Нашите цветя - обща тема 23

• 30 930
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Полагате ли някакви по специфични грижи за него . Нашето е мъничко 60 - 70 см .

Нищо специално не му правим. Понеже доста се разрастна като храстче и от тежестта на наровете се пречупват клончета, та ги отрязвам. Това е.  При луковичните - лалета и нарциси имам мирабилис /той също прави грудки/. Не си пречат изобщо - мирабилиса излиза, когато опадат листата на лалетата.

# 106
Аз торих миналата година всичко на балкона с тор за цъфтящи от Кауфланд. Бяха разкошни преди свекърва ми да ги свари. Имам още малко от тази тор и пак ще им слагам, после ще търся нова.
Ако ти е удобно би ли споделила снимка или названието на препарата?

# 107
  • In transit
Титина, как успя да умориш дафинов лист? Моят целогодишно е навън. По-скоро лятото мога да го уморя от жега, ако забравя да го полея, но от студ не съм успявала.

# 108
Момичета имам нужда от помощ: оплаках се на една продавачка във голям център за цветя, че коледничето ми не цъфти от няколко години и тя ми каза да го изкарам навън днес виждам това

Това май не е ок? Какво му става? Това побеляване май го има и по една розичка бордюрна... много странно...

# 109
  • София
Аз торих миналата година всичко на балкона с тор за цъфтящи от Кауфланд. Бяха разкошни преди свекърва ми да ги свари. Имам още малко от тази тор и пак ще им слагам, после ще търся нова.
Ако ти е удобно би ли споделила снимка или названието на препарата?
Здравейте и от мен.
Ще може ли да споделете с какво подхранвате петуниите. Моите никога не стават като на съседските  балкони.Никога не са така плътни с цъфтеж.

# 110
Момичета имам нужда от помощ: оплаках се на една продавачка във голям център за цветя, че коледничето ми не цъфти от няколко години и тя ми каза да го изкарам навън днес виждам това

Това май не е ок? Какво му става? Това побеляване май го има и по една розичка бордюрна... много странно...

Побеляло е защото си го изкарала на вън . От начало е така . Аз не бих го изкарвала . Трябва да не се мести много , моето е на южен прозорец , другото е на сянка , поливат се 1 2 пъти в седмицата . Даже са и напъпели . За мен стайните цветя са си за вкъщи , градинските цветя са за градината . Всяко си иска своето място . Мушкатата също са бели като ги изкараш .

Брат ми казва, че в чужбина са ги стригали .

# 111
Ето я моята тор

Поливах с нея петунии, сакъз, мушкато, калибрахое, карамфил, бугенвилия и въобще всичко, без орхидеите вътре. Не знам дали от тази тор или от добрата грижа или от всичко взето заедно преди да ги съсипе свекърва ми бяха полудели всички цветя.

# 112
За отглеждането в сандъче, повече от всяка тор помага всяка година да подменяш пръстта. Мен ме мързи и пропускам понякога, но има огромна разлика в цъфтежа, когато са в нова пръст.

Алисумът е едногодишен, но си се разсява сам. Семенцата са много ситни, не съм събирала.

# 113
Титина, как успя да умориш дафинов лист? Моят целогодишно е навън. По-скоро лятото мога да го уморя от жега, ако забравя да го полея, но от студ не съм успявала.
Беше на стълбите, поливах го както другите цветя. Два месеца преди да го изнеса - умря

# 114

Коледничето трябва когато е навън да е на сянка. Изобщо да не го докосва слънчев лъч. Моето всяка година седи навън докато заложи пъпките и когато температурите нощем започнат да падат под 5 - 3 гр. го прибирам. Вътре в едно студено антре. То не обича топло.

# 115

Прекрасен е по това време. Мисля да го поокастря, но ми се свиди.

# 116
И аз поливам всички цветя на балкона с течна тор веднъж седмично. Свърши ли една марка,зимам друга. И нови и стари мушката, всички цъфтят обилно.

# 117
Аз поливам с вода от аквариума Sunglasses

# 118
Алиса, как се казва това красиво храстче?

# 119
Всичко изкарвам вън лятото дори и коледничето/великденче. Но на сянка. Слънцето го е хванало затова така е побеляло. Орязвам след цъфтеж. Разклоняват се в отрязаното. Цъфтят и моите по два-три пъти. Прибирам ги вътре към края на Октомври и не местя повече. Преди години така преместих едно отрупа о с пъпки и окапаха.
Зс мушкатата и аз зная, че трябва да се сменя пръстта. Така да се каже “изсмукват” й силиците.

Общи условия

Активация на акаунт