2021г баба, дядо и мама бяха много тежко болни от корона и приети в болницата. Дядо почина на първи април, а баба на 10-ти. Тогава бях в апартамента на леля и другата ми баба дойде да ме види, да ми каже, че е пуснала молитви за здраве, както и да ми донесе накупени неща, за да ги разделя , както сметна за добре и да раздам за здраве на мама и баба, за да се оправят.
Когато казах това е за мама, всичко беше наред, в момента в който казах, а това е за баба, всички тави паднаха на земята и аз се стреснах, защото все пак ги бях измила тавите и ги сложих , както трябва, не очаквах да паднат. И тогава баба каза, щом падат съдове, значи някой е починал. И на мен първата ми мисъл беше, че е мама и много се уплаших, но в същия момент мама звънна по телефона и аз се успокоих, камък ми падна от сърцето. Да, но не така било е за баба. Същия ден, следобед е починала и тати звънна да ме уведоми. Тогава разбрах, че баба ми е пратила знак, че няма смисъл да раздавам за нея..
Разбира се, аз нямаше да зная, че падналите тави това означават, ако не ми го беше казала майката на моята майка… Тя доста умееше да чете знаци, аз до ден днешен не ги разбирам знаците и не знам кое какво означава. Винаги съм имала нужда някой друг да ми каже или да тълкува…