Робот за почистване на прозорци-малкият голям помощник -тема 2

• 34 503
  • 322
  •   1
Отговори
# 315
  • SF
Квадратен или кръгъл? Кръглият как би почистил ъглите на прозореца? Налага ли се след робота да минете по ъглите с подходяща микрофибърна кърпа за миене на прозорци?

# 316
  • Бургас
И двата не чистят ъгли. Ако намериш, погледни някое клипче -сравнение.Оказа се, тогава, когато търсих, че овалните чистят по-бързо и са по-подходящи ако има по-тесни участъци.

Моето мнение е, че робот е подходящ за повърхности, до които няма достъп или е трудно, с по-голяма площ, които така или иначе не можеш да изчистиш по-добре от него.Той не е перфектен. Ако е за нормални прозорци по-бързо и по-добре се чисти на ръка.

# 317
Съгласна с горното мнение.
Вземай там който е най-евтин според мен, щом ти е мерак.

# 318
Купих квадратен и се оказа, че не е много подходящ за по-тесни прозорци.

Вашите откъдето започват, там спират да чистят или не? Защото моят заби в най-крайната и недостъпна част на голям, неотваряем прозорец, стои и си говори нещо на немски, обаче и наникъде. Едно, че нищо не му разбирам, второ, че нито мога да го издърпам, нито слуша дистанционното. Натискам му разни посоки, той пак говори нещо и си стои на едно място. Все някак успях да го пусна наново да чисти и като стигна до мен, успях да го изключа ръчно и да го махна - излъска прозореца, докато го хвана. Grinning

И моето мнение е, че ако нямате големи, недостъпни и неотваряеми прозорци, няма смисъл от робот.

# 319
  • София
Мисля, че трябва да има настройки как да върви и къде да завърши.

# 320
Според мен облите са по-практични и от изпиране на подложките - в пералнята, а на квадратните четох, че се пере на ръка, пък се внимава да не се изкривят, пък съхнат с повишено внимание... Видя ми се разправия. На моят подложките ги пускам в пералнята (без омекотител) и след това в сушилнята - няма никакъв проблем, все пак са микрофибърни парцали.
Също не чисти ъгълчетата, но на 12 етаж някак не са ми толкова важни, пред алтернативата да съм на перваза за ръчно почистване.
Иначе се връща точно на мястото, от което е тръгнал. Ако забие надалеко го връщам с дистанционното. Не ми се е случвало да не се подчинява на дистанционното.
От доволните съм и то заради сигурността на почистващия, а не защото е по-бърз или по-добър от мен  Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 321
Аз съм доволна от покупката - имам наистина много прозорци и роботът ме освобождава да мога да върша нещо друго из вкъщи докато чисти. Да, налага се да го местя, но така на прибежки определено успявам да свърша повече работа.

# 322
  • В полите на Пирин планина
И аз съм доволна от робота, но си признавам, че изобщо не съм перфекционист на тема лъскане, а и мразя да се катеря по прозорците и да търкам. Ако се налага, го пускам по два пъти и през това време си бърша нещо друго наоколо. Моят говори на английски. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт