Интересни места в Европа за деца - 2

• 13 923
  • 174
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Нашият полет също каца късно, но съм предвидила първата нощувка да е в обикновен хотел в Салоу и от следващия ден да са ни билетите за парка и нощувките там. Гледах в сайта на Портавентура, че има билети за директни автобуси от летището, но за нашите дати (през юни) е още много рано.
Зори, качила сте линк към темата за Дисниленд.

# 76
# 77
Здравейте,

Идеи за интересни day trips от Венеция за дете в предучилищна възраст? Отворена съм за всякакви предложения.

# 78
  • Berlin
Гардаленд? Мисля, че има и разни водни паркове наоколо.

# 79
Здравейте, с деца на 3 и 6г дали ще е ок в Гардаленд и парк Натура вива? Искам да ги водим някъде май месец и ще ми е полезно мнение. Приемам и идеи за други места.

# 80
Здравейте, с деца на 3 и 6г дали ще е ок в Гардаленд и парк Натура вива? Искам да ги водим някъде май месец и ще ми е полезно мнение. Приемам и идеи за други места.

На мен лично ми се струват малки, но аз съм доста ‘хард’ в това отношение - до 7-годишна възраст не съм водила сина ми по такива места с изключение на един принудителен Дисниленд, когато беше на две и половина, но той си беше точно принуда.

Вижте някой аквариум, зоопарк, плаж. През май сме ходили на Санторини, Закинтос и Майорка. Във водата не сме влизали, но детето с удоволствие изкарваше по 3-4 часа на плажа в ровичкане и джапане във водата.

# 81
  • София
Били сме с двегодишно и десет годишно в Ефтелинг. Идеално беше. Вярно, част от атракциите не стават за съвсем малки, но има достатъчно други бавни атракции. И много площадки и място за разходки и игра.

# 82
  • Berlin
В Гардаленд има една част за малки дечица - Пепа пиг ленд, мисля, че и 1-2 по-подходящи влакчета, това е да речем около 1/5 от парка, има и отделна водна част, в която обаче не влязохме и не мога да кажа за там. Вижте на сайта за ограниченията на атракциите според височината на децата. Има и аквариум към Гардаленд, мааааай с отделен билет обаче, не си спомням. Ако ходите с нощувки към техните хотели, аквариумът за един ден е включен, нещо такова беше. Ние бяхме с 9 и 12г деца и много им хареса.

# 83
Може би е по-добре дребното да го изчакам 1-2 години за Гардаленд. А за Ефтелинг има агенция с оферта за близо 6000лв за 3 дни. Според вас заслужава ли си да го организирам сама или тая цена е ок?

# 84
  • Berlin
Уау, на мен доста ми се вижда, но не знам. Вие можете най-добре да пресметнете колко би ви излязло, ако го организирате сами.

# 85
6000 лв за 3 дни ми е безумна цена за каквото и да е. Това за колко човека, какво включва?  Бях в Париж с дъщеря ми за цяла седмица, вкл. Дисниленд два дни, общо излезе 3000 лв абсолютно всичко - самолети, билети за всякакви забележителности и Дисни, нощувки, храна, транспорт, абе всичко...
Деца под 10г не бих водила на такива атракциони, за мен е губене на време. Ама ако ти се харчат пари, ходете ...

# 86
Скъпо е да, всичко вече стана толкова скъпо, че не ме учуди особено цената 😊 Иначе в бързината съм цъкнала някаква ненужно скъпа стая та ще излезне към 4800 в крайна сметка. Като включва самолетни билети, трансфери, 3 нощувки със закуска в х-л Ефтелинг и достъп до парка. Заради голямото дете ще ходим, малкото бихме го оставили на някоя баба ако имаше как, но не е опция и ще си го мъкнем с нас.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 07:47 от SeaWater

# 87
Ми то и голямото не е особено голямо... Изчакайте още 2-3г и ходете тогава, поне и двете ще са достатъчно впечатлени. Ама вие си знаете...

# 88
Зависи, места като Дисни и Ефтелинг според мен е хубаво детето да ги види докато все още вярва в дядо Коледа, феята на зъбките и тн. Абе един вид докато магията не си е отишла още ако ме разбирате. Аз бях на 10г в Дисниленд и с изключение на по-екстремните влакчета другото ми беше бебешко. Но пък виждах как по-малките седяха на опашка да се срещнат с пепеляшка и мики маус и ги гледаха с обожание.

# 89
  • София
Влез в сайта на Ефтелинг на overnight stay и виж конкретни дати. Две нощувки ти дават три дни в парка, три нощувки - четири дни. Ефтелинг предлага настаняване освен в хотела, също и в две ваканционни селца Босрайк и Луунчленд, на около 15-20 минути пеша през гора до парка, като има осигурено открито влакче, което също е забавно за децата. Отсядали сме винаги в тях, защото цената е по-ниска, а разходката не ни пречи.
Ето как изглеждат къщичките, а сме нощували и в "замъка".

Ефтелинг в края на май.

Ефтелинг е дом и на най-голямото шоу с фонтани в Европа и трето по големина в света след Дубай и Лас Вегас.

Задължително свалете приложението Ефтелинг, там има информация кои атракции са затворени за поддръжка, показва къде точно се намирате в парка, колко се ходи до конкретна атракция и колко се чака за нея в реално време.

Винаги дебна самолетните билети на първо място. Летим София-Айндховен. После наемаме кола. Не е евтино хич в последните години. Ако го организирам сама вероятно ще е към 3500 на тия цени в момента. Ако успея да хвана по-ниски билети за самолет, може би малко по-малко. През агенция винаги ще е по-скъпо, то е ясно.

Може би съфорумките са прави, че децата са малки и биха се радвали и на по-малко от това изобилие на забавления и емоции.

По-евтин вариант е Виаленд в Истанбул.

Трябва да сметна, но може би и Европа парк да излезе по-евтино, ако не спите в хотел, а някъде наоколо.

Просто ние сме фенове на Ефтелинг, шегуваме се, че трябва да ме назначат на щат в рекламния отдел. 😂

Общи условия

Активация на акаунт