Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 33 030
  • 691
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, телефонът ми е Samsung A52 5G. Преди месец-два се изкуших да го зареждам с по-мощно зарядно от оригиналното, съответно и доста по-бързо. Няколко дни така, докато при поредното зареждане не изключи като даде съобщение за прегряване. От тогава телефонът не приема никакво друго зарядно, освен собственото си. По-мощното вече не го пипам, но като включа например зарядно от друг Самсунг ми изписва, че е твърде слаб заряда и дава прогнозно време за зареждане до 100% около 3 дни. Същото се случва и като го включа към външната батерия.
Какво мога да направя? Искам да спася телефона, защото нямам други оплаквания от него.
Кабелът е от кога го ползваш? Най-вероятно е за смяна и с бързото зареждане си го довършила(хлабава връзка). Не е било проблем, че си ползвала по-мощно зарядно.

# 676
Благодаря за отговора, Чревоугодник. В опит да разбера причината за бъга пробвах с друг кабел, след това същия кабел, но с друга глава. Все изписва slow charging. 🤔
А и мощното зарядно го ползвах в комплект - глава плюс кабел. Няма как да съм повредила моя кабел.

# 677
С оригиналното зарядно ти казва какво? Телефонът ли е прегрял?

# 678
Колкото и да бреобразува волтажите сам смартфонът, не е препоръчително да се ползва по-мощно зарядно.
Прецаква се батерията.

# 679
С оригиналното зарядно ти казва какво? Телефонът ли е прегрял?
С неговите си глава и кабел се държи нормално. Зарежда се за обичайното време. С всичко по-различно от неговото (но подобно) не зарежда. Например по грешка преди няколко вечери го бях включила към подобно на неговото зарядно и на сутринта беше качил само 8-10 %.
Биле, дано не съм прецакала батерията нещо. В последно време, между другото, съм доста доволна колко издържа. Отдавам го на редовната актуализация. Преди все отлагах актуализации, телефонът с мъка издържаше до обяд. В офиса си държах друго зарядно, ползвала съм го всеки ден и тогава телефонът не "протестираше" срещу него.

# 680
А аз мисля, да си погледнеш входа на самия телефон.Клемите там, ако са повредени, което и да е зарядно, няма да ти зарежда.

# 681
Какво значи "което и да е зарядно, няма да ти зарежда"? Нали описах ясно проблема - телефонът зарежда само от ЕДНО зарядно. Но зарежда. И си го ползвам. Лошото е, че ако го загубя, ще трябва да хвърля и телефона. Също и че не мога да ползвам външна батерия, а примерно в планината може да ми се наложи.
.

# 682
Нали се сещаш, че това е хардуер- може да има намачкани части както по кабела, така и в телефона.
Споменаваш „Няма как да съм повредила моя кабел. “ , което само по себе си е абсурдно - няма „ неповредим кабел“.
 Търсенето на проблемите винаги започва от хардуер към софтуер, щом телефонът зарежда поне от ЕДНО зарядно, ползвай си го и си свиркай.

# 683
Какво разбираш под
Цитат
по-мощно зарядно от оригиналното, съответно и доста по-бързо

A52 не се продава със зарядно, а само с кабел в кутията. Зарядното е каквото си купиш. Моето зарежда за 1 час от 20 до 100%. Същият модел телефон има ММ, той зарежда за три часа, защото си купи такова зарядно.

# 684
Повечето телефони вече са само с кабел в кутията.
А аз зареждам на usb контакт. Дори не знам колко ток пуска.

# 685
Какво разбираш под
Цитат
по-мощно зарядно от оригиналното, съответно и доста по-бързо

A52 не се продава със зарядно, а само с кабел в кутията. Зарядното е каквото си купиш. Моето зарежда за 1 час от 20 до 100%. Същият модел телефон има ММ, той зарежда за три часа, защото си купи такова зарядно.
Моят е над 4 годишен, дойде си със зарядно.
По-мощното, което ползвах, беше с много по-голяма глава и по-дебел кабел.

Питах и chatGPT, ето какво каза:
• Контролерът е преминал в fallback / safe charging режим
• Разрешава:
• нормално зареждане само с разпознато зарядно
• Ограничaва:
• ток до минимален (~300–500 mA)
• всички други зарядни, power bank-и, компютри
Затова виждаш прогнози от типа „3 дни зареждане до 100%“.

Даде ми насоки какво да направя, в почивните дни ще пробвам.

# 686
  • Асеновград
Повечето телефони вече са само с кабел в кутията.
Вече пробват и без кабел.Ill
https://fakti.bg/technozone/1005520-sled-zaradnoto-veche-se-sbog … iata-na-smartfona

# 687
Следваща стъпка - без батерия Sunglasses

# 688
"Премахването на малък, евтин кабел спестява на компаниите милиони ..." Rage Rage
Евтин бабината им!
10 евро е сравнително добър кабел, който да те издържи поне година.
Ако си и джаста-праста с нагъване му, няма да издържи толкова.

# 689
Това е прекалено.

Дано да си остане само при Sony. Сигурно само върлите фенове на Sony купуват техните. В момента са на ниво на HTC - има ги само на хартия.

Общи условия

Активация на акаунт