Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 54 015
  • 607
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ето я обявата: https://www.spitogatos.gr/en/property/1116320493
Само точим лиги за момента. Най-рано следващата година може би ще пристъпим към закупуване. Имаме да обикаляме и опознвамаме още Гърция, докато се спрем на определен район.

# 256
  • Къде ли не
Щом не бързате, със сигурност ще излезне "вашето" място.

# 257
  • София
Да не ви отчайвам, но всичко под 100к е с нередовни документи. Бъдете много внимателни.
Сега видях, имам добри отзиви за агенцията към момента, което за вас нищо не означава, разбира се. Поне няма да ви излъжат, че къщата има всички документи. От там нататък, смятайте си колко ще ви излезе легализирането и разправиите.

# 258
  • София
Благодаря за съвета. Като гледам тези над 100к са готови за нанасяне или всичко е ново в общия случай  и са доста големи като квадратури. Ние не държим да е лъснато всичко и да е много голямо. Не ни пречи да направим един освежителен ремонт и да си вкараме наши мебели, каквито ни харесват. Ще го имаме предвид.

# 259
  • Къде ли не
Узаконяването и уреждането на документите преди продажбата са отговорност на продавача и той заплаща разходите. Ако не иска да си узакони нещата го зарязвате и това е! Капаро плащайте чак когато сте сигурни в какво се забърквате и евентуално в добрите намерения на продавача да си узакони всичко. В предварителния договор задължително клауза, че е длъжен да подготви всички документи според закона. Ако не иска - прав му път! Има и други. Всеки случай е различен не бих обобщавала под сто и над сто хиляди.
Нашите хора платиха 2к глоба за почти 70 квадрата покрив с керемиди, 4 квадрата новопостроено котелно, премахната една стена и изградена друга и смяна на местоположението на някои врати и прозорци и смяна на предназначението на 50 квадрата площ. Еми не е някаква непосилна сума като се има предвид, че взеха 80к.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 17:25 от enimna

# 260
Здравейте на всички. Радвам се, че открих темите в бг мама, защото вероятно ми спестиха много главоболия.  Бяхме на 90% готови да купим имот край Александрополи, но в крайна сметка се оказа, че там в момента има сериозни проблеми с градоустройствения план и повечето имоти са построени незаконно върху общински земи. След като прочетох темите тук започнах да търся гръцки източници на информация, опитвах се да си превеждам репортажи  и сякаш за момента се отказах от инвестиция в Гърция. Прекалено много проблеми имат на този етап и тази промяна в законодателството им в последно време е притеснителна. Въпреки всичко ще продължавам да следя пазара, защото в България полудяха с цени край морето.

# 261
  • София
Прекалено много проблеми имат на този етап и тази промяна в законодателството им в последно време е притеснителна.
Каква е промяната?

# 262
Прекалено много проблеми имат на този етап и тази промяна в законодателството им в последно време е притеснителна.
Каква е промяната?

Тук във форума има доста написано по въпроса, не бих могла да прехърля всички теми, за да цитирам, а да преразкажа не се наемам, за да не подведа някой.

# 263
  • София
Каква е промяната?

Тук във форума има доста написано по въпроса, не бих могла да прехърля всички теми, за да цитирам, а да преразкажа не се наемам, за да не подведа някой.
Помислих,че за някоя конкретна промяна говорите.Иначе форума го чета.

# 264
Търся майстор-дърводелец ,който да ми изработи
 2 врати на хола където  има вече сложени каси, но няма врати.Не желая да ми се обаждат фирми ,които да ми предлагат вариант ,при който да ми свалят касите и да сложат техни каси и после те да ми направят врати.Искам да запазя моите каси ,които са много стилни и само да затворя помещението с врати.Всяка каса е широка 230 см и висока около 220 см и са с еднакви размери.Моля, ако познавате такива майстори, за съдействие. Домът се намира в Катерини.

# 265
  • София
Здравейте,

Може ли някой да препоръча механикос з района на Аспровалта и Солун?

# 266
  • София
Гледаме къщи, които брокерите казват, че етажа е prefabricated. Изглежда като сглобяема къща с метална конструкция и бетонни панели и между тях бели листа като стиропор. Азбестът изглеждал по същия начин. Някой знае ли как може да се разбере дали е азбест?

# 267
Може ли някой да ми отговори на следните въпроси:
1. Ако купя 5 дка земедеска земя длъжни ли са да ми разрешат да построя къща или могат да ми откажат?
2. Мога ли сам да си построя къщата или трябва задължително фирма да я строи?
3. Ако ми разрешат да строя ще ми дадат ли ток и вода и ще платят ли някаква част от сумата за прекарването им?
4. Ако не ми стигнат парите за прекарването на тока и водата, мога ли да узаконя къщата без държавен ток и вода?
5. Мога ли да оставя част от къщата незавършена и да не я декларирам, че е готова, но да живея в нея?

Предварително благодаря

# 268
  • София
Не, не, и не. Хем ще ти пратят полицаи да ти направят акт, хем ще ти пратят булдозери да съборят построеното. И не чакат като в България, две седмици след появата на полицията всичко ще ти е съборено. Виждала съм го на живо как се случва на една такава земеделска земя на около километър от нас.

# 269
  • Къде ли не
Mamalu, предполагам, че просто така сте го написали, а всъщност разбирате колко отговорна и трудоемка е цялата процедура по построяването на каквато и да била къща където и да е в Гърция. И не само. В България също е ходене по мъките.

Общи условия

Активация на акаунт