Интересни места в Европа за деца - 2

• 15 006
  • 181
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,

Може ли да посъветвате какво да видим в Прага с един 4,5 годишен юнак освен зоологическата градина?
Също така къде си заслужава хапването?
Има ли интересни сладкарници като във Виена, за които е добре да имаш резервация ?
Разбрах, че е по-добре да имаш крони отколкото евро, а дали може да плащаш с Револют?
Кой хотел с басейн в центъра избрахте?

Благодаря на всеки, който ще сподели опит.

# 31
Имаше един парк с павилион с криви огледала и музей на илюзиите. Може да отидете на театър, има един театър с черна светлина, без говор.
Револют трябва да върви почти навсякъде, където приемат карти.

# 32
В Загреб какво може да има интересно за 12г г-ца? Миналата година бяхме в Дисни, то ясно, че още й е спомен.. ама все пак за един уикенд къде могя да я разходя (без музеи и галерии) Simple Smile
https://www.legendland.hr/en// тук някой ходил ли е?

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 22:35 от duhi_puhi

# 33
Здравейте,

Може ли да посъветвате какво да видим в Прага с един 4,5 годишен юнак освен зоологическата градина?
Също така къде си заслужава хапването?
Има ли интересни сладкарници като във Виена, за които е добре да имаш резервация ?
Разбрах, че е по-добре да имаш крони отколкото евро, а дали може да плащаш с Револют?
Кой хотел с басейн в центъра избрахте?

Благодаря на всеки, който ще сподели опит.

Може  ли да споделите за интересните слакарници във Виена? Явно съм пропуснала някъде из темите Simple Smile

За Прага - Пратера е супер за деца, замъкът Храдчани също може да му е инетересен има една уличка на занаятчийте запазена там.

# 34
Аз в Прага съм ходила преди 15 години и не бях тогава с дете и хич не мога да съм от полза.....обаче Пратера е във Виена 😘 бяхме там есента с тийн...от друга страна Прага и Виена са наблизо, ако имате време да ги отметнете и двете

# 35
Виена сладкарници и ресторант
https://cafecentral.wien/en/
Cafe Sacher
Cafe Mozart
Lugeck

# 36
  • Berlin
demel.com също е популярна туристическа дестинация, имаше голяма опашка и не влязохме.
cafecentral.wien - тук също имаше опашка, изглежда хубаво на снимки.😀 Има тема за Виена, аз оттам записвах идеи за посещение.

# 37
Аз в Прага съм ходила преди 15 години и не бях тогава с дете и хич не мога да съм от полза.....обаче Пратера е във Виена 😘 бяхме там есента с тийн...от друга страна Прага и Виена са наблизо, ако имате време да ги отметнете и двете

Ох тотално се обърках, извинявайте :Х

# 38
Да питам - в Европапарк има ли шоу при затваряне на парка и ако има, да споделите хубава локация за наблюдение?
Съвсем ни наближи пътуването и много се надявам парка да е спокоен Grinning всички да са се фокусирали във футбола

# 39
  • Англия
Има един парад в края на деня, в който участват талисманите и някои от артистите, но зависи колко са големи децата, може и да не си заслужава специално да се ходи до там, ок е, ако случайно си наблизо. https://www.europapark.de/en/theme-park/shows/eds-adventure-parade
През зимния сезон обаче има светлинно шоу и фойерверки, които определено си заслужават.
Миналата година бяхме за първи път след няколко години пауза и определено щяхме да пропуснем една от най-яките нови атракции, ако не бяхме с приятели (Волтрон)-падна ни ченето

# 40
Драги, мили мои, минавам да споделя опит и впечатления Simple Smile
Заминахме с моя тийн /14 год/ 1. посока Щутгарт – с Раянеър /9,40ч/ от София до Баден-Баден, от  там с автобус до жп гарата на Карлсруе и от там влак до Щутгарт, хотел в близост до гарата, /която е ремонт!!!/ бяхме в хотела към 14,30ч. Там времето съвсем нормално, не такива убийствени жеги Rolling Eyes оставяме багажа и отиваме с градската железница до музея на Мерцедес

/вечерен билет от 16,30ч. на половин цена – общо за двамата 9 евро/ - много е впечатляващ, дори за хора, които не са чак такива автофенове като мен Laughingнагледахме от високите етажи стадиона, на който следващата вечер щеше да бъде мача Германия-Испания и да ви кажа, че не усетихме много това меропрепиятие – очаквах шумни фенове и песни по улиците … ми – не.
Прибрахме се, уморени и доволни до ден 2. – сутринта хванахме влак до Метцинген – на около 40 км. от Щутгарт – Аутлетсити
хванахме летните разпродажби…цял ден го обикаляхме…младежа си напазарува добре и е мнооого доволен – маратонки, тениски, чантичка на известните марки по 20-30 евро - намаленията бяха по 70-80% …ами какво да ви кажа – интереси   Rolling Eyes
Ден 3. – музея на Порше

– този е по-малък, но също много впечатляващ, изкарахме 3 часа в обиколки и снимки и следобяд поразгледахме центъра на Щутгарт – там вече се усещаше духа на Европейското – заграждения със зони за фенове и големи екрани, заобиколени от шатри с вурстове и бира…но съвсем спокойна атмосфера…
Ден 4. – сутринта хващаме влак в 11,30ч до Карлсруе и от там в 12,40 ч за Рингсхайм/Европапарк - пристигаме в 14,00ч. и взехме такси до хотел Кронасар, където се настаняваме за 4 нощувки. След като разхвърляхме багажа и се освежихме, бях взела вечерни билети за Рулантика / в този сезон работи до 22 ч./ - ами мнооого е хубаво…

времето топло, водата топла, парка пълен, но не се усеща препълнен…И тук помислили феновете на футбола – голям екран на външния басейн с мокрия бар .
Следващите два дни посветихме на Европапарк – ами ДА – ЧУДЕСЕН Е!

Аз лично очаквах по-малко хора, тъй като уточнихме, че германските деца още са на училище , а и ние се настанихме в неделя, понеделник и вторник бяхме в парка, срядата отново цял ден в Рулантика и четвъртък си тръгнахме, но опашките по атракциите бяха между 20 мин. и над 90 мин. на най-желаните / информативно 4 нощувки със закуски, два дни парк, един вечерен и един цял ден в аквапарка за двамата ни струваше 1500 евро/….билетите купих февруари….Ходили сме в Дисниленд – Париж, Гардаленд, ПортАвентура и сега тук – ами мнооого е хубаво….а  и за първи път /аз май и за последен/ се метнахме на най-екстремните атракции  и особено младежа беше хипер доволен – особено от новата за парка Волтрон – УАУ!!! Много ни харесаха Артур и минимоите, КанКан, Волетариума….абе много сме доволни….за два дни не успяхме всичко да видим, но по-важните неща ги минахме ….Та исках да кажа, както тук ми казахте – беше пълен парка с французи, делнични дни, но пак си беше натоварено, но пък няма как да сме сами я…
Имах идея да пообиколим района…Фрайбург ми беше писала ana.ana, но време не остана, пък и като не си с кола не е много удобно – да похваля все пак ДойчеБан – точни бяха, нямаше отменени влакове, приложението им работи добре – ползвахме го пълноценно, купувахме си билетите от него, не съм печатила нищо – пише кога идва влака, къде си в момента,ще хванеш ли следващата връзка и т.н.
Дълго стана, но дано съм полезна на някой с програма … последния ден хванахме сутринта в 11ч. автобус от хотела до Рингсхайм, след това влак до Офенбург и от там влак до Франкфурт – летището, където се прибрахме до София с Луфтханза с прекачване в Мюнхен – не съм много доволна от тези … полетите закъсняха – първия с 15 минути, втория с близо час и единия куфар ни го върнаха потрошен, но най-важното е че се прибрахме живи и здрави и доволни от цялото приключение Smile
Благодаря за информацията, която споделяте и ви желая щастливи пътувания и само позитивни емоции Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 16:31 от ЗориБ

# 41
  • Англия
Супер полезен разказ, вече няколко пъти проверявах дали си писала след завръщането ви. Европа Парк винаги е пълен, както съм споменавала десетина години съм живяла във Фрайбург и сме ходили по всякакво време през годината. Просто този парк не е типичният детски, а много възрастни без деца също го посещават. Късмет беше, че ученическата ваканция в Баден-Вюртемберг не беше почнала, но в други провинции течеше вече. Отделно много хора от региона има годишни карти и в 12ч като свърши училището наминават през парка. Понякога си фантазирам как  някой ден живеем пак около парка и си имаме годишни карти. Те са около 300 евро и имаш неограничен достъп, супер оферта си е.

# 42
Здравейте.Средата на октомври синът ми става на 11 години и искам да го заведем в Леголенд.Колебая се между този в Дания (като мислим да отседнем в Копенхаген)и този в Германия (за там мислим да отседнем в Мюнхен).Кой от двата бихте ми препоръчали и също ме интересува и двата парка ли са доста отдалечени от градовете,в които мислим да спим.За Копенхаген четох,че е доста отдалечен от Леголенд.И за този в Германия ли важи същото?

# 43
  • Berlin
Може да спите в къщичките към Леголенд. В немското беше много приятно, закуска и вечеря може да се вземат, може да се влиза и излиза многократно. На по-малко от 10мин вървене е и входът е от другата страна на парка. Има по-близък град, Улм. За разстоянието - проверете с Гугъл мапс, Мюнхен- парка ми го дава 1,5ч с кола и 2.5ч с градски транспорт, което аз лично не бих си причинила.

# 44
  • София
Привет,
Изчетох почти цялата предна тема, но все пак да попитам Simple Smile с две момчета сме, на 6 и 9г и се чудя между леголенд DE или портавентура.
Планирам за пролетната ваканция, така че откъм време може би на по-топлото. Водни атракции не ме вълнуват, но се чудя Ферари ланд-а дали ще им е интересен. Ако някой е бил и на двете места ще се радвам да даде мнение.

Общи условия

Активация на акаунт