Мнения за Оземпик?

• 46 332
  • 564
  •   1
Отговори
# 135
Предписали са ти да започнеш направо с 1мг доза ли или аз нещо не съм прочела правилно?

Предписа ми 0.5 мг и 1 мг. да имам рецепта, обаче в нашия град само 1 мг. намерих и рискувах.
Мога ли да започна другата седмица на 0.5, ако намеря, а тази да я оставя за след месец.
Ей затова започнах да пиша в тази тема!!! Заради такива абсурди!
Започва се с 0.25 мг. Дозата не е ефективна, но с постепенното показване на дозата (поне 1 месец с тази доза, после 0.5 мг, пак за месец, чак тогава с 1 мг) се предотвратяват сериозните странични ефекти като повръщане, гадене, обезводняване и тн.

Дорис, позната на моя позната си инжектирала 2 мг, “щото била чула, че можело до 2.4 мг”, но тя поне го е купила по телефона и не е била консултирана от лекар. Позната ми се обади уплашена какво можело да стане. Обясних, и това, което предвидих се случи, жената завършила вечерта в бърза помощ заради сериозното повръщане.

# 136
Т.е мога да продължа да използвам тази писалка, но с по-малко деления?
Симптомите кога се очаква да отшумят?

# 137
Според мен, не може, но аз явно не разбирам….

# 138
Предписа ми 0.5 мг и 1 мг. да имам рецепта, обаче в нашия град само 1 мг. намерих и рискувах.
Мога ли да започна другата седмица на 0.5, ако намеря, а тази да я оставя за след месец.

Можете да си използвате съвсем спокойно тази от 1мг за доза от 0.5, точно това правим всички, които реално използваме препарата а не пропагандираме канадско буквоядство, точно това правят хората в по-голямата част от света, това се изписва и с протоколи по здравната каса. Никой нормален човек не си дава парите за малките дози, особено след като и производителя е оставил тази възможност.
36 клика на писалка от 1мг = доза от 0.5 мг

# 139
  • София
Всички аптеки в България доставят с поръчка всякакво лекарство, което е налично за внос. Трябвало е само да поръчате и до ден-два е в аптеката ви.

# 140

Ефектът на лекарството обикновено намалява към 6-7-ми ден, когато вече предстои новата доза. Но при такава голяма първоначална доза аз лично нямам представа как биха могли да се развият нещата. Наблюдавай се и ако нещо те усъмни - отивай на лекар.

Дозите се нагласят с кликовете - можеш да си слагаш колкото е необходимо.

# 141
  • Варна
Здравейте,изписаха ми като стартова доза 0.5. Аз,обаче искам да почна с 0.25 за да избегна доколкото е възможно странични ефекти. Възможно ли е с писалка 0.5 да сложа доза 0.25?

# 142
  • София
Здравейте,изписаха ми като стартова доза 0.5. Аз,обаче искам да почна с 0.25 за да избегна доколкото е възможно странични ефекти. Възможно ли е с писалка 0.5 да сложа доза 0.25?
Има ли сериозна причина да не можеш да се обадиш на ДжиПито си да ти изпише една писалка от 0.25?

# 143
  • Варна
Имам електронна рецептата за 0.5 от ендокринолог, не от джи пи.Тя ми изписа тази доза въз основа на изследвания, но все пак аз искам да  си започна с по -ниска. Не искам да звъня, понеже не ми се оспорва. А вие имате ли отговор на моят въпрос?

# 144
  • София
Аз съм все още на 0.25, не съм имала писалка от 0.5, затова не мога да отговоря на въпроса.

# 145
Отиваш при личния, който няма никакъв проблем да ти пусне 1мг, и си действаш както правят повечето хора - 1 месец по 18 клика - 0.25, после на 36 клика за 0.5
И с 0.5 може да се прави същото, просто излиза двойно по-скъпо, което няма смисъл да се прави. Писалката от 0.5 позволява максимум 36 клика, там пак е 18 за 0.25

# 146
  • Варна
Разбрах, притесненията ми са дали ще се оправя с тези кликове, но гледах видеа и да кажем ще..се оправя, а също колко време може да се ползва отворена писалка.Изчетох темата по въпроса тук.

# 147
Според производителя срока е месец и половина в хладилник. Както знаем те винаги се презастраховат. Това, което можеш да направиш за да се подсигуриш е да използваш винаги нова игла, която да вадиш веднага след употреба и да прибираш писалката отново в хладилника.
През първия месец последната доза ми се падна след над 2 месеца и нямаше никаква разлика в ефектнивността. Но хайде тук да кажем всеки да го прави на своя отговорност за след тези месец и половина.
Аз съм си постоянно на доза 0.5 с писалка от 1мг и всеки път я използвам по 2 месеца.

# 148
Според производителя срока е месец и половина в хладилник. Както знаем те винаги се презастраховат. Това, което можеш да направиш за да се подсигуриш е да използваш винаги нова игла, която да вадиш веднага след употреба и да прибираш писалката отново в хладилника.
През първия месец последната доза ми се падна след над 2 месеца и нямаше никаква разлика в ефектнивността. Но хайде тук да кажем всеки да го прави на своя отговорност за след тези месец и половина.
Аз съм си постоянно на доза 0.5 с писалка от 1мг и всеки път я използвам по 2 месеца.
Значи, пак да преговаря за себе си - писалка Оземпик от 1 мг. - 36 завъртания-/деления/са 0.5 мг. така ли?

# 149
Деления, щракания, както ти е удобно. Ако имаш съмнения за грешка, просто връщаш в начална позиция и броиш отново. Можеш да си драснеш марка на точната позиция за да не се налага да броиш всеки път.
Писалката от 1мг е със 72 клика за доза 1мг. Ако броиш от самото начало (преди пунктира) може да ги броиш и 37 за 0.5.

Общи условия

Активация на акаунт