Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 33 322
  • 691
  •   1
Отговори
# 225
Муунривър и Санди, благодря!

*Биле омайно, не съм от хората, които ще дадат 3к за някаква тъпа машинка, колкото и функции да има. За мен и парите трябва да се харчат с разум. По моите разбирания, дори и този, който ММ ми подари, е прекалено скъп - редми ноут 11. Но след като го е направил, аз как да постъпя, да му го метна по главата ли? Той добре знаеше, че не искам подобна играчка, не обичам да си играя с телефона, а да го ползвам по предназначение. Имам си достатъчно разнообразни хобита и други интересни неща, с които да се забавлявам. Предпочитам да си забода носа в една хубава книга ( имам си електронен четец, който си влача в чантата), вместо да ровя в нета да чета клюки и кой какво казал, игрички, или куп други глупости. Лаптопът ми е достатъчен, за да намирам информацията, която ме интересува. Бту, нямам и ФБ акаунт, не ми трябва. Благодаря, че ме намираш загадъчна. Laughing
ПС И аз не разбирам хората, които отиват на излет, примерно и вместо да се наслаждават на природата и преживяването, са заболи нос в смартфоните си. Или седнали в заведение, да се наслаждават на храната, преживяването, да общуват с компанията, пак бодат носове в смартфоните.
Не разбирам и хората, които дават куп пари за скъпи играчки, които лесно могат да изтърват и счупят, изгубят, да им ги откраднат.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 14:07 от Diorela

# 226
Може. Андроид.
За Епъл не съм много сигурен, дали ако вече има активационите ключове да се прескочи активацията с акаунт
и за iphone  не може!
Активацията с Apple ID , Активацията е свързана с iCloud
gemini каза , че „ Прескачането на активирането на iPhone е сложна процедура, която изисква специализирани познания и не се препоръчва. Ако имате проблеми с активирането на вашето устройство, най-добре е да се обърнете към официалния сервиз на Apple или към специализиран техник.“

и за мен е загадка, как има хора без google или поне microsoft  акаунт- от classroom , до   служебен e-mail са невъзможни без такъв
да не говорим, че всички видове приложения, искат някаква мейл верификация
сега, ако кажеш Диорела, че и приложение на банката си не ползваш... Rolling Eyes

# 227
А тук през какво четеш и пишеш? Или си влачиш и лаптоп в чантата? 🙂
Трябва да ви е ясно, на хората, които се пазите от интернет като дявол от тамян, че влезете ли веднъж, оставяте завинаги следа. Не сте анонимни, не сте невидими, не сте неоткриваеми.

# 228
Искрено се разсмях, явно съм някакво архаично изкопаемо. Laughing
Мама, точно така, не ползвам. Признавам само 3 форми на плащане - кеш, инкасо и в брой. Joy Ако ми трябва банкова услуга, банки бол. Не пазарувам онлайн, предпочитам да видя, пипна, премеря. Не ползвам вайбър и другите подобни, не ме кефят. Нямам служебен имейл, сама съм си шеф. Не ползвам и classroom, децата ми пораснаха. А и да не бяха, пак нямаше да ме принудят да ползвам. И осъзнавам, че това мое поведение, ми дава доста повече лична свобода, отколкото да ме ограничава. Човек може и така да живее, без приложения и повярвайте ми, никак не е лошо. Simple Smile
Тук влизам от лаптопа, не си го влача с мен. Laughing Той си стои включен, а форумът ми е активен по подразбиране, независимо дали клеча в него, или не.

# 229
  • София-Младост
Според вас колко ще струват новите iPhone 16 pro и про макс на българския пазар другия месец
Вече ти отговориха
https://bg-mam.ma/p/1644896/48396832

# 230
Щото някой е казал, че ще са по-скъпи от сегашните, а 15 про беше над 3 бона.

# 231
Искрено се разсмях, явно съм някакво архаично изкопаемо. Laughing
Мама, точно така, не ползвам. Признавам само 3 форми на плащане - кеш, инкасо и в брой. Joy Ако ми трябва банкова услуга, банки бол. Не пазарувам онлайн, предпочитам да видя, пипна, премеря. Не ползвам вайбър и другите подобни, не ме кефят. Нямам служебен имейл, сама съм си шеф. Не ползвам и classroom, децата ми пораснаха. А и да не бяха, пак нямаше да ме принудят да ползвам. И осъзнавам, че това мое поведение, ми дава доста повече лична свобода, отколкото да ме ограничава. Човек може и така да живее, без приложения и повярвайте ми, никак не е лошо. Simple Smile
Тук влизам от лаптопа, не си го влача с мен. Laughing Той си стои включен, а форумът ми е активен по подразбиране, независимо дали клеча в него, или не.
"Кеш" и "в брой" е едно и също. А ако някой реши да ти краде снимките, със сигурност може да го направи и от лаптопа. Не е много трудно да се хакне което и да е устройство, свързано с Интернет. Колкото ще се заинтересуват от теб през телефона, толкова и през компютъра. Един добър хакер може дори да те локализира с абсолютна точност чрез публикациите ти в този форум и да дойде пред вас. Как ще се предпазиш от това?

# 232
Цитат
"Кеш" и "в брой" е едно и също.

И инкасо е същото - налични суми. Това е от стар виц. Joy
Не става дума за хакери, а, че гугъл ти тегли всички снимки от телефона и имало опция за ограничаване на такова теглене. Моля, проследи разговора. Ей така стават недоразуменията.

# 233
  • Варна
Да тегли, халал да са му. Аз не обичам да се снимам, а в редките случаи, когато го правя, снимките ми не са някакви компромати и все ми е тая дали и кой ще ги види. Ако не искам да ми изтекат снимки, просто не правя такива. Без интернет ще ми е трудно да живея, затова елиминирам проблема по друг начин.

# 234
щях да пиша , една камара начини да те проследят и да ти имат снимки на физиономията, но се отказах
щом човекът вярва, че без гугъл акаунт е защитен , в личното си пространство...  не намирам смисъл

# 235
Как се ползва андроид без акаунт?
Просто скипваш при първото пускане. Ако не е с активиран frp няма абсолютно никакъв проблем

# 236
  • Washington,USA
Просто не качвай снимки никъде. 🤷

# 237
По-скоро е "просто не прави снимки" или ги прави с лентов фотоапарат. 😃 Ама после си ги проявяваш сам, че влезат ли в студио... вече не са само твои.

# 238
Цитат
"Кеш" и "в брой" е едно и също.

И инкасо е същото - налични суми. Това е от стар виц. Joy
Не става дума за хакери, а, че гугъл ти тегли всички снимки от телефона и имало опция за ограничаване на такова теглене. Моля, проследи разговора. Ей така стават недоразуменията.
Google може да ти изтегли всички снимки от телефона, само ако телефонът е свързан с google профил и е включена опцията резервно копие на Google Photos.

Относно Google Chrome на телефон, лаптоп и където другаде го ползвате - Браузърът събира (лични) данни от сърфирането на потребителите.
Решение: Mozilla Firefox

Относно това: "...Той си стои включен, а форумът ми е активен по подразбиране, независимо дали клеча в него, или не..."
Някой хакер може да ви хакне профила в сайта, а ако ползвате това потребителско име и парола и на други места, хакерът може да завземе и другите ви профили.
Решение: Поне веднъж на ден излизайте от профилите си във всички сайтове.

# 239
chelyadinka, Санди, благодаря! Къде в менюто мога да проверя дали е активиран frp ?
Ползвам различни никове и пароли навсякъде, имам регистрации в 2-3 форума, имейл. Само този форум ми е активиран по подразбиране. Не ми се занимава да влизам и излизам и няма да е особена загуба, ако някой ми хакне профила, нито ще е интерес за някого.  Зная за Мозила,  може би по навик ползвам Хром.
За останалите, не мисля, че е важно за обществото непрекъснато да отчитам къде ходя, с кого се срещам, с какво се храня и т.н. Нямам какво да крия, но личният живот си е личен и не е нужно да става обществен, не се чувствам толкова важна обществена фигура.

Mamagemelar, Не страдам от параноя, напълно наясно съм, че не сме защитени. Просто предпочитам да живея по-спокойно. Но не разбирам от техника и затова предпочитам да се вслушвам в различните мнения на хора, които разбират.  

Дали може да ми отговорите на въпроса, който зададох в тази тема - да препоръчате телефон с 2 сим карти, с добра камера, до около 400 лв. и сравнително удобно меню?

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 12:13 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт