Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 33 299
  • 691
  •   1
Отговори
# 240
Samsung A54 + 100 лв поне, за да си струва покупката изобщо.

# 241
Благодаря, записах си го! Аз й казах да си вземе като моя - редми ноут 11, менюто им е малко неприятно, но като цяло е ок. Тя спомена, че се колебае и за самсунг. Затова реших питам по-разбиращите тук.
Камерата по-добра ли е от редми ноут?
Някакви недостатъци намираш ли?

# 242
Xiaomi като цяло за мен не е добра марка и според моите виждания Samsung, дори в ниския клас, далеч ги превъзхожда. Тия легенди за здравина, не ги отчитам, защото у нас има и работещ Redmi Note 7, дето не знам на колко години е; и Samsung-и, които просто изоставяме заради по-нов модел, а не че нещо им има. Така че здравината зависи от ползвателя, не толкова от марката (освен, ако не става въпрос за Alcatel 😁).

Обещах, че ще намеря Xiaomi-то и ще поровя за присвояване на мелодия към контакт и го намерих. Обаче трябва да сложа сим карта, че да се пробва с позвъняване дали става, иначе няма как и се мотая. Не съм стигнала до там, че да извадя картата от някой от другите два телефона, за да го пробвам.

# 243
Добър ден. Беше купен смартфон Samsung Galaxy A05s преди 3 дни. Проблемът е, че батерията се зарежда бавно, въпреки че се зарежда с бързо зарядно и е включена функцията за бързо зареждане. След 5 минути прехвърля само 1%. Каква може да е причинана? Дали не е дефектна батерията. От Технополис беше купен.

# 244
Проверете с друг кабел, с друго зарядно. Първо тази вероятност отхвърлете, може проблема да е в зарядното, не в телефона. В контакта, в който го включвате дори.

# 245
Цитат
"Кеш" и "в брой" е едно и също.

И инкасо е същото - налични суми. Това е от стар виц. Joy
Не става дума за хакери, а, че гугъл ти тегли всички снимки от телефона и имало опция за ограничаване на такова теглене. Моля, проследи разговора. Ей така стават недоразуменията.
Google може да ти изтегли всички снимки от телефона, само ако телефонът е свързан с google профил и е включена опцията резервно копие на Google Photos.

Относно Google Chrome на телефон, лаптоп и където другаде го ползвате - Браузърът събира (лични) данни от сърфирането на потребителите.
Решение: Mozilla Firefox

Относно това: "...Той си стои включен, а форумът ми е активен по подразбиране, независимо дали клеча в него, или не..."
Някой хакер може да ви хакне профила в сайта, а ако ползвате това потребителско име и парола и на други места, хакерът може да завземе и другите ви профили.
Решение: Поне веднъж на ден излизайте от профилите си във всички сайтове.
Ако си включил опцията за резервно копие в Гугъл Фотос, това не е изтегляне (крадене) на снимки от страна на Гугъл, а доброволно качване в облак от твоя страна, за да можеш да имаш по-лесен достъп до тези снимки и от други устройства или ако ги изтриеш. Но явно потребителката не прави разлика между това и краденето на снимки, които се съхраняват само в паметта на телефона й. Мозила също събира данни за потребителите. Не знам кой ви е излъгал, че не е така. Всеки сайт, който отворите, независимо от браузъра, ви информира, че използва бисквитки - това са потребителските данни. После си правят статистика кой къде влиза и ти предлагат съответните реклами, подходящи за теб.

# 246
  • Точно където трябва
По спешност съм с нов апарат. Старият загуби картина заради една моя глупост. Преди да съм сглупила пак да питам. Как да си извадя картата от стария. Пробвах с игличка, не става. И след това как да си прехвърля всичко от стария на новия. Пълен лаик съм.

# 247
  • Варна
В кутийката на стария трябва да има едно малко нещо, като ключе изглежда, от много тънка тел. То влиза в дупчицата до слота на картата, натискаш, щраква и чекмедженцето се подава. После много лесно го издърпваш и картата ти е там вътре. Ако не пазиш кутията на стария, в кутията на новия апарат трябва има същото.

# 248
  • Точно където трябва
До тук ОК. Намерих въпросното ключе в стара кутия, в новия няма. Сега, ако извадя картата, да не прецакам данни?

# 249
  • Варна
Ами като изключиш телефона и извадиш картата, би трябвало всичко да е наред и нищо на нея няма да прецакаш. Вече каквото е било качено в телефона, ще си остане в телефона, стария. Без дисплей не знам как можеш да прехвърлиш нещата от него на картата. Предполагам обаче, че няма проблем да действаш по стария начин - ако имаш информация в апарата и си я искаш, да го свържеш с кабел към компютъра и така да си я свалиш и запазиш.

# 250
И браузърите събират данни.
И къде ги пазят браузърите тези събрани от тях данни? Как да видя какви данни е събрал хрома който ползвам?
Браузърите съхраняват кеш. Per user. Не събират данни. Правят това, което съответния сървър им каже. Ненапразно трябва да се съгласяваш с едни политики на сайтовете.

# 251
# 252
От твоя линк
Цитат
Един от най-обезпокоителните начини, по които изтичат личните ви данни, докато сърфирате в интернет, е чрез браузъра ви. И нито една VPN не може да ви помогне; това до голяма степен не е свързано с предоставяната от браузърите услуга.
Следва списък до кои данни браузърът има достъп.
Нали правим разлика между "събира" и "и има достъп"?

Остава отворен въпросът къде съхранява събраните данни хрома от който пиша в момента

# 253
От седмица, само на някои от телефоните в списъка на скорошни разговори, ми слага след името, или набрания номер, един малък знак HD, ограден в квадратче. Имате ли представа какво означава това?

# 254
И аз го имам, но само когато аз съм потърсила някой излиза това HD. Мисля, че е нещо свързано с качеството на звука при разговор...

Общи условия

Активация на акаунт