Мнения за Оземпик?

• 61 478
  • 649
  •   1
Отговори
# 180
  • София
А аз след поставяне на 1-вата доза от 1 мг, нито имам промяна на апетит, нито странични ефекти, както и предходните 2 месеца. КИлограмите не са мръднали. Все едно нищо не слагам... Разлика не виждам по нищо Sad

# 181
  • Варна
Много неприятно. Мисля, че вече със сигурност е трябвало да има ефект. Дали това не е знак за смяна на медикамента?

# 182
Обсъждано е по -назад че и при други потребителки ,не е имало ефект или е бил минимален ,което е довело до спиране на ползване.Аз например между Саксенда и Оземпик имах ефект само от Саксенда ,но удря доста по джоба и много повръщах от нея.

# 183
  • София
Много неприятно. Мисля, че вече със сигурност е трябвало да има ефект. Дали това не е знак за смяна на медикамента?
Следващата седмица съм на контролен преглед и вероятно ще ми сменят медикамента.

# 184
  • Варна
Пишете тук моля какво са казали Heart. Мен смятат да ме оставят на максимална доза 0.5 и ако след двуседмично ползване нямам резултат ще се свържа с лекарката.

# 185
Ivka_smile, Д0Д0, а спазвате ли хранителен режим?

Много пъти сме говорили, че на първо място е хранителния режим. Писалката само подпомага.

То е и малко психологически момент. Когато разбереш, че имаш ИР или диабет, автоматично някои храни ти стават забранени. Това може да те отблъсне от тях. Но може и да те изкуши, защото нали забрененото е най-желано!!! Аз например веднага започнах да ги избягвам и ограничавам с мисълта, че са вредни за здравето ми и могат да ме доведат до по-сериозни проблеми.  Спрях да закусвам още преди да започна писалката. Реших да направя тази промяна в режима ми на хранене. Храня се предимно като кето диета, но ям и плодове. Рядко си позволявам по малко десерт нормален. В Лидл открих едни млекца и скирове, подсладени с подсладител и понякога си взимам от тях.

# 186
  • София
На мен нищо вредно не ми се дояжда/допива.

# 187
  • София
И на мен не ми се дояжда, но си спазвам нещо като режим. Килограмите спадат бавно, но спадат. Бърза работа няма.

# 188
  • Варна
Ако се спазва режим, килограмите ще спаднат и без Оземпик. Инсулиновата резистентност е придобито състояние, което се повлиява успешно от спорт и хранене..и без Оземпик. От Оземпик аз очакваме поне намаляване на апетита за да мога да спазвам този режим, но ще видя дали това ще се случи с доза 0.5.   Без този му ефект, за мен препарата няма смисъл.

# 189
Тя дозата за отслабване му е по-висока, доколкото знам. 0.5мг все още е преходна, отначало докато си достигнеш пълната доза. Тези ниските дози само тук-там по някой ги усеща, при повечето са колкото да не им е много зле ако ги метнат направо на цял милиграм или повече.

# 190
Ако зависеше само от волята и хранителния режим, това лекарство нямаше да се радва на такъв успех.
Повечето хора усещат ефект дори от минималната доза. Силно ме съмнява, че някой, който не е усетил ефекта при 0.5 мг, ще го усети при 1 мг. Дори и да усети нещо на висока доза, това няма да доведе до желания резултат, а само до разочарование от бавното сваляне. На тяхно място щях да започна да опитвам алтернативни медикаменти, докато намеря този, който работи за мен.
Тук не става въпрос за липса на воля или търпение - напротив. Нетърпеливите са като онези някъде по-горе, на които приятел им направил страхотен жест и им подарил писалка, за която в Щатите е платил над 1000 долара, а те се отказали, защото свалените 2 кг за под месец им се струвало малко. 2 кг на месец и то при началната доза доза! Това са над 20 кг на година. Без да правиш нищо! Това не са просто нетърпеливи, а и неблагодарни и разглезени хора, които не си заслужават нито приятелите си, нито някой да си губи времето и парите за тях. Но да не се отклонявам от темата.

Няма универсално лекарство - както при едни дава страхотни резултати, а при други предизвиква тежка непоносимост, така ще има и такива, при които няма нито едното, нито другото. Просто опитвайте и не се отказвайте. Скоро ще има и нови продукти, така че никой няма поводи да се отчайва а трябва да сме радости, че живеем във времена, когато най-после има решение.

# 191
Не съм специалист и няма как да изкажа мнение относно механизма на действие на Оземпик.
Факт е при мен, че след многократни опити за спазване на режим аз не свалях нищо и именно това ме прати в лекарския кабинет и на изследвания. Миналата зима изкарах няколко месеца на Зоната, като за това време при стриктно спазване, хора покрай мен сваляха драстично, а аз за всичките месеци свалих кило- кило и нещо, което всъщност все едно нищо не съм свалила. А преди Зоната имах и други периоди на режим, при които отново нищо не успявах да  сваля.
Сега наистина кг вървях бавно надолу, но все пак има движение надолу - нещо, което аз лично при себе си не съм виждала.

При режима на Анасан Узунов толкова драстично спирах въглехидратите, че всеки път получавах кето обрив и то жесток. Отслабнах ли? НЕ.

Който иска да се мъчи само с режим да си оправя ИР. При мен явно не се получава. Така че - благодаря, но предпочитам да си дам този начален тласък с писалката. От там нататък ще видим при контролния ми преглед.

# 192
  • София
Личното ми мнение,  след свалени 9 кг,  е, че при наличието на Оземпик, да оставаш пълен, е избор. Личен избор.

Също бях някъде 5 месеца по Зоната, с доставка на храна от специална кухня по Зоната (да не се налага да смятам блоковете грешно аз) и резултатът беше невидим като на Утро77. Сега Оземпика ми помага да спазвам - поне горе-долу - FODMAP - това ми препоръча гастроентеролога.

# 193
  • Пловдив
Хранене по зоната не означава непременно, че човекът е бил в калориен дефицит. Който е единственият начин за естествено слебеене. Иначе уважавам всичко мнения тук и благодаря за споделянето.
Да, потвърждавам. Със сметките съм перфектна, завършила съм математика, но храненето ми обикновено е в червената зона. Не свалям, но се чувствам по-добре когато съм в Зоната, което пак е голяма полза.

# 194
  • София
Доставките ми бяха от Зонова Пекорина. Иначе съм впечатлена как решихте, че лъжа. От грубостта.

Общи условия

Активация на акаунт