Отговори
# 360
Не е странно, направо е грешно тяхното.
Чак се чудя има ли смисъл да ходи на пробни - нито пращат работата с какви грешки са допуснати, една гола статистика - мин, макс и средни точки. Като сложиш и грешния отговор......и това за "скромната" сума от 45 лв.

Според мен и статистиката на пробния по МАТ е грешна - на мен са ми изпратили абсолютно същите данни като тези от пробния по БЕЛ...
Забелязахте ли дали и при вас е така?

Не е ходил на БЕЛ, затова не знам.

# 361
Благодаря, че обърнахте внимание и при мен са еднакви статистиките Dizzy Face Не че не може и да е съвпадение, ама много малко вероятно. Май няма да се ходи повече при тях.

# 362
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не е еднаква статистиката. Но темата е за 7-ми клас, не за 6-ти, не искам да спамя.

# 363
Да, за седми е, но е факт грешките на школата. А иначе парите си текат....

Както и да е, ще видя Регалия как са.

# 364
За 7. клас е еднаква:

# 365
Някои нямаме изобщо статистика, та не знам кое е по-добре 😂😂😂

# 366
  • София
На мен ми изглежда все едно статистиката по математика е сложена и за българския. Дали е възможно тези ниски оценки на преразказ, всъщност да са оценка на втората чат по математика?

# 367
Може да е станало объркване. Ще видя и аз като получа резултатите.

# 368
Аз чакам резултатите по БЕЛ от 31.03 в Меджучасие. В спама нямам нищо.

През седмицата изобщо не успява  нищо допълнително да свърши. Надеждата ми е поне събота и неделя да пробутам по един тест по Бел и мат.
Открих едно приложение в App Store. Може да ви хареса Rype…
Може ли някой да ми изпрати достъп до пощата . Блгодаря.☺

# 369

За мен не е ясно в условието -7 ли повдигаме на втора степен или плюс 7. Защото, ако е минус 7 на втора, то трябва да стане +49 и тогава верният отговор ще е А)
Ако повдигаме +7 на втора какво прави минуса след равното?
Когато повдигаме отрицателно число на степен, го слагаме в скоби (-7)2 . Ако пред него има -, си става отрицателно число. В случая =-72 е - 49, дори е оставен интервал пред  минуса Simple Smile

И на мен ми е странно за сгрешения отговор и за задачите от 2-ри модул. Вероятно родители вече са сигнализирали.

# 370
Да се включа и аз в задачата. X = 49

Ама условието казва уравнението има корен. Не помня добре, но корен от 49 ли трябва да е отговора? И друга майка пита подобно. Такъв отговор няма.

Какво значи корен от уравнението?

От пробен на Междучасие: Според вас кой е верният отговор:

# 371
Корен на уравнението се има предвид решение на уравнението, а не корен квадратен. В 7. клас не се учи корен квадратен в задължителната математика.

# 372
Много благодаря, тя задачата е и от 6ти клас. Затова много се зачудих още снощи, не знаех, че така се казва.
Корен на уравнението се има предвид решение на уравнението, а не корен квадратен. В 7. клас не се учи корен квадратен.

# 373
Задачата е за 6 клас и е супер лесна. Това, което трябва да се съобрази, че -72 не е в скоби и знакът се запазва. Като се преместят от другата страна, става:

2*72 + 72 = 3*х

72 (2+1) = 3*х /:3 двете страни
72 = х, следователно х=49

# 374
  • В Страната на чудесата
Не знам как успявате да планирате почивки това лято, явно в темата пишат големи оптимисти. Grin
Дали все още могат да се видят някъде датите за пето класиране от миналата година по училища?

Общи условия

Активация на акаунт