Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 38 798
  • 656
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте ,
Имам депозит в ПИБ  който искам да закрия от приложението им , като сумата искам да прехвърля в друга банка. Има такса от 1 лев за превод, тряба да напиша цялата сума без 1 лев , който да го вземат за таксата , и депозита като остане на 0 лева , автоматично ли ще се закрие , не виждам опция за закриване на депозит.

# 646
В секцията Сметки като се кликне на съответната сметка има бутон Повече и там има опция за закриване, поне за разплащателните сметки. Ако за депозитната няма такава опция - ще трябва в техен клон най-вероятно да се пусне искане за закриване.

# 647
На прозореца с депозита има бутон още, от там закриване, иска ви причина за закриването и към коя сметка да прехвърлите средствата.

# 648
На прозореца с депозита има бутон още, от там закриване, иска ви причина за закриването и към коя сметка да прехвърлите средствата.
Имам: Преименувай сметка, обмяна на валута, валутни курсове, договаряне на курс . Това е.?

# 649
Имам: Преименувай сметка, обмяна на валута, валутни курсове, договаряне на курс . Това е.?

Ами аз го имам, както казах в менюто на депозита.  През приложението ли опитвате или браузър? Сигурно ли сте че имате активно банкиране, ПИБ май имаха и някакво пасивно( само за следене на наличностите)

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 14:00 от deede

# 650

Ами аз го имам, както казах в менюто на депозита.  През приложението ли опитвате или браузър? Сигурно ли сте че имате активно банкиране, ПИБ май имаха и някакво пасивно( само за следене на наличностите)

Скрит текст:

Скрит текст:
Много благодаря!
Аз имам само :Преименувай сметка.
Ще трябва да се обадя в банката.

# 651
В Българо-Американската кредитна банка  РС са освободени от месечни такси и  такси за теглене на всички банкомати в страната, независимо на коя банка са,  ако месечно през сметката преминават минимум 500 лв., от заплата, пенсия или друго.

# 652
  • София
Знаете ли къде е най - изгодно да се открие сметка на непълнолетен за стипендия?

# 653
Знаете ли къде е най - изгодно да се открие сметка на непълнолетен за стипендия?
В твоята банка трябва да има джуниър сметки. Погледни ги. Хем ще имаш контрол. Обикновено нямат такси или са с облекчени условия.

# 654
Може ли някой запознат с банкиране е ДСК и съобщението им днес  е да обясни какво точно означава спиране на услугата директен дебит от 01.01.2026, от друга страна лимит при автоматични плащания.

# 655
  • София
Мисля, че директен дебит е, когато например имаш карта за фитнес и фитнесът дърпа парите от картата ти автоматично на конкретна дата без допълнителни потвърждения от твоя страна и одобрения. Примерно.

# 656
Може ли някой запознат с банкиране е ДСК и съобщението им днес  е да обясни какво точно означава спиране на услугата директен дебит от 01.01.2026, от друга страна лимит при автоматични плащания.
Директен дебит е, когато някой тегли директно от сметката ти пари, когато реши, а не да минава през карта. Това в България не е популярно, защото банката таксува яко.
Автоматично плащания са явно такива, които сам човек е избрал да прави банката автоматично(примерно да се превеждат 20лв. по еди-коя си сметка на всяко 10-то число от месеца). Тук не се теглят директно от търговеца по негова инициатива.

Общи условия

Активация на акаунт