Интересни места в Европа за деца - 2

• 13 951
  • 174
  •   1
Отговори
# 90
Децата са различни. Моето е на скоро навършени 4, попътувало си е вече доста, пази откъслечни спомени от първото си пътуване на година и 10 месеца. От пътуванията след 2 и половина помни вече доста, разбира, разказва. Помни например коя играчка й е купена от кой зоопарк, какво е яла и й е било вкусно, сама може да каже коя снимка и забележителност от кое пътуване е. Тези спомени, разбира се, ще избледнеят, вероятно съвсем скоро, но от моя гледна точка създаването на трайни спомени не е цел на пътуването.

Важното е да прекараме време като семейство, да сменим обстановката, да види / опита / вкуси / направи нещо ново за нея, да й разширя кръгозора и тя определено научава нещо ново от всяко пътуване.

Отбелязвам, че предварително я подготвяме за пътуванията, разказваме какво ще видим и тя участва в съставянето на програма. След това заедно разказваме на бабите и дядовците какво сме видели и показваме снимки. Мисля, че подготовката плюс разказите и донесените сувенири помагат за това тя да помни добре за възрастта си какво е видяла.

Специално в Ефтелинг има достатъчно атмосфера и атракции и за мънички деца. Ако имате повече време да разгледате Нидерландия, направете го, има прекрасни места за деца на тази възраст (аз обмислям скоро да идем там и не мога да вместя всичко, което искаме да видим, в 7 дни Grinning)

Цената ми се струва висока, аз винаги предпочитам DIY пътуване, освен ако не е нещо свръхекзотично.

# 91
Еха, чудни снимки Илит😍 Благодаря ви за инфото. Наистина къщичка /lodge/ в Луунчленд излиза най-оферта а изглежда и страхотно. Щом има и влакче ме устройва, че малкия докато провери всяко камъче и пръчка по пътя 20 мин ще ги взимаме за час сигурно. За трансфера още се чудя дали такси или рент а кар, по принцип нямам план да обикалям с кола. Освен ако Макарон не ми даде идея за някоя готина дестинация наблизо 😁

# 92
Може да проверите и аквапаркове или зооградини. Safaripark Beekse Bergen е доста впечатляващ парк и не е далече.

# 93
Здравейте, търся и аз идеи за развлекателни паркове за момчета на 14 години. Били сме вече в няколко-Дисниленд, Гардаленд, Уалиби Белгия. Ефтелинг съм го проучвала, но ми се стори не толкова екстремен. Някой посещавал ли го е с по-големи деца? Приемам съвети за такива паркове из Европа, които да са по-екстремни.

# 94
  • София
В Ефтелинг по-екстремните атракции са 3-4. Средното ниво още 3-4.Останалите стават и за бебета. Паркът набляга на приказното, на детайлите, на първо място е "парк" (с вековни дървета), а на второ е "увеселителен", макар че разбира се, това му е предназначението и атракциите са много.

В Европа парк обаче са повече. За по-екстремно настроени момчета и момичета, има доста разнообразие. Пак има приказни елементи като в Ефтелинг, но атракциите за големи са повече на брой и по-близо една до друга. За да го посетим летяхме до Карлсруе, после с кола. Вариант е също и Щутгарт, зависи от къде тръгвате и за къде билетите ще са по-евтини.

# 95
  • Berlin
Phantasialand добавям аз.

# 96
  • Бургас
Sunshine33, категорично препоръчвам Европа Парк.

# 97
Phantasialand и Toverland. Атракциите си ги проверете, дали са добри за тази възраст.

# 98
Европапарк с две ръце и аз категорично - много са актуални откъм екстремни атракции
https://www.europapark.de/en/theme-park/attractions/voltron-nevera-powered-rimac

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 14:11 от ЗориБ

# 99
Имам въпрос относно условията за ползване на съоръженията в Гардаленд. Дъщеря ми е почти на 8 години, но е много нисичка. Та се чудя има ли ограничение за височината? Ако не я допуснат на повечето атракциони заради височината и се наложи да ползва бебешките няма да й е много приятно.

# 100
  • София
Не мога да отговоря с категоричност за Гардаленд, но принципът е ограничение за атракциите в парковете точно спрямо ръста. Никой не гледа акт за раждане на детето, за да се установи на колко е точно.

За сметка на това, няма да го хванат предпазните колани, ако няма нужния ръст. А сигурността е най-важното.

Предполагам че всеки увеселителен парк има сайт/приложение с атракциите и ограниченията за всяка от тях. Има още и ограничения за бременни, за ограничена подвижност и травми и тн. И така и трябва да бъде. Изчакайте, ще порасне. 😊

# 101
Имам въпрос относно условията за ползване на съоръженията в Гардаленд. Дъщеря ми е почти на 8 години, но е много нисичка. Та се чудя има ли ограничение за височината? Ако не я допуснат на повечето атракциони заради височината и се наложи да ползва бебешките няма да й е много приятно.

Аз парк без изисквания за височина за определени атракциони не съм виждала, а сме били в доста. Отворете сайта и прочетете. Ако имате въпроси, със сигурност можете да се свържете с парка.

# 102
  • Berlin
Има ограничение за височината, да. Не само за Гардаленд, а навсякъде. Сверете височината на детето с изискванията за ръста на съответните атракции в парка.

# 103
Разгледах сайта за Гардаленд, но не успях да открия точната информация и затова реших тук да попитам. То е ясно, че имат изисквания, и така трябва да бъде - ще се съобразим с тях. Нещо се обърках и не си зададох правилно въпроса. Всъщност питането ми е за дете с височина до 120 см коя категория атракциони ще е позволено да ползва?

# 104
  • София
Разгледах сайта за Гардаленд, но не успях да открия точната информация и затова реших тук да попитам. То е ясно, че имат изисквания, и така трябва да бъде - ще се съобразим с тях. Нещо се обърках и не си зададох правилно въпроса. Всъщност питането ми е за дете с височина до 120 см коя категория атракциони ще е позволено да ползва?
https://www.gardaland.it/en/explore-gardaland/gardaland-park/rides/? тук с плъзгане си нагласяте височината на детето и виждате на кои атракциони ще може да се качи.

Общи условия

Активация на акаунт