До астрала и обратно... или какво има "отвъд" -2

• 42 244
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Среща с Бог? С кой Бог? Творецът, Създателят? Прощава ни и се връщаме на земята да творим нови глупости.... Мисля, че никой никога не се среща с Твореца на Вселената, докато не извърви целия път до него, а този процес продължава не милиарди, а еони време и затова се казва, че душата живее вечно. Времето е толкова много, че почти се изравнява с вечността.  Когато дори този път бъде извървян, душата се връща при Създателя и се слива с него, защото е достигнала вече неговата висота. Това е Нирвана, единение  на Бога с всичките инкарнации на душата. Едва ли някой живял на Земята вече е стигнал там, твърде ниско сме и нашата плътност е прекалено далече от Създателя, но пък се върви по-- бързо по пътя. Предполагам затова сме тук всички, шляпащи по земята.

# 676
Различни теории има.
За милиарди, животът е единствен, линеен, еднократно даден.
Аз съм някъде по средата, като усещане за нещата. Който иска да приключи със земното си превъплащаване - приключва.

# 677
Имаш право и на други планети,галактики,паралелни реалности да се реинкарнираш...Не е само Земята....Един приятел преди да почине ми викаше:"Нямам намерение да се връщам повече тука,да знаеш"...Аз го гледах тъпо,но сега вече знам какво е говорил...

# 678
Различни теории има.
За милиарди, животът е единствен, линеен, еднократно даден.
Аз съм някъде по средата, като усещане за нещата. Който иска да приключи със земното си превъплащаване - приключва.

Еднократният  живот не е ли за тези без висш аз? Да, на тях не им трябва да се връщат, нито пък носят някакъв отпечатък от този живот нататък. Еднократно и без ангажименти, както викат в една реклама, хах...те май си имат някакво дълбоко вътрешно убеждение, че са само веднъж тук, знаят си го, без да им е казано.

# 679
Не, изобщо не говоря за това, да не омаловажаваме християнско-юдейската концепция за един живот и вечност след смъртта. Важи за всички, според нея - и за добри и за лоши.
Няма нужда да се делят душите на висши и низши, това аз поне, категорично го отхвърлям като идея

Като казвам, че съм някъде по средата, на мен ми се струва реалистично човек да има втори шанс на земята или някъде другаде. Не знаем… просто ми харесва идеята

# 680
Много ми е странно, като срещна скептицизъм точно в тази тема.

# 681
  • BG-DE
И при мюсюлманите концепцията е, че има само един живот, всъщност освен при будизма, аз поне не се сещам за друга религия при която да се говори за прераждане🤔
И защо да е странно да има скептицизъм, всеки средно интелигентен човек винаги във всичко се съмнява, както се вижда и по този въпрос, за прераждането, няма категорични данни, то затова я има и тази тема, ако всичко беше ясно какъв е смисълът да я има 🙂

# 682
Кой говори за висши и нисши души? Няма такова делене. Висш аз е просто термин, който може да бъде заменен и с надсъзнание, или нещо друго, нетленна част от нас да речем...
Иначе за теорията за един живот и вечен живот отвъд в ад и рай, все не мога да повярвам. Ето защо: ако аз живея веднъж да речем 50-60 или 80 години и върша не особено богоугодни дела, ще отида най-вероятно в ада. А ако една душа се появи в тялото на дете и то умре след няколко дни ,седмици или месеци примерно, трябва да иде в рая, защото е невинна душа, не е успяла да извърши нищо лошо.
Значи...аз  живея някакъв кратък период тук и после във вечността се пържа в ада, а душата Х стои тук съвсем малко и после от дясната страна на Бога за вечни времена?
Кой и как избира една душа да бъде прецакана с живот тук и после вечни мъки, а друга, без да бъде дори питана, ще стои вечно в рая....? Нали това дете, ако беше получило шанс да порасне, можеше да стане сериен убиец, чудовище, което да унищожи много хора? А се оказва в рая във вечността? Не ми се връзва изобщо.....

# 683
  • Мадрид / София
На Висшето Аз учените сега му казват Свръх Съзнание и все повече се убеждават, че то Е/съществува преди да бъде всичко създадено. Едно от правилата е: Преди нещо да придобие физическа форма е било в нечия мисъл/съзнание. Преди да се материализира то вече съществува.

# 684
Аз и преди съм писала за темата с прераждането. Изобщо не вярвах, но съпругът ми си е спомнял кой е бил и като е проговорил е разказвал на свекърва ми за дома си и семейството си. Тя е намерила “дома му” и там са потвърдили всичко, което е разказвал. Има и други случаи в района, не е само мм.

# 685
Преди няколко дена съм заспала и сънувам, че спя в стаята на баба ми и дядо ми. В съня си виждам как баба ми влиза в стаята и хвърля отгоре ми едно одеялце.  Физически усетих по ръката си нежния полъх от движението на одеялото и се събудих. Бях убедена, че в действителност нещо ме докосна. И то с много, много нежност.

# 686
И на мен изброените казуси при единствен шанс за душата (един живот и точка) не ми харесват, но е факт, че техническия прогрес на съвремието ни е осъществен главно от хора, които са вярвали, че имат one shot, one opportunity/ ако цитирам не баш нАучен източник. Това е перспектива, в която личността е първо цялостна и второ, изцяло отговорна и осъзната за собственото си съществуване. Мое субективно мнение по въпроса е, че това доста мобилизира човек да е най-добрата си версия

Не са ми спорни ситуациите с деца, убийци и прочее. Всеки случай за себе си. Откъде да знаем, че не получават друг шанс отвъд. Не знаем има ли го католическото чистилище. Не знаем душата избира ли възрастта си. Не е толкова просто и не бих подценила векове философия и апологетика по въпроса.

Иначе аз допускам да сме нещо като Westworld (сериал за Създатели и създадени), концепцията за cloud, new version upload и Божественото всеприсъствие и всемогъщество на клауд принцип много ме хареса като идея. Юдеите имат такава представа за появата на личността, все едно съществува в отвъдното, чакайки и избирайки при кого да се роди, малко като download също 😄. В Westworld има също и идея за серийно съществуване, което също много ми хареса, заради втория шанс.

Темата е за всякакви перспективи за живота тук, отвъд и прочее btw.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 21:23 от .Hazel.

# 687
Иначе аз допускам да сме нещо като Westworld (сериал за Създатели и създадени), концепцията за cloud, new version upload и Божественото всеприсъствие и всемогъщество на клауд принцип много ме хареса като идея.

Не изгледах докрай сериала, така че не знам дали не повтарям сценаристите. В моята версия създателят и създаденият е един същ, но без спомена за съществуващата връзка.

# 688
  • Мадрид / София
Създаденият е частица отделена от създателя.
Вчера слушах една канализация и там се каза, че нашето тяло е специално създадено за условията на Земята и е най-съвършеното създадено от всички подобни из Вселената.

# 689
Наистина не знаем какво  е отвъд, но това, което твърди християнството, че е, не отговаря на каквато и да е логика, а нали, ако има живот в каквато и да е форма там, той е устроен по някаква логика, разбиране за справедливост. Като прост пример доказа, че справедливостта се пропуква много лесно с такава постановка. Най- вероятно е нещо друго, ако има форма на съществуване отвъд, а все повече ми се набива, че има. От моите лични преживявания с надсетивното....там не е приказка изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт