Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 33 215
  • 691
  •   1
Отговори
# 435
Моля за мнение за този телефон:
Motorola Moto G54 Power 5G 256GB 12GB RAM Dual
Ще се ползва от човек, който ще го използва предимно за обаждане и чат пат за интернет

Идеален е телефонът. За тези пари (350 лв.) май няма нещо по-добро. Работи по-бързо от доста по-скъпи телефони, батерията държи много, има бързо зареждане Единственият компромис е камерата, но не че прави лоши снимки, съвсем прилични са, просто по това се отличава от по-скъпите модели.
Купете го от Озон или някой друг магазин, зареждан от същия доставчик, защото там идва със зарядно и силиконов калъф. В Емаг и някои други магазини в кутийката няма зарядно, а то е много хубаво, защото е за бързо зареждане.
https://www.ozone.bg/product/smartfon-motorola-moto-g54-5g-6-5-1 … 256gb-pearl-blue/

# 436
  • Пловдив
Супер, много благодаря!

# 437
ЧревоУгодник, някъде мернах, че си с Xiaomi. Кажи, моля те нещо за модела Redmi Note 13 pro, ако ти е познат?
Забравих да ти отговоря.

Ако към днешна дата трябва да купя телефон за себе си, ще взема Poco F6(аналогичният модел се казва Redmi Turbo 3). До преди дни се намираше за 589лв в няколко сайта. 120-130лв. е по-скъп от Note 13 Pro, но при синтетичните тестове(AnТuТu) е около 2.5 пъти по-добър. По-нов модел е, с по-дължа поддръжка и най-важното - с много по-добър хардуер, който спокойно може да ползваш в следващите 5-6 години без да усетиш забавяне, в което и да е било. Камерите не съм задълбавал да сравнявам. Според мен Note 13 Pro не си заслужава парите. Единствените предимства са, че има eSIM и жак за слушалки. Ако това е важно, взимай 13 Pro.

# 438
Ами, докато ми отговориш - взех. За подарък е, така че не се отразява на мен. А човекът, за когото е, не е чак толкова навътре в телефоните. Просто исках приличен не скъп телефон.

# 439
Значи сетъп-вам си в момента нов телефон и като си отворя sms-ите ме кара да се логна с гугъл акаунта ми, излиза ми едно съобщение "Continue as Името ми". По принцип в телефона съм логната с гугъл акаунт, но на стария ми телефон никога sms-ите не са ми били асоциирани с имейла. Искам и сега така да си бъде, само че не мога да разкарам това съобщение. Има ли начин?

# 440
Пробвай от настройките на messages да деинсталираш ъпдейтите виж дали ще се появи да продължиш без акаунт

Едит - не винаги минава номера.

# 441
Мерси, сега ми позволи да дам Use app without an account Simple Smile

# 442
Има ли как да направя така, че когато трия снимки от телефона те да се трият и от iCloud-a? Рових в настройките, но нещо не се справих. ChatGPT даде някакъв вариант ама не работи.

# 443
  • Варна
По-интересното е как успяваш да ги изтриеш от телефона, без да се изтрият от icloud? Доколкото съм чела се синхронизират и няма как да има снимки в едното, а да ги няма в другото. Поне при мен и при сина ми е така, а когато си купувахме телефоните се интересувах дали могат да останат в Icloud, както е при андроидите - не можеше. Нещо изтървала ли съм?

# 444
  • Somewhere far away
Какво мислите  за така нашумелите гел протектори?
Наскоро имах спешна нужда от нов протектор , отидох в един магазин за такива неща и уж да ми го сложат -  исках стъклен. момичето от магазина каза че не може защото имало прашинки по протектора, така си бил фабрично и  буквално си ми каза, че не може да се сложи. Не знам дали ме излъга но ми предложи гел- което е по скъпото разбира се- съгласих се защото ми трябваше на момента и не ми е приятно да знам че всеки момент може да се надраска екрана дори от едното носене в чантата и при триене с други твърди предмети. та сложихме го, този път без проблеми защото този гел много по -лесно се слага. Въпроса ми е какво мислите за този вид протектори?
Четох че не са толкова надеждни като стъклените, при сериозно падане и чупене не предпазват, защото са по -тънки. и сега вече съжалявам че се съгласих...

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 17:51 от Deathcrush

# 445
По-интересното е как успяваш да ги изтриеш от телефона, без да се изтрият от icloud? Доколкото съм чела се синхронизират и няма как да има снимки в едното, а да ги няма в другото. Поне при мен и при сина ми е така, а когато си купувахме телефоните се интересувах дали могат да останат в Icloud, както е при андроидите - не можеше. Нещо изтървала ли съм?
Ами айде де, същото се чудя и аз. Гледах в нета, че щом телефона и клауда са свързани и мога като трия да се трият и на двете места, но постоянно си намирам стари скрийншоти например. Съответно клауда ми се пълни супер бързо.
Това го установих след като махнах почти всички видеа от телефона си, а на клауда все още нямаше достатъчно място. Ще разгледам по-подробно файловете и настройките.

# 446
  • Стара Загора
Месечинка виторога, изполвам един icloud и 2 телефона. Така че малко са ви излъгали, че не може. Те се синхронизират, ако разбира се и двата iphone-a имат достатъчно свободна памет.

# 447
  • Варна
Никой не ме лъгал, с такова впечатление останах от изчетеното в интернет тогава. Два телефона с един iCloud ми е съвсем ясно как може да стане - просто ползваш един и същ профил. Но как изтриваш снимка от телефона без да се синхронизира с iCloud? При мен в зависимост от скоростта на интернета става за секунди или минути. Снимам - снимката се появява в облака. Трия през телефона - изчезва от облака. Трия от облака - изчезва от телефона. Приемам, че и в двете има достатъчно място. Как триеш от едното, без да се синхронизира с другото?

# 448
Какво мислите  за така нашумелите гел протектори?
Виж от това мое мнение назад още няколко https://bg-mam.ma/p/1622566/48860847

# 449
Офф с моите sms-и.. не знам дали се е ъпдейтнало приложението или какво, но днес пак иска да се логвам и няма continue without an account. Явно ще се логвам, няма как. Аман от тая свързаност, от тези синквания, от тези акаунти...

Общи условия

Активация на акаунт