Термин Декември 2024 ❤️

• 40 467
  • 887
  •   1
Отговори
# 810
Здравейте,
Включвам се и аз в темата. Въпреки че терминът ми през декември е много оптимистично изчислен, тъй като са близнаци след инвитро.
Днес влизам в 14гс. Минах първата фетална и чакам резултат от прена-тест. Причината за теста е възрастта ми 37 и рискът при едното бебе, който е > 1:1000.
Живея в Базел и тук пускат тест при такъв риск.
Също съм в чудене за Прогестана. Аз спрях инжекциите Пролутекс в края на 12гс. После реших да попродължа до 14та с Прогестана вагинално - 2х200мг. Още съм в чудене, дали по схема или не…и кога?! Да продължа до 14та е съвет от бг гинеколог. Общо взето всичко е ‘за всеки случай’.
Тук твърдят, че няма никакво доказателство, че приемът на Прогестерон за всеки случай предотвратява усложнения, но ‘страх лозе пази’, както се казва…
Мисля да го спирам след 14та.
Според моят репродуктивен в Турция Прогестеронът се спира изведнъж и няма смисъл от схема.
Успех на всички! 🍀
Излезе ми тестът, момичета! Доста бързо…за 3 работни дни…
При близнаци могат да се тестват само 21,18,13…всичко е наред според теста.
Двете са момичета, което потвърди и прогнозата на феталната специалистка.
Успех на всички чакащи!

# 811
Здравейте, мамчета и бъдещи такива! ❤
Честито на всички, които са разбрали вече пола на бебчетата! 🥰
Аз се включвам с един въпрос. Има ли след някоя ат вас, която да е получавала кафеникаво зацапване? Онзи ден вечерта имах и снощи пак, днес отидохме при доктора и каза, че с бебчо всичко е наред, на ми изписа Утрогестан 2х1 през устата. На моменти имам и лек дискомфорт в корема, появи ми се главоболие и гаденето няма изгледи да спира. През първата бременност въобще нямаше такова нещо и малко се притеснявам сега.
Иначе ние сме на БХС и Фетална чак другата седмица.

П.п.: В момента съм в 11+4 г.с.

Аз имах в 8 г.с. Лежах в болница, имах леко отлепяне на плоден сак, пих също Утрогестан и но шпа, с повечко почивка мина!
MamaUraganxxx аз доколкото знам резултатите ти са ОК и че високорисково се води ако резултатът е 1:250. Ако се лъжа някой да ме поправи! А това резултати от коя лаборатория са?

# 812
Аз се включвам с един въпрос. Има ли след някоя ат вас, която да е получавала кафеникаво зацапване? Онзи ден вечерта имах и снощи пак, днес отидохме при доктора и каза, че с бебчо всичко е наред, на ми изписа Утрогестан 2х1 през устата. На моменти имам и лек дискомфорт в корема, появи ми се главоболие и гаденето няма изгледи да спира. През първата бременност въобще нямаше такова нещо и малко се притеснявам сега.

Аз имах в 8 г.с. Лежах в болница, имах леко отлепяне на плоден сак, пих също Утрогестан и но шпа, с повечко почивка мина!
MamaUraganxxx аз доколкото знам резултатите ти са ОК и че високорисково се води ако резултатът е 1:250. Ако се лъжа някой да ме поправи! А това резултати от коя лаборатория са?

Sisi, колко ти беше отлепен плодния сак и кога всичко беше окей? След колко време. Аз също бях в болница цяла седмица с отлепване и вече втора седмица почти съм си вкъщи и само лежа. Кога беше всичко наред при теб?

# 813
Само ми казаха, че е съвсем леко отлепване, не са мерили. Лежах 5 дена на системи но шпа и папаверин, отделно си пиех утрогестан. При мен беше еднократно зацапване. След като ме пуснаха вкъщи ми казаха само да лежа, след около седмица бях на преглед и ми казаха че всичко изглежда добре и е стабилизирано. И ми казаха повече да не лежа, а напротив да се движа. Общо с  болницата  и вкъщи лежах около 11-12 дена.
След това ходих на преглед при друг доктор, той пък каза, че не имало нужда лежа в болница, отлепването било минимално.
Важното е да сте спокойни и всичко ще е наред ❤❤❤

# 814
Аз съм с кафеникаво зацапване. Средвайте си схемата и си почивайте повече…

# 815

Аз бях с кафяво зацапване през 5 г.с, имах отлепване на околоплодния сак, изписаха ми и на мен утрогестен 3х2- перос, но имах доста нежелани реакции затова док ми каза вагинално, лежи повече и почивай и всичко ще е наред

# 816
А казаха ли ви докога да пиете фолиева киселина?
С първата бременност я спрях някъде слвд 12г.с. , а сега АГ каза, че мога да си я пия до края и се чудя.

# 817
  • Враца
Благодаря ви, дами, за подкрепата и успокоението! 🙏
При мен е малко трудна работата с почивката, защото имаме детенце на 1 год. и 3 мес. и не е от най-кротките дечица 😄, но тези дни гледам повечко да лежа и се занимаваме предимно вкъщи на пода.
Миналият път също съм имала отлепване, но въобще не съм разбрала.

Smiley_flower, аз пиех фолиева киселина до края на бременността. До 12 г.с. само фолиева, а след това в комбинация с Омега 3.

# 818
При мен имам чувството, че проблемът със запека е в своя пик, може би заради хормоните, подута съм като за четвърти месец. Утре съм при лекарката и ще я попитам какво мога да взема. Тя ми беше казала миналия път да взимам Фрутилакс в продължение на 7-10 дни, пих го спорадично, защото забравих един-два пъти, но не забелязах да ми помага особено. И като ходя усещам болка в матката.
Не съм пробвала още да ям сини сливи на гладно.

# 819
Пробвайте със сушените сливи (по-ефективни са според мен от пресните, но и пресните помагат), определено помагат.

# 820
При мен имам чувството, че проблемът със запека е в своя пик, може би заради хормоните, подута съм като за четвърти месец. Утре съм при лекарката и ще я попитам какво мога да взема. Тя ми беше казала миналия път да взимам Фрутилакс в продължение на 7-10 дни, пих го спорадично, защото забравих един-два пъти, но не забелязах да ми помага особено. И като ходя усещам болка в матката.
Не съм пробвала още да ям сини сливи на гладно.
На мен ми казаха натрошено ленено семено накиснато от вечерта във вода. Честно казано аз хапвах 1/3 чаена лъжичка от слабителното сладко от аптеката. Само от него ходех до тоалетна. Към 12та седмица се нормализира положението.
Успех…мн е гадно тва със запека.

# 821
Ох и аз стискам палци след 12та да се нормализират нещата, че още 6 месеца така няма да се живее :/ Пия хуск аз, ама не виждам гольм резултат. Дуфалака го зачеркнах, че много ме боли сорема от него Sad Ще търся сладко от рози тея дни

# 822
Аз имам същия проблем..лекаря ми изписа дуфалак,но не ми действа…Момичета а сушени сини сливи може ли? На гладно ли ?

# 823
Аз имам същия проблем..лекаря ми изписа дуфалак,но не ми действа…Момичета а сушени сини сливи може ли? На гладно ли ?
Мисля, че препоръчват да са накиснати във вода и да се ядат на гладно.

# 824
  • Враца
Аз лично си правя кисело мляко с овесени ядки, чия, мед, боровинки, ягоди или каквито плодове имам и ми действа доста добре. Освен това е и вкусно. Някои хора си слагат и ленено семе, така че може да ви помогне и това.

Общи условия

Активация на акаунт