Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 46 782
  • 803
  •   1
Отговори
# 795
  • here and now
Отиваш няколко пъти, в различни дни. Декларация искат, ако е в рамките на един ден.

# 796
Аз бих ги декларирала като спестявания от заплати и бих си спестила главоболията. Не е ок в банка да се обменя/внася на части, тези операции, за разлика от чейндж бюро, са проследими - осъществява се и срещу лична карта. Ако заплатата не предполага възможност за спестяване в такъв размер - бих ги накарала да си ги обменят самостоятелно.

# 797
Много ясно, че е в пъти по-съмнително да ходиш многократно, с малки суми. То пак се проследява.
Нищо страшно няма в декларацията за произход на средства. Просто банките ги прилагат към документите.

# 798
А не може ли чрез банкомат да се внесат? Аз така направих, но още миналата година.

# 799
А не може ли чрез банкомат да се внесат? Аз така направих, но още миналата година.
Може до края на месеца, ако има банкомат, който да ги приеме, че напоследък често сдават багажа. Банкоматите приемат по 40 банкноти, на три пъти може да се довнася (това на банкомат на ДСК).

# 800
Щом има издадена карта към сметка, не би трябвало да позволи закриване. Първо в клон за закриване на картата и след 30 дни - и за закриване на сметката, поне преди беше така.
Картата ми в ЦКБ изтече преди 2 месеца, така и не отидох да си взема новата. В началото на месеца успях да прехвърля останалите пари в сметката в друга банка. Нямам възможност да ходя до ЦКБ, за да закрия сметката. Ще го направят ли служебно?

# 801
Някой запознат ли е как става обмяната в Уникредит? Директно на каса или първо през гише?

Два пъти обменях на гише. Става сравнително бързо.

# 802
Не само няма да я закрият служебно, ами ще продължат да начисляват такси за обслужване, докато не си закриеш сметката. Върви по-скоро да я закриеш, че след като няма наличност, ще те водят в неразрешен овърдрафт и ще платиш и лихва на таксите.

# 803
Благодаря, Дидичка.

Общи условия

Активация на акаунт