Интересни места в Европа за деца - 2

• 14 029
  • 176
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Явно сега са пуснали, защото и на сайта има съобщение за новия сезон.

Милена, аз искам за юни и е късно да чакам май месец.

# 166
  • Пловдив
Ние бяхме от 8 юни и май месец добавих допълнителна нощувка. Ноември съм правила първоначалната резервация. Имайте предвид,  че паркът работеше от 10ч до 19ч в този период.

# 167
  • Бургас
Здравейте! От Барселона кой влак се хваща за Салоу / Порто Авентура - R16 или R17? Ще тръгнем от гара Sants.
Ако някой е ходил с автобус, моля да сподели номер и откъде го хваща.

# 168
Защо ви е номера на влак...отивате на гарата, купувате билети за спирка ПортАвентура и гледате на таблото на кой перон ви е влака...както на Централна гара София.
От Автогарата пък има автобуси в тази посока, вижте на сайта на БУСПЛАНА...нямат номера, мисля че е по-скъпо с автобуса.

# 169
  • Пловдив
Аз бях наела кола под наем, че разликата с билетите за автобус, не беше съществена. Иначе като проверявах, Бусплана имат автобус до Портавентура, но мисля, че спираха само пред хотел Карибе.

# 170
  • Бургас
Защо ви е номера на влак...отивате на гарата, купувате билети за спирка ПортАвентура и гледате на таблото на кой перон ви е влака...както на Централна гара София.
От Автогарата пък има автобуси в тази посока, вижте на сайта на БУСПЛАНА...нямат номера, мисля че е по-скъпо с автобуса.
Благодаря!
Това и направихме. На гара Sants купихме двупосочни билети от машините с помощта на служител на гарата. Билета отиване и връщане с R17 Salou - Porto Aventura е 18,10 евро. Спирката е последна за влака и наистина няма какво да се обърка. Има влак сутрин към 8ч, а ние хванахме този в 12ч. Следващия беше следобед.
Ако се идва директно от летище El Prat с влак R2Nord, може да се слезе на гара Sants и от там R17 за Salou.
Сега като гледам и трансфер от летището с Busplana  щеше да ни е удобно, защото кацнахме късно 20ч. Търсихме си багажа на другия терминал, доста обикаляне на летището направихме, но така и бях планувала за всеки случай една вечер в Барселона да останем.
Варианта трансфер с кола направо щеше да е идеален, но друг път ще е. 😁

# 171
Ще те чакаме с реални отзиви и разкази.

За съжаление не отидохме там, групата не се разбрахме как да организираме спането,  ходихме в Гардаланд. :/
За там мога да разкажа по-пресни спомени.
Аз лично останах разочарована този път. 😀

# 172
Ще те чакаме с реални отзиви и разкази.

За съжаление не отидохме там, групата не се разбрахме как да организираме спането,  ходихме в Гардаланд. :/
За там мога да разкажа по-пресни спомени.
Аз лично останах разочарована този път. 😀
Моля разкажете повече за Гардаланд. С кои други паркове можете да го срваните?

# 173
  • София
Здравейте, обмислям Европа парк за есенната ваканция и се чудя дали е ОК или да го оставя за пролетта. Искам да избегна висенето по опашки, а на Хелоуин предполагам, че и доста немци ще го посетят. Кое време ще препоръчате за посещение - да не е много студено и да е сравнително спокойно? Ще се радвам и на препоръки за нощувки, от вече посетилите го.  Simple Smile

# 174
  • Софето
Здравейте, обмислям Европа парк за есенната ваканция и се чудя дали е ОК или да го оставя за пролетта. Искам да избегна висенето по опашки, а на Хелоуин предполагам, че и доста немци ще го посетят. Кое време ще препоръчате за посещение - да не е много студено и да е сравнително спокойно? Ще се радвам и на препоръки за нощувки, от вече посетилите го.  Simple Smile
За Хелоуин е много, много натоварено. Отидете началото на юли и да не е уикенд. Селцата около парка има много места за нощувки, погледнете в Букинг, но трябва да имате кола.

# 175
  • Бургас
Ние сме ходили на Европа Парк първата седмица на септември. В четъртък беше много много спокойно, не сме чакали на почти нито една атракция, петък стана една идея по-натоварено и вече в събота беше нетърпимо. Според мен ако има възможност да е през седмицата и да не лятото, ще е ОК.
Гардаланд изобщо не ни хареса и на нас. На мен ми е като Пратера.

Ще си позволя да споделя нашата лична класация от досега посетените паркове в Европа:

1. Първото място е категорично за Европа Парк. Просто е без аналог.
2. Дисниленд в Париж
3. Порт Авентура
4. Фантазияленд
5. Гардаланд
6. Ефтелинг
7. Торпе парк
8. Пратер

При моите деца имаше период на пренасищане, но наскоро започнаха да ни подканят за нов парк. Сега искат в Орландо.

# 176
  • София
*MALENA, LaDiDa - благодаря за съветите! Искаше ми се да използваме ваканцията, за да останем повече време и да не изпуска много от училище, но после се усетих за 31.10.  Ще го оставим за пролетната ваканция и дано имаме късмет с времето!   Simple Smile
Сега ще мисля нещо друго за тези 4 дни, че хич не ми се стои в София.

Общи условия

Активация на акаунт