Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 46 549
  • 790
  •   3
Отговори
# 345
В Пловдив съм.

# 346

Е то си е 2/3*София ... имате >1 офиси, имаш избор.

# 347
  • In the land of Never Never
Банките печелят от нашите пари. Нямаме право да ги избегнем по закон, защото има ограничения в размера на плащане в наличност, а и плащанията от работодателите са през банка.
Лихвите са минимални, ако ги има, а до скоро въобще ги нямаше, но печелят милиарди от такси и лихви по кредити. Неприлично високи печалби. Ако със закон се премахне някаква такса, например за междубанкови преводи в ЕС, те въвеждат на друг вид плащания, и пак си осигуряват печалбите.
Въведоха тези идиотски ИИ, към които да се обръщате за проблеми, вместо живата връзка с човек. За да пестят заплати. А това, че губят времето на клиентите, за да отговарят на куп идиотски въпроси на т.н. интелект, не ги интересува, и е върха на безобразието. И когато стигнеш до същността на проблема, т.н. ИИ ти отговаря по начин, който не ти върши никаква работа. И не само банките го въведоха, разбира се, навсякъде на сайтовете се кипри някаква мила муцунка, която ти предлага услугите си да си губиш времето, с тонове безсмислени въпроси и отговори, като обикновено накрая не си решаваш проблема. И няма къде да се обърнеш, нито телефон, нито имейл.
От всяко дигитално плащане при покупка, банките вземат някаква част. Т.е. при търговеца отива по-малко, от колкото е написано на етикета. Не знам, колко точно е процента на банката при плащания, не е много, вероятно, но във всеки случай, от милиарди плащания дневно, събират се накрая прилични суми, със сигурност.
За това на дребните търговци и магазинчета плащам винаги в наличност, на големите вериги, или когато сумата е по-значителна, с карта. Други средства за плащане при покупка във физически магазин нямам намерение да ползвам, ако не станат задължителни.
CBDC, Central Bank Digital Currency, ако бъде въведена, каквито намерения има в ЕС, ще наложи пълен контрол върху това, колко харчим и за какво, и това е крайната степен на контрол, който ще направи хората изцяло зависими.

# 348
Съпортът си е така - нито е само у нас, нито само за банките е такъв.
То пък ако мислиш че беше много голям келепир по някои държави като масово ти вдигаха индийци и не можеш им разбра какво ти приказват Grinning Ти го питаш и насреща си чуваш само някакво ля-ля-ля-ля-бля-ля... пък че били работливи и услужливи Grinning С кеф делегираха част от това на ботове, че и у нас тръгна това.

# 349
Опитът ми с моята обслужваща банка е, че винаги си говоря с жив човек и вече 8 години не съм имала никакви проблеми в това отношение. Ботове са ми вършили чудесна работа по разни търговски сайтове. Наистина по-голямата част от банковите услуги вече са напълно достъпни онлайн, но и това ме устройва идеално. Нито имам време, нито желание да се разхождам до офиси и да чакам на опашки. Наскоро ми се наложи да ходя и доволно си почаках над час. Добре че работодателят ми не ми брои минутите в офиса, иначе щеше да се наложи отпуска да пускам.
Скрит текст:
Предпочитам дигиталните плащания и се изнервям, ако трябва да плащам кеш. Банкоматите вече също са чувствително по-малко и нямам такъв в близост до вкъщи. А двата до офиса редовно не работят. Често се случва някой от колегите да няма кеш пари за обяд, друг да плати и почва една размяна на дребни суми по Револют. Същото е и като събираме пари за рожденик - ако не са дали Револют за целта, или всички тичаме до банкоматите с надеждата да работят, или някой дава кеш и останалите връщаме по Револют.

Колкото до плащането при малки търговци - ако нямат ПОС терминал, то губят клиентите. Таксите, които им се начисляват за тези плащания са включени в надценката и дали ще платим в брой или с карта, все я плащаме тази такса.

Неприятното е, че освен, че намаляват офисите (скоро някой ми каза, че ДСК вече имат само един офис в София, работещ уикендите), персоналът е все по-компромисен заради ниските заплати. Такава въпиюща некомпетентност се шири, че е трудно за вярване.
Скрит текст:
Моя колежка отиде да закрива кредит в ОББ (бивш офис на Райфайзен), обслужила я директорката на клона и след една седмица се оказа, че й дали да попълни грешното заявление. Докато стане ясно това настъпил падеж по кредита и се наложи и лихва да плати, защото някой друг не си е свършил работата.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 04:04 от Rebel Rebel

# 350
Отново влизам с поредното разачерование от ОББ!
Директно цитирам жалбата която им пратих преди малко относно обслужването (което така и не получих) от една тяхна служителка.

И имам въпрос към Вас Пловдивчани, кой клон на ОББ е това?? Даже в официалният им сайт не го намирам??? В него се случи всичко това, за пръв път влизам. *прикачвам сними.

Цитат
На 10 Дек. 2024, в клон на ОББ, който даже не мога да намеря в интернет сайта Ви. Просто като потърся в отдел клонове, той не е от изброените? Намира се зад спирката преди тунелът в Пловдив. Ще прикача снимка, за да сме сигурни, че се сещате за какво говоря. Дано си оправите и тази информация!

Продължавам със оплакването с изключително некоректното обслужване, до което така и не достигнах, от ваша служителка. В 13:15 застанах на лентата " Моля изчакайте" Работеше само една служителка - "Обслужване на Клиенти" , няма проблеми. Точно приключи с човекът си и очаквах да ме викне. Стоях буквално до бюрото и. Не е като да не ме вижда.
Тя отвори една каса и взе да брои пари .. Почаках още. Започна да попълва документи. Отиде до една друга служителка от друг отдел, за да и даде тези документи и да обсъдят нещо ... Дойдоха още двама души на опашката питайки ме "Къде се чака?" понеже на гишетата нямаше НИКОЙ! - Жената от "Обслужване на Клиенти" - преди това, след разговора с другата колежда, дойде пак на бюрото си, извади отново касичката, проведе идин бърз разговор по телефона си, взе касата, каза ми "Ей сега идвам" и отиде в някаква стая!!!!

Трима души на тази пуста опашка с нито един служител на гишетата взехме вече да не издържаме, защото бяха минали вече 20 минути , от моето заставене на тази жълта линия "ИЗЧАКАЙТЕ.." !!!!
Накрая една от другите служителки реши да ме викне, за да види с какво може да помгне. Поне бях за бързо. Зад гърба си чух, че великата "Обслужваща клиенти служителка" се показа от стаята и каза на следващия, "Елате, седнете, ей сега идвам."

Приключих с другата жена и като се обърнах на излизане, мъжът след мен още ЧАКАШЕ онази жена да дойде да го обслужи!!!!!!

Ако Ви пука за обслужването на Служителите Ви пуснете си този запис от Клона на, идея си нямам кой, за пръв и последен път влизам там! от 13:15 на 10.Дек И вижте коя е тази, защото аз така и не успях да седна на бюрото и, за да ме обслужи!!!! И вземете някакви мерки! Санкции, незнам и аз!

Тук показвам скрийншот на този клон, на ОББ, за да попитам имате ли идея как се нарича и защо го няма в списъкът на официалният им сайт?
Скрит текст:
*това е зад спирката, преди тунела от страната на Старият Град

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 21:14 от AniNe

# 351
Това не е ли бившият клон на Райфайзен банк на бул. Цар Борис III Обединител 106?

# 352
Това не е ли бившият клон на Райфайзен банк на бул. Цар Борис III Обединител 106?

Може, незнам.
И аз исках да знам точно кой клон е, адрес, за да го кажа в жалбата си.
Но като дам на клонове и банкомати в сайта им, той не се показва там. Все едно не съществува? Затова им прикачих скрийншот.
Показват се всички други на картата на Пловдив, но колкото и да приближавам картата, всичко около него си се показва като клон и адрес, а този все едно не съществува....

*Ето, тези двете, сините показват, клонове, банкомати на банките им. Тук, на това 95 няма нищо??? Това е скрийншот от сайта им.
Скрит текст:

По-важното за мен е, някой да ми обърне внимание, защото аз и хората които се наредиха на тая опашка, заради младата девойка, която реши да си върши други работи през това време - "Ей, сега идвам ..." вместо да си върши това, за което е там - отдел обслужване на клиенти.

Съмнявам се някой да направи нещо по-въпроса, но все пак изпратих жалбата ...

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 17:33 от AniNe

# 353
Длъжността на девойката вероятно е "шесторъкият Шива" и не включва само обслужване на клиенти, та затова така.

# 354
Да й бяха лепнали поне една картинка с върховният бог Simple Smile , или най-малкото "гишето не работи" / "в почивка "  ...

# 355
  • София
Ами тя най-вероятно е вършила нещо, не е била в почивка за да слагат табелка.
Няма достатъчно служители, едно че липсват кадри, а от друга страна повечето дейности ги изнасят дистанционно и съответно намаляват персонала по офисите.

# 356
Ами тя най-вероятно е вършила нещо, не е била в почивка за да слагат табелка.
Няма достатъчно служители, едно че липсват кадри, а от друга страна повечето дейности ги изнасят дистанционно и съответно намаляват персонала по офисите.

Когато работиш на гише "Обслужване На Клиенти" Ти се Занимаваш С Тях, това ти длъжността!
Тези неща, които изредих по-горе, се изпълняват или, когато няма чакащи хора, или от друг човек!

Давам пример: Касиерка в магазин, докато работи на касата, без да я е затворила официално, не може да тръгва да разопакова стекове цигари и да почне да си зарежда чекмеджетата огоре, докато клиентите чакат на опашката на отворената й каса!

Това, се прави, когато няма клиенти! Или когато касата се затвори, когато е сложена табелка, НО, трябва да има друг служител, поне един, който все пак да обслужва клиентите.

Жената, която в крайна сметка ме пое, беше от друг отдел, защото видя, че колежката й, не си върши работата, а хората взеха да нервничат.

# 357
  • София
Дадох ви друга гледна точка и причини това да се случи, което води до влошено обслужване. Поради тази причина поне от три години не съм стъпвала в клон. Преиздадена карта по куриер, подписвам договори дистанционно и т.н.Точно за да си спестя чакането и нервите.
Междувпрочем примерът с касиерката в магазина е нерелевантен, но не ми се влиза в дебати.

# 358
  • In the land of Never Never
Съпортът си е така - нито е само у нас, нито само за банките е такъв.
То пък ако мислиш че беше много голям келепир по някои държави като масово ти вдигаха индийци и не можеш им разбра какво ти приказват Grinning Ти го питаш и насреща си чуваш само някакво ля-ля-ля-ля-бля-ля... пък че били работливи и услужливи Grinning С кеф делегираха част от това на ботове, че и у нас тръгна това.
Е, малко с напрежение става да разебреш, така е, но това е защото длъжоностите са нископлатени, се наемат такива националности. Много добре са ме обслужвали индийци в Амазон. Искат да им дадеш добра оценка, явно заплатата зависи от това.

Опитът ми с моята обслужваща банка е, че винаги си говоря с жив човек и вече 8 години не съм имала никакви проблеми в това отношение. Ботове са ми вършили чудесна работа по разни търговски сайтове. Наистина по-голямата част от банковите услуги вече са напълно достъпни онлайн, но и това ме устройва идеално. Нито имам време, нито желание да се разхождам до офиси и да чакам на опашки. Наскоро ми се наложи да ходя и доволно си почаках над час. Добре че работодателят ми не ми брои минутите в офиса, иначе щеше да се наложи отпуска да пускам.
Скрит текст:
Предпочитам дигиталните плащания и се изнервям, ако трябва да плащам кеш. Банкоматите вече също са чувствително по-малко и нямам такъв в близост до вкъщи. А двата до офиса редовно не работят. Често се случва някой от колегите да няма кеш пари за обяд, друг да плати и почва една размяна на дребни суми по Револют. Същото е и като събираме пари за рожденик - ако не са дали Револют за целта, или всички тичаме до банкоматите с надеждата да работят, или някой дава кеш и останалите връщаме по Револют.

Колкото до плащането при малки търговци - ако нямат ПОС терминал, то губят клиентите. Таксите, които им се начисляват за тези плащания са включени в надценката и дали ще платим в брой или с карта, все я плащаме тази такса.

Неприятното е, че освен, че намаляват офисите (скоро някой ми каза, че ДСК вече имат само един офис в София, работещ уикендите), персоналът е все по-компромисен заради ниските заплати. Такава въпиюща некомпетентност се шири, че е трудно за вярване.
Скрит текст:
Моя колежка отиде да закрива кредит в ОББ (бивш офис на Райфайзен), обслужила я директорката на клона и след една седмица се оказа, че й дали да попълни грешното заявление. Докато стане ясно това настъпил падеж по кредита и се наложи и лихва да плати, защото някой друг не си е свършил работата.
За интернет банкирането, няма спор, то спестява време, не мога да си представя как ще е без него направо.

Малките търговци предпочитат кеш, не че нямат ПОС терминал. То май вече е задължително да имат за всички. Бях в едно малко градче на морето, и в магазина казваха, за покупки под 10 лева, молим да е в наличност. Явно не им е изгодно за един хляб или мляко да минават операцията през банка, защото им изяжда малката печалба.
Спор няма, по-удобно е да допреш картата и да не се занимаваш с броене на пари и стотинки. Получава са обаче, че ако си кеш, плащаш 10 лева и търговецът получава 10 лева. Иначе, плащаш 10 лева, но търговецът взема, да кажем, 9.90. Защо?
За офисите на  банките и банкоматите, наистина ги изпозатвориха, не ги интересува удобството на клиентите. При положение че печелят толкова много, защо не им пука за клиентите? Ами  защото знаят, че нямаме избор, каквото и да правят, ние ще кацнем при тях с парите си. Длъжни сме, дали е тази или онази банка, няма значение, все някъде ще трябва да отидем.
Плащането в наличност е вид свобода, не си зависим от посредническите услуги на банкиите. Но те не печелят. За това предпочитат да плащаме през тях и да ползваме кеш минимално,н амаляват банкоматите. Е, аз реших че с цената на известни неудобства за мен, ще ги лиша от тази дребна печалба от моя страна и ще я дам на търговеца на дребно.
И, да, рабоят все по-некомпетентни служители, то е валидно не само за банките, но там някак си очакваш по-високи критерии на подбор. Да, ама не. Три пъти ходих за карта, имам индивидуално банкиране, и ми казаха, че тази част на клона на ДСК, която ме обслужва, се е преместила. После отидох на новото място, от там ми казаха, че да, вече там да се обръщам при нужда, но все пак картите остават на старото място. Хайде обратно. Обясняваш. Три пъти се разтакаваш на различни места в работно време, плащаш за паркиране и така.

# 359
  • Sofia
Всичко навсякъде плащам с карта. Избягвам обекти, за които знам, че изискват плащане само в брой.
Наскоро си платих и консуматив от аптека за 18 ст. с карта. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт