Мнения за Оземпик?

• 46 463
  • 564
  •   2
Отговори
# 165
  • София
На мен ми намаля апетита и естествено се отрази като се качих на кантара. 4-5 ден ми е. Но се храня диетично.

# 166
И аз така. В средата на третата "писалка" 0.25, дотук свалени 8.6 кг.

На 0,25 ли си през цялото време?

Аз съм на 0,5, като първите три седмици слагах 0,25, а понякога край цикъл слагам отново по-ниската доза, че веднъж ми стана доста зле.
Както и преди съм споделяла - първите дни ефекта ми е по-силен и намалява към 6-7-ми ден, когато предстои новата доза. А преди цикъл, така или иначе, апетитът ми е повишен....

# 167
  • София
Да, през цялото време. Моята докторка държи пациентите си на минималната доза, сега като изтече последната писалка, ще отида на контролен преглед да прецени дали да вдига дозата. Аз разлика в (намаления) апетит нямам независимо кои ден след биенето на инжекцията е. Аз съм на 58 г без една седмица и цикъл не съм имала от 7 г 😄, така че подобни въздействия нямам. Въглехидратите -естествено - съм ги ограничила, но не премахнала от ежедневното меню, защото съм с Хашимото и НВ ВМХ не ми понася, започва едно тъпо главоболие следобедите. Впечатлението ми е, че при прием на Оземпик човек трябва да проявява специална дисциплина по отношение на храненето, да не се оставя да пропуска обяд или вечеря, защото не е огладнял.

# 168
  • Варна
При мен ендокриножката беше категорична да започна директно с 0.5. Не я послушах и на своя глава ще си слагам поне 3 седмици 0.25 както си е по протокол.

# 169
При мен ендокриножката беше категорична да започна директно с 0.5. Не я послушах и на своя глава ще си слагам поне 3 седмици 0.25 както си е по протокол.

И аз така направих. Първата доза, която ми сложи сестрата, беше 0,5. Но аз имам малко страх от лекарства и от там нататък  сама си слагах 0,25 три седмици. После си вдигнах на 0,5.

# 170
  • ...живея на последния етаж...
Въпрос към Утро и към Шарки: с диабет ли сте или с ИР? Преди шест месеца ме диагностицираха с ИР, омазнен чер дроб и други екстри. Уж спазвам някакъв режим, но не съвсем. Трудно ми е много. Другия месец съм на контролни изследвания и в зависимост от тях ендокринологът ми ще решава какво ще последва. Спомена лираглутид, ама много скъпо значи....
А тук доста сте на Оземпик, но за какво е предписан?

# 171
Здравейте. В понеделник ми биха 0.25 Оземпик и след 12ч се почувствах не много добре, вторник следобед вече бях с 38.9 температура, без вкус с кашлица без хрема с отрицателни тестове за грип и Ковид.
Дали при някой се е случило това при Оземпик? Чудя се дали да го бия пак другия понеделник като съм болна …

# 172
  • София
Температурата няма как да е от Оземпика. Виж, от ИР може да е. Имахме колега, който влачеше температура с месеци докато разберат от какво му е.
...
Аз имам сравнително слаба ИР (на фона на ММ и сестра му) и начална стеатоза (омазнен черен дроб). И от средно 60 кг през целия ми живот последните 4-5 години станах 92 кг. Тялото ми отказва да носи 50% свръхтовар (оперирах колене и т.н.). Свалените дотук 8 кг са не само видими - основно на талията и дупето - но определено имам повече тонус и съм по-подвижна.

# 173
Температурата няма как да е от Оземпика. Виж, от ИР може да е. Имахме колега, който влачеше температура с месеци докато разберат от какво му е.
...
Аз имам сравнително слаба ИР (на фона на ММ и сестра му) и начална стеатоза (омазнен черен дроб). И от средно 60 кг през целия ми живот последните 4-5 години станах 92 кг. Тялото ми отказва да носи 50% свръхтовар (оперирах колене и т.н.). Свалените дотук 8 кг са не само видими - основно на талията и дупето - но определено имам повече тонус и съм по-подвижна.

Благодаря.
Аз всъщност за сваляне на килограми го взех но сега не съм много сигурна дали искам да продължа…..

# 174
MilaMel,  странна чуденка в сезона на вирусите. Нищо общо не може да има с Оземпик. Продължавай си го спокойно. За тестовете е рано да покажат на този етап достоверен резултат.

Крас...Ива..., аз съм с ИР. За това ми е предписан.
Нямам омазнен черен дроб.

# 175
Досетих се да кажа, че снощи като си слагах поредната доза, забелязах в течността на писалката ми балонче въздух. Flushed Разбира се, внимавах да не си го инжектирам, но.... На някой случвало ли се е? Аз тъкмо наскоро изразих мнение тук, че едва ли е възможно да влезе въздух в писалката, пък то какво стана... Четвърта доза слагах снощи, имам още дози.

# 176
  • София
Ти нали винаги обезвъздушаваш писалката с едно щракване преди да си я биеш? Какво те притеснява тогава?

# 177
Обезвъздушаването се прави само първия път.
Случвало се и при мен да се появи балонче на по-късен етап,  но само веднъж се занимавах да го изкарвам, вече дори не оглеждам. Не се филмирайте толкова, не се бие венозно все пак. Десетки милиони  хора по света си бият по същият начин инсулин сами всеки ден. На теория единствения риск би бил за дозирането и то само ако беше в значителен обем, а този въздух, който виждаме в писалката най-вероятно се появява инцидентно при пробива с иглата на мембраната, иначе няма как да се влезе по друг начин.

# 178
Ти нали винаги обезвъздушаваш писалката с едно щракване преди да си я биеш? Какво те притеснява тогава?

Не стана.

Ами така ще си я ползвам.
На половината съм.

При предната не ми се случи такова балонче и затова се учудих.

# 179
  • Варна
След поставена втора доза 0.25 нямам промяна в апетит, както и никакви странични реакции,да се отчета.

Общи условия

Активация на акаунт