Отговори
# 285
Чета, чета, даже се върнах да видя дали нещо не съм прочела грешно, че 88 точки ви се струват малко. 88 точки е страхотен резултат, още повече в Междучасие, още повече за момче.

Честит да е рожденикът, да е здрав и щастлив!

# 286
jsed Много добър резултат! Моят не е изкарвал повече от 77.
Той е болен и то сериозно за съжаление. 10 дена ще е вкъщи. Заега е в кондиция и ще мъчим преразказа, защото там почвече от 23 точки не е изкарвал ще се опитаме да станат поне 28.
И sesil честит да е рожденника. Пожелавам му да е много, много здрав!
Бързо оздравяване ! А как ще го мъчите този преразказ Simple Smile - с упражнения , или се подготвяте от някакво помагало ?

При него ще се опитаме да изцедим 5 точки от 3 критерия
1. Подробно описание
2. Подробно разказано от името на разказвача
3. Преразказване на диалог

За 1 и 2ра точка - Първо го накарах да ми направи план както той си ги пише. После мислихме как да го подобрим за да успее по-подроно да преразкаже.
Решихме пише го както до сега, но след това вместо да започне направо преразказа минава по всяка точка и пише допълнително всичко което се сети. И после прави преразказа.
Днес ще направи само 3 плана.
За 3та точка - преразказахме вчера бавно и подробно 2 диалога като след това си извади ключови думи като: каза, разказа, спомена, обеляза, използвайки чувството на репликата като: иван извика, оплака се, намусено потвърди и т.н....

Разделяй и владей ми е идеята да видим дали ще се получи.

# 287
Дано да се получи, ще пробвам и аз с този метод !
Lúthien, всяко зло за добро, важното е , че е пробвала . А и с есето явно добре се е справила, щом за незавършено има 13 % , това от 20 % ли ?

# 288
На моето резултата никак не е добър в Междучасие. Силната му част бяха преразказите и средно изкарва по 27-29точки.. Сега има 9.. Ужас🤦 общо 69.. Как е събрал 60 на първи модул не знам.. Нищо общо с очакванията ми.. Не ходеше на уроци до сега, но с това есе започвам да се чудя.. Аз съм зле по БЕЛ и не знам как да му помогна.. Освен с госпожата да се свържа и да видим какво ще посъветва. Пиша хаотично, но наистина съм в шок..

# 289
На моето резултата никак не е добър в Междучасие. Силната му част бяха преразказите и средно изкарва по 27-29точки.. Сега има 9.. Ужас🤦 общо 69.. Как е събрал 60 на първи модул не знам.. Нищо общо с очакванията ми.. Не ходеше на уроци до сега, но с това есе започвам да се чудя.. Аз съм зле по БЕЛ и не знам как да му помогна.. Освен с госпожата да се свържа и да видим какво ще посъветва. Пиша хаотично, но наистина съм в шок..
Объркало е времето. Според мен само при този вариант може да има толкова нисък резултат на преразказа.
Задължително няколко часа с учител за.
Явно детето има знания и умения.

# 290
Времето е само 2 точки, нещо и фактологично ще има Thinking
Много стресиращо наистина, Илейн. Дано е просто да не е бил във форма и да е инцидентно.

# 291
И според мен е объркал времето,а може  да е пропуснал момент от текста ..Нищо де, нали затова са пробните, да видим кой къде има пропуски.  И на моето е нисък резултата, ама поне видях къде да наблягаме, има още два месеца, само желание и труд се иска
Аз много се надявах резултатите от пробните да му подействат на моя син стряскащо, да започне да пише повече преразкази, обаче нищо подобно. Нали все го спрягам, че е чувствителен и притеснителен, та подробно обясних преди пробното в училище и в Регалия , че това са само пробни, че обикновено са по - трудин от същинското ... И сега вместо да се стресне, има обратен ефект, в училище има 88 точки / като според мен там оценяването е леко субективно, тоест завишен е резултата /, а на Регалия изкара 68 точки и ми каза - еее, ама ти нали прочете в бг мама Smile, че на истинския обикновено изкарват десетина точки повече, значи ще изкарам 78 Laughing най- малко .... Та така,обратен ефект постигнах

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 13:13 от Plami80

# 292
Нещо е объркал повече от времето.
Странно е, ако досега е имал 27-29 т., да падне на 9. Принципно, каквито са обикновено точките, така си откарват +/- 2-3 т., но не и чак -20.
Вземи листите от офиса им, поне да видите къде е сгрешил.
Да седне да прави преразкази всеки ден или през ден. Обаче трябва да има кой да му ги проверява обективно, т.е. не родител.

# 293
  • София
69т за дете, което не ходи на уроци си е много добре. То ако има 60 точки на първата част е много много добре. 9 точки е провал , да, ама явно е объркал времето или подобно. То няма друго обяснение, за дете което се справя добре на преразказа. Идете и си вижте преразказа, може и да е грешка.да

# 294
И да го видя, като нищо не разбирам. Не е явно само времето.. Но спирам да ви занимавам с моя проблем, за да не стане досадно. Просто исках да споделя..
Ще отида задължително да снимам, за да го види госпожата. Егати.. Вместо да става по- добре.. и с едно самочувствие се хваля насам натам как моя изкарва 27-29 без кой знае какви упражнения..

# 295
  • София
Наборката като прави пробния по БЕЛ в школата, точно докато си четяли текста за преразказа започнал сигнала за проверка на системата за ранно известяване и повече време свирел. 10 минути по-късно 2 деца си тръгнали, защото нищо не запомнили. Още няколко казали, че нищо не са направили. Тя никога не знае дали се е справила и чакам с нетърпение да видя резултата (надявам се да стане утре).
В началото на втори срок ви се оплаках, че учителката им по БЕЛ в училище напусна (намериха нова след 2 седмици), сега тази по МАТ е отпуска поради бременност. Доколкото разбрах са им сложили друга, но докато не го видя черно на бяло няма да съм спокойна.
Илейн_112, сигурно ще ви дадат разбивка на точките и ще видиш къде е проблемът. Сигурно е някаква грешка.

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 14:10 от Ahoney

# 296
  • София
*Sesil* да ти е жив и здрав младежа! Много успех, блестящо представяне на матурите и най-готиния клас му пожелавам. А после... цяло лято свобода и кеф!   Simple Smile

# 297
Момичета, ще съм изключително благодарна, ако някоя от вас може да ми изпрати снимка на текста за преразказ от 1 помагало. Става въпрос за помагалото на Веди, което е за подготовка по БЕЛ и ЛИТ. - дебело, тъмно лилаво, голям формат. В края на помагалото има няколко текста за преразказ. Необходим ми е първият - текстът на "Котето на покрива", защото моят заплес в 15 ч е на урок, носи си преразказа, но не и текста, за да може учителката да се ориентира какви ги е творил.

# 298
текстът на "Котето на покрива"
Нямам помагалото, но дали това е текстът?

# 299
Това е произведението, но в помагалото беше със съкращения, изглежда беше адаптиран.
Много Ви благодаря, че се отзовахте, но няма да може да ползва този текст, защото ще изглежда, че е пропуснал много  моменти, докато в текста за преразказ тях действително не ги е имало.

текстът на "Котето на покрива"
Нямам помагалото, но дали това е текстът?

Общи условия

Активация на акаунт