Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 33 260
  • 691
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Искам да си купя външна батерия. Има ли универсални - за IOS и Андроид или са айфоните са различни? Имам SE2022, тази ще ми свърши ли работа
https://mega-device.com/products/last-seen-8654445
или е желателно да е предназначена за айфон, примерно тази:
https://www.appleking.bg/cellularline-essence-paur-banka-10000mah-cherna

Не са различни за айфоните. Всички стават.

# 316
Здравейте, някоя от вас има ли Huawei watch  с кожена каишка? Искам да купя новия модел, но ме притеснява дали много бързо се захабява кожената каишка. Какво се случва при мокрене и т.н. По принцип ще я сменя със силиконова, но все пак...

# 317
Имам GT4 с бяла каишка. Захабява се, но за сега успешно се чисти с мокра кърпичка.

# 318
И аз имам кожена на близо 2г. Не бих казала, че се захабява бързо, но и не съм я носила нонстоп, тъй като имам много и сменям.

# 319
И аз имам кожена на близо 2г. Не бих казала, че се захабява бързо, но и не съм я носила нонстоп, тъй като имам много и сменям.
От къде купувате каишки?

# 320
От къде купувате каишки?

Преди от Алиекспрес, сега от Shein. Над 50 каишки съм купила за мен и приятелят ми и всичко е супер. Силиконови, кожени от плат/плетени и метални. Преди за HUAWEI и сега за iWatch, ако внимавате какво поръчвате - да е за модела, са страхотни.

# 321
Изчистването на използваните прозорци с приложения има ли пряка връзка с батерията, защото имам навика на всяко отворено приложение и затварянето му да го изчиствам веднага, мислейки си че пестя батерия?

# 322
Изчистването на използваните прозорци с приложения има ли пряка връзка с батерията, защото имам навика на всяко отворено приложение и затварянето му да го изчиствам веднага, мислейки си че пестя батерия?
Чела съм разнопосочна информация и заради това винаги затварям. Без да претендирам за коректност, но съм чувала, че има значение при Андроид и няма значение при iphone.

# 323
Отворените прозореци означава, че в повечето случаи приложението остава отворено и работи на заден фон, НО при повече отворени, операционната система сама ще затвори тези, които не се ползват.

# 324
Здравейте, от години ползвам телефони Samsung, сега е ред да си купя нов, то този път съм решила да ги сменя. Ужасни батерии и разбити букси, стига толкова.
Сега обаче съм в дилема xiaomi, google pixel или huawei. Не познавам тия марки, но доколкото разбрах Huawei не поддържат Google play за сваляне на приложения на Google. А как е с другите две марки? И въобще ако някой е правил проучване и е запознат с тия марки телефони да сподели разлики,  предимства и недостатъци. Все от някъде трябва да започна избора си. Държа да има хубава камера и да няма тъпи проблеми със зареждането на батерията (да се зарежда бързо и да държи поне цял ден)... Моля за съвети от личен опит, благодаря.

# 325
Здравейте, от години ползвам телефони Samsung, сега е ред да си купя нов, то този път съм решила да ги сменя. Ужасни батерии и разбити букси, стига толкова.
Сега обаче съм в дилема xiaomi, google pixel или huawei. Не познавам тия марки, но доколкото разбрах Huawei не поддържат Google play за сваляне на приложения на Google. А как е с другите две марки? И въобще ако някой е правил проучване и е запознат с тия марки телефони да сподели разлики,  предимства и недостатъци. Все от някъде трябва да започна избора си. Държа да има хубава камера и да няма тъпи проблеми със зареждането на батерията (да се зарежда бързо и да държи поне цял ден)... Моля за съвети от личен опит, благодаря.
Oт 3 год ползвам Xiaomi redmi note 10 pro = с батерията нямам проблеми, хем давам да се играе всекидневно на него. Когато снимаме едно и също  с някоя приятелка със Samsung, все искат моите снимки да им пращам, защото били по-хубави. Имам и голям дисплей, на цвят розово-оранжев. Единственото, което ме дразни е положението с контактите - има записване на СИМ1, СИМ2, Телефон или Google account, но някак настройките за сменяне на тези опции ме дразни и като търся някого е шоу. Но аз записвам в сим-картите, който записва в телефона или Google  няма проблеми.
И Huawei съм имала, и той железен излезе, батерията държи, снимки хубави, и с менютата нямаше проблеми. Но още програмките на конкуренцията на Google  не са токова добри и към днешна дата, по тази причина не бих си купила Huawei.

# 326
Моят Samsung S20 наскоро навърши 6 години и е пушка. Ползвам си го още,  въпреки че за основен телефон си взех iPhone. Преди Samsung-a имах Huawei и много си го харесвах. Не помня точно модела, но когато го купувах беше флагмана на марката. На втората година обаче почна да забива, батерията се изду и въпреки новата батерия и ремонта, не се оправи и се наложи да си разделим.

Майка си беше взела нещо от средния клас на Xiomi и си беше дървен телефон. Брат ми имаше Redmi Note и след едно падане гърбът на телефона се раздроби, въпреки кейса. Иначе работеше ок.

А относно снимките - много често зависи от снимащия доколко умее да настрои камерата и изобщо умението му да снима. Невероятните снимки с iPhone, които наводняват интернет пространството една малка част от потребителите на IPhone могат да ги направят.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 13:20 от Rebel Rebel (innasn)

# 327
Повечето телефони правят изцяло автоматични снимки.

# 328
Благодаря за коментарите ви. Знам, че е относително и донякъде до късмет какъв телефон ще вземеш. Днес ходих до един магазин да разгледам, продавачката ми предложи пак Самсунг А55, като й казах, че батериите им заминават бързо, тя се усмихна и каза, че на всички марки е така. Особено ако се ползват за сърфиране в интернет. Тя ми предложи на близка цена Айфон 13, аз обаче си мисля, че това им е стар модел. Дали си заслужава?

# 329
Първо си определи бюджет, е моят съвет, а после избирай възможно най-нов модел, влизащ в този бюджет.

Общи условия

Активация на акаунт