Мнения за Оземпик?

• 46 342
  • 564
  •   3
Отговори
# 150
Деления, щракания, както ти е удобно. Ако имаш съмнения за грешка, просто връщаш в начална позиция и броиш отново. Можеш да си драснеш марка на точната позиция за да не се налага да броиш всеки път.
Писалката от 1мг е със 72 клика за доза 1мг. Ако броиш от самото начало (преди пунктира) може да ги броиш и 37 за 0.5.

Мисля че се справих. Надявам се този път да нямам странични реакции, че преди 2 седмици с доза 1 мг. се обезводних от повръщане и стигнах до бърза помощ.
Сега постепенно ще включа метизола и метфогамма 1000.

# 151
Да си добавиш електролити и да видиш как ще е, това предлагах но явно не се изразих добре.

От онези прахчета ли имаш предвид?

Може да си направите и сами електролитна напитка или да си купите такава без захар. В САЩ при оземпик препоръчват екектролити и даже имат такива специално за оземпик
Това важи ли при силно оригване?

Не съм сигурна, но мисля, че ми помага при киселините - приема на електролитна напитка.

# 152
  • Варна
Може да се взема от типа на езомепразолите протектори.

# 153
  • София
Здравейте момичета, от днес съм на Рибелсус 14мг, на таблетки е. Изписа ми го много добър кардиолог, тъй като започнах да вдигам кръвно заради наднормено тегло. Рецепта взех от личния, тъй като кардиологът нямал право да я издаде. Имам да свалям към 23-25 кг. До сега 4 пъти отслабвах с режими, но уви нито веднъж не задържах килограмите. Този път ще внимавам. Най-вече сладкишите ме преборват. Поздрави на всички в темата.

# 154
Него направо от най-високата доза ли го започват? Не се ли започваше и той от по-малка отначало, както на инжекции когато е?

# 155
  • София
Една таблетка приех, така е в упътването.

# 156
Друго питах по принцип. Както и инжекциите, така и таблетките ги има в различни милиграми и обикновено се започва от по-ниска доза а не направо от най-високата. В случая с Рибелсус, 14 е най-високата.

# 157
  • ...живея на последния етаж...
Рибелсус се започва с 3 мг. първият месец, 7 още един месец и тогава се преминава на 14 мг. Поне на мъжът ми така го назначиха. Странно ми е лекар да изпише направо 14.

# 158
Ами, лекарите дето са намесени хем са двама, хем нито единият от тях не е ендокринолог... А кой ще я следи по време на тая терапия, това пък съвсем не стана ясно.

# 159
  • София
За сега сама ще се следя, дано да е безаварийно.

# 160
# 161
  • София
Момичета, продължавам с приема на лекарството. Нямам странични ефекти, не ми се гади, не повръщам. Подрави.

# 162
  • София
И аз така. В средата на третата "писалка" 0.25, дотук свалени 8.6 кг.

# 163
  • Варна
Кога след започване на медикамента започнахте да сваляте?В неделя сложих 0.25, нямам странични ефекти, но не чувствам да ми е намалял апетита.Рано ли е?

# 164
  • София
Някъде 2-3 дена след първата инжекция усетих намаляне на апетита. Първите 4 седмици свалях по килограм седмично, втория  месец доста по-бавно (едни коледни празници...), а третия месец смъкнах 3 кг.

Общи условия

Активация на акаунт