Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 32 724
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм се насочила към Майчин дом и го видях,че имат списък на сайта

# 91
  • София
Аз вчера се паникьосах - до петък бебчето беше супер активно, в събота мърдаше, но супер слабо, а вчера почти не го усещах. Писах на АГ и той ми каза да хапна нещо сладко или да пийна Кола, и ако не се раздвижи, да ходя към болницата. Но ме увери, че вероятно всичко е наред, просто бебчето си има периоди на почивка. Хапнах, пийнах и вяно се размърда и сега също си действа както обикновено, което мнооооого ме успокои.

# 92
Между другото съм забелязала, че моето също обича събота и неделя да си поспива и да ми изкарва акъла, дали всичко е наред. Аз да пожелая също на момичетата бързо да мине престоят в болница и всичко да е наред Simple Smile
Някой минал ли е на среща с анестезиолог вече? Да разкаже повече информация какво са си говорили?

# 93
И аз вчера бях със същото оплакване. Хич не се показваше тази малката мишка. Потупвам, погалвам нищо, пих пепси без захар, а ММ вика вземи по-добре нещо сладко. След сладкото се раздвижи, а вечерта бяха едни ритници, пируети.

Аз имам консултации с кардиолог и анестезиолог чак на 22.04 при консултацията за хоспитализация в 36та седмица. Тогава ще получа и списък за родилното, не че има нещо кой знае какво да се взима.

Взели ли сте четка за косичка? Ние не можем да харесаме, всички изглеждат като играчки и не ми попадат. Ако някоя може да препоръча нещо ще се радвам.

# 94
Аз редовно си похапвам нещо със захар и нямам проблем с бебето. Ама то си и личи. Приличам на дирижабъл 🤣🤣🤣

# 95
  • София
Оо, и аз не пропускам сладкото, ама какво стана този уикенд с малкия, направо не знам...изкара ми акъла!

Момичета, как протичат тоновете? Сами ли ходите или с таткото?

# 96
Лягаш на една кушетка и те вързват с колан. Стоиш около 20-30 минути. Таткото не влиза вътре. Има и други жени. Мерят ти първо кръвното и после лягаш. След това ти дава лист като кардиограма. Не ти казва нищо. Дадох го на АГ и тя каза, че всичко е ок. Не те гледат на ехограф, нищо и интересно около бебето не се вижда. Вземи си телефона в теб, че си е скучно да гледаш 20 минути в една точка. Мен ме пусна на тонове от 27-ма седмица. Видя ми се рано. Каза, че на две седмици трябва да ходя на тонове.

# 97
На мен си ми казват на тоновете ако има нещо интересно, примерно накъде се е обърнала (търсят я със сензорите на коланите), как е пулса (ти си го виждаш постоянно и на машината), имаш ли контракции и дали записът е добър. Случвало се е някои момичета да ги връщат, ако не става добър запис и бебето спи. Трябва да е активно, затова си носете кола или сладко за всеки случай.

# 98
Някой карал ли е курсове за първа помощ за бебета и деца? Можете ли да препоръчате някой?

# 99
Mokks, кое спрейче? Извинявам се, ако вече е коментирано, но ние заради ремонта не сме готови още с почти нищо, да не кажа че таткото ми се кара ако купуват сега, че няма къде да се складират нещата 😁
Та днес като е на работа мисля да понапазарувам точно до дни евентуално спален комплект (има един магазин близо до нас, много качествени, на приемливи цени, а шият и по поръчка).
Ама май ще складирам покупките в колата 😂

# 100
Момичета на какъв крем против подсичане заложихте?

# 101
# 102
Някой карал ли е курсове за първа помощ за бебета и деца? Можете ли да препоръчате някой?
Ние се каним от сто години да гледаме видеа по темата, но още не сме, а смятам е доста важно. Ако намеря, ще споделя. За присъствен курс е малко късно вече за мен.

# 103
Ние се каним от сто години да гледаме видеа по темата, но още не сме, а смятам е доста важно. Ако намеря, ще споделя. За присъствен курс е малко късно вече за мен.

И за мен, препоръчаха ми тези курсове - https://firstaidbg.com/
За съжаление преди раждането няма да мога да се включа присъствено нито за уъркшопа, нито за по-дългия им курс, може би ще мина онлайн версията

# 104
Момичета на какъв крем против подсичане заложихте?

Бепантен, ако си от София, в Ремедиум има промо опаковка голяма и малка разфасовка за около 25лв.

Общи условия

Активация на акаунт