Майски бебета 2024г. - Тема 12

• 33 008
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Честита да е Виктория ❤ Да бъде здрава и безгрижна! 😊

Чаршафчета за некст ту ми аз поръчах от Сладък сън, тъкмо днес ги взех от куриера и ги изпрах 😀

Охх, аз не се спирам, днес поставих рекорд, чак се чудя как вече не е тръгнал да излиза 😀 Тази нощ нещо много ме беше стегнал корема, даже се вкарах във филм дали ще дочака сутринта поне баткото да се наспи да не го вдигаме посреднощ 😂 И вместо днес да кротувам ходих на последна ЖК (пеша в двете посоки), после да си купя малко разсад за терасата, до куриера. Прибрах се да почина някой час, направих заготовка за вечеря и излязох пак да взимам баткото от градина и в парка. Резултатът - вече съм на близо 14К крачки 😬

На 40 градуса ги изпрах дрешките, чаршафчета и т.н. Само текстилите към кошчето и Некст ту ми то на 30.

# 241
Официалният ми термин беше 1 май, но от начало си я мерят седмица напред, но следващият ме АГ така и не промени датата на термина.

При мен бебка беше седалищно, в 34 г.с лежах за 3 дни в болницата за вливане на магнезий заради контракции и от петък пак ме приеха отново заради чести контракции и отново бях на вливания магнезий.
Малко понамалиха, искахме просто да забавим излизането колкото е възможно и днес вече решихме, че е ок.

Забравих да кажа, че в събота и неделя бихме и инжекции кортикостероиди за разгръщане на дробчетата.

Честита да е Виктория! Априлче, кога ти беше термина? 💕💕💕

Аз щях да раждам уж според лекарите 26гс, после 31, после 34... От толкова много контракции и системи сега осъзнавам, че всичко е било плод на психиката и страха на лекарите. Откакто влезнах в 35-36 гс и се успокоих и започнах да се разхождам и да правя каквото си искам, вярвайте ми ама контракции почти няма. От време на време някоя по-силна с менструални болки за 15 минути и това е. Утре съм 37+ и явно ще ѝ се молим да излиза. По ехограф вчера я измериха около 3кг. С главата надолу е сигурно от 27гс. Изобщо не се е наместила долу да излиза, стои високо 🙄

# 242
Според вас този дезинфектант за пране уместно ли е да се ползва за бебешките дрешки?

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-preparat-za-higienichno- … 066447016536.html

# 243
Точно идвах да кажа, че Сладък Сън имат сигурно 5-6 размера чаршафи за всякакви кошари, колички и люлки.

Аз на 30 градуса прах, после през сушилня.

# 244
Аз често пера на 40, ще ги пусна пак така.

За мен е достатъчно бебешки прах,защо е нужно дезинфекция и омекотител.

# 245
  • Пловдив
Точно идвах да кажа, че Сладък Сън имат сигурно 5-6 размера чаршафи за всякакви кошари, колички и люлки.

Освен наличните размери, може и на съобщение да им се пише. Аз така дадох размери на матрачето в събота и днес вече ме чакаха при куриера. Много са бързи Simple Smile

Аз също не виждам нуждата от дезинфектант. На мнение съм, че бебетата не трябва да се изнежват прекалено много и прекалената стерилност е излишна.

# 246
Аз чаршафи и кърпи пера на поне 60, даже и на 90 градуса. Дрехи на 40.
Чаршафи взех за люлка от ИКЕА, да видим дали стават, иначе аз намерих само спални комплекти, но не и отделни само долни чаршафи.

Моят термин е 10 май, но ми казаха да съм готова от 12 април за раждане по всяко време. Само ми се иска да не е преди петък сутринта, че ще чета книжки в детската на баткото. И аз се раздавам сега на макс чистене и разходки въпреки контракциите 😅.

# 247
Тези от вас, които имат или щв ползват next to me кошарка, от къде си купихте чаршафчета?

Аз си купих плат и дадох на шивач да ми ушие, защото така и не успях да намеря да ми паснат на размера

# 248

Освен наличните размери, може и на съобщение да им се пише. Аз така дадох размери на матрачето в събота и днес вече ме чакаха при куриера. Много са бързи Simple Smile

Аз също не виждам нуждата от дезинфектант. На мнение съм, че бебетата не трябва да се изнежват прекалено много и прекалената стерилност е излишна.

То аз и нашите си дрехи пера с дезинфектант🫣

# 249
AprilChe, а колко я измерваха по ехограф? Интересно ми е, защото моят термин е 2 май, също вървеше 7-10 дни напред. Сега само по бедро върви напред. А аз ще раждам нормално и ме е шубе да не стане 4кг 😂

# 250
3400, роди се 3450 така че последното й измерване беше перфектно Joy

Но доста момичета казват, че имало доста големи отклонения

[quote author=the happy link=topic=1645032.msg47873414#msg47873414 date=1712772919]
AprilChe, а колко я измерваха по ехограф? Интересно ми е, защото моят термин е 2 май, също вървеше 7-10 дни напред. Сега само по бедро върви напред. А аз ще раждам нормално и ме е шубе да не стане 4кг 😂
[/quote]

# 251
След хубавата новина от Априлче, на първите ми тонове днес засякоха доста чести контракции, утре влизам в болница за вливки магнезии и кортикостероидна терапия.
Провериха ме за разкритие имам 3см и е слезнал прекалено ниско .. доста съм напрегната, дано го задържим още малко поне. Термина ми беше за 17.05 след морфологията преместен на 12.05. Сега се надявам да не е в близките дни.
Поне виждам, че при Априлче нещата са наред и се надявам и при мен да се развият така. Измериха бебето 2800, струва ми се мъничък още да излиза 😢
С баткото не съм се разделяла до сега за повече от 1 ден и ми е мъчно и за него..
Извинявам се за отклонението.

# 252
Същите действия и терапия като при мен. Не се притеснявай лекарите си знаят работата. Колкото и да е неприятен престоят в болницата на теб също ще ти е много по-спокойно постоянно да си под наблюдение там.
Опитай се да бъдеш максимално спокойна, от това ще се повлияят и контракциите.
Всичко ще бъде наред! ❤

След хубавата новина от Априлче, на първите ми тонове днес засякоха доста чести контракции, утре влизам в болница за вливки магнезии и кортикостероидна терапия.
Провериха ме за разкритие имам 3см и е слезнал прекалено ниско .. доста съм напрегната, дано го задържим още малко поне. Термина ми беше за 17.05 след морфологията преместен на 12.05. Сега се надявам да не е в близките дни.
Поне виждам, че при Априлче нещата са наред и се надявам и при мен да се развият така. Измериха бебето 2800, струва ми се мъничък още да излиза 😢
С баткото не съм се разделяла до сега за повече от 1 ден и ми е мъчно и за него..
Извинявам се за отклонението.

# 253
Yana.KS , опитай се да запазиш спокойствие! Дано да го задържите още малко, но каквото и да стане, бебчето ще е добре, 2800 е прилично тегло. Всичко ще е наред ❤️

# 254
Стискам палци да седи на топло още. 🤗 И ние с баткото за първи път се разделихме заради спешно постъпване в болница... Съчувствам искрено 😓

Общи условия

Активация на акаунт