Робот за почистване на прозорци-малкият голям помощник -тема 2

• 47 732
  • 447
  •   1
Отговори
# 360
  • SF
Да, това ме разколебава, защото труднодостъпните ъгли, за които се налага да мисля как да достигна, пак ще са проблем. Аз имам прозорци, които гледат към оживена улица.

# 361
  • В полите на Пирин планина
За перфекционисти, които гледат всяко малко замазване и петънце, не е подходящ робота...
За такива като мен, за които е важно просто да се почисти праха от прозореца, а ако е възможно след това да не ме боли кръст, китки, колена и прочие, е перфектен. Признавам си, че не ходя да проверявам ъгълчетата и единственото, което правя аз е да го местя и да забърсвам дограмата.
Даже последия път делегирах това интересно занимание на мъжа ми, докато аз перях щорите в банята. Simple Smile

# 362
  • SF
Какви са ти щорите?

# 363
  • В полите на Пирин планина

Имам и алуминиеви, и от плат.

# 364
Повечето ми прозорци са до булевард, почти булевард Grinning и голям супермаркет (сещаш се за какво движение от автомобили става въпрос). Постоянно се събира прах къде ли не, особено лятото, когато е отворено. Не се вглеждам в ъгълчета, които така или иначе не мога да стигна. Това всеки път казвам, че за външно измиване трябва да викам алпинист. Grinning И в този ред на мисли, роботът ми върши чудесна работа, стига да не се отлепя и да не зацикля в някой ъгъл, където не мога да го сваля (че и това се случи Smile).

# 365
Повечето ми прозорци са до булевард, почти булевард Grinning и голям супермаркет (сещаш се за какво движение от автомобили става въпрос). Постоянно се събира прах къде ли не, особено лятото, когато е отворено. Не се вглеждам в ъгълчета, които така или иначе не мога да стигна. Това всеки път казвам, че за външно измиване трябва да викам алпинист. Grinning И в този ред на мисли, роботът ми върши чудесна работа, стига да не се отлепя и да не зацикля в някой ъгъл, където не мога да го сваля (че и това се случи Smile).

Нямате ли дистанционно да го премести те?

# 366
  • SF
Имам и алуминиеви, и от плат.

За алуминиевите се интересувам. Как ги сваляш и как ги миеш в банята?

# 367
Предполагам се откачват отгоре, и ние го правим, но рядко, защото не е много лесно.

# 368
  • SF
Миенето също не ми е лесно. Залепват и остават неизмити ламели.

# 369
Мият се отворени, не събрани, не съм забелязяла да ми залепват.

# 370
Отгоре имат по 2 кукички/лостчета..така се свалят алуминиеви тип офисни.
Залепват, да..и трябва да се бършат със суха кърпа след водата защото стоят на петна, при мен поне е варовита доста водата...ама няма как...

# 371
Имам дистанционно, но роботът говори на немски.и нищо не му разбирах. Дистанционното го направляваше, само докато се движеше. Като залепна, не мърдаше наникъде, а само повтаряше нещо. 😃 Ще трябва да му хвана цаката някак.

# 372
Имам дистанционно, но роботът говори на немски.и нищо не му разбирах. Дистанционното го направляваше, само докато се движеше. Като залепна, не мърдаше наникъде, а само повтаряше нещо. 😃 Ще трябва да му хвана цаката някак.
Пусни го на гласов преводач на телефона - доста добре се справят. Моите роботи когато обърнат на китайски така успявам да ги върна на английски Sweat Smile

# 373
  • София
На моя пише ако не го достигам и дистанционното не е налице, да придърпам обезопасителното въже до прозореца и бавно и внимателно с него да придвижа уреда до позиция, в която го стигам.

Предполагам имат предвид въжето/кабела да не се дърпа настрани от прозореца, за да не откачиш уреда преждевременно.

# 374
  • SF
Отгоре имат по 2 кукички/лостчета..така се свалят алуминиеви тип офисни.
Залепват, да..и трябва да се бършат със суха кърпа след водата защото стоят на петна, при мен поне е варовита доста водата...ама няма как...

При мен не е варовита, но намокрената прах полепва по тях. С много бързане става. Лентичка по лентичка обръщам и мия от двете страни, но е бавно, хаби се вода и ако сте открили някакъв по-лесен трик....

Общи условия

Активация на акаунт