Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 33 290
  • 691
  •   1
Отговори
# 270
Имам въпрос за Google Wallet. Досега можех да плащам с телефона без да се налага да го отключвам. От няколко дни не е така и е много досадно. Аз лично нищо не съм правила, може би е някакъв ъпдейт. Та има ли някаква опция да си го направя пак да минава плащането при заключен екран?
Ъпдейт е и не може да се промени.

# 271

В разширените настройки на сим карти и мобилни мрежи, го откривам това - Използване на мобилни данни по време на VoLTE обаждания, но не е активирано. И пише, че е само зa втората ми сим карта, която не ползвам за разговори.
А телефонът на ММ е по-стар и въобще няма това VoLTE в менюто. Но неговият номер е един от тези, на които ми излиза HD.

ПС Открих къде е активиран VoLTE. Трябва да вляза в меню за конкретната сим карта , за да проверя.

Благодаря за съдействието!

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 21:45 от Diorela

# 272
Точно на твоят телефон няма как да позная къде е. Някаква bearrer различна от TDM-a на GSM

В сим карти някъде тряба да е

# 273
На телефона ми е активирано това Volte. А какво всъщност представлява? Нямам идея.
Гласови данни, които се предават по LTE мрежата.

# 274
Активирането на VoLTE може да подобри качеството на разговорите и да ви позволи да използвате данни за игри, браузване или скролване, докато говорите по телефона едновременно.

При мен обаче, вместо да се подобри, се влоши (била е активирана VoLTE и аз не знам как), Нов телефон Redmi Note Pro и по едно време хората спряха да ме чуват при разговор, а аз ги чувам отлично. Дадох го на сервиз, чаках цял месец и се мъчих без телефон, в Xiaomi сервиз, и ми казаха, че нищо му няма, ресет правили, тестове правили, върнаха ми го, не може да ми върнат парите дори, защото не е повреден.
Обадих се пак по телефона, един техник ме съжали и взе да чете в интернет, какво може да е. И тогава откри, че може да е VoLTE. Изключих го от настройките и телефонът и до днес си работи.

# 275
Интересно и при мен им разговори, които са с адски лош звук, сече, не се чува.
Ще пробвам да го деактивирам, да вид как ще е. Нали вече открих къде е.

Санди, благодаря, изкопах го!

# 276
Здравейте! Като си деактивирам акаунта във Вайбър, нали съответно няма как с нов номер контактите ми да научат за това, в смисъл няма как да се синхронизира случайно информацията? Питам, за да съм сигурна, благодаря предварително!!

# 277
Здравейте! Като си деактивирам акаунта във Вайбър, нали съответно няма как с нов номер контактите ми да научат за това, в смисъл няма как да се синхронизира случайно информацията? Питам, за да съм сигурна, благодаря предварително!!
Вайбър праща съобщения, ако някой си направи вайбър или си смени телефона. На мен ми праща и за хора, които не са ми в листата, но са ми в контактите на телефона.

# 278
Вайбър праща съобщения, ако някой си направи вайбър или си смени телефона. На мен ми праща и за хора, които не са ми в листата, но са ми в контактите на телефона.
В случая изтрива профила и си създава нов с нов телефонен номер. Има голяма разлика.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 18:13 от ЧревоУгодник

# 279
В случая изтрива профила и си създава нов с нов телефонен номер. Има голяма разлика.
Аз от вайбър разбирам някой като си смени номера. Особено пък, ако ми е бил абонат и във вайбър.
Например:
Теодора: Back to Viber! Say "Hi" today!
Eva: New to Vyber! Say "Hi" today!
Mark: Back to Viber! Say "Hi" today! --Add Mark's new number to existing contacts (пише ми новият му номер)

# 280
  • Асеновград
Той нов ама празен ли ще седи? Ако не качва номерата на тези , които не иска да я виждат , да , съгласен.

# 281
Скрит текст:
Аз от вайбър разбирам някой като си смени номера. Особено пък, ако ми е бил абонат и във вайбър.
Например:
Теодора: Back to Viber! Say "Hi" today!
Eva: New to Vyber! Say "Hi" today!
Mark: Back to Viber! Say "Hi" today! --Add Mark's new number to existing contacts (пише ми новият му номер)
Коя част от написаното от мен не разбра? Thinking Изтрива стария, създава нов с друг телефонен номер, тогава никой от досегашните ѝ контакти няма да получи известие, ако ѝ нямат новия телефонен номер. Няма значение, че тя ги има в контакти/телефонния указател.

# 282
  • Точно където трябва
С redmi note 13 pro съм. Искам да си сменя паролата на телефона. От къде?

# 283
След последната актуализация на Вайбър ми излизат всички контакти в листата вкл тези, които нямат Вайбър. Как да го направя да ми се показват само тези, които ползват приложението? Преди ставаше бързо и лесно, но сега не виждам опцията.

# 284
С redmi note 13 pro съм. Искам да си сменя паролата на телефона. От къде?
Паролата за screen saver се слага/сменя от
settings =password &Security- screen lock and Finger
iизбирашscreen lock (заключване на екрана)
и после има  PIN or password, избери PIN

Общи условия

Активация на акаунт