Мнения за Оземпик?

• 50 498
  • 580
  •   1
Отговори
# 345
Aз. Минава с Магнезий.
За мазане или за пиене и ако е за пиене какъв ,бихте ли препоръчали?

# 346
  • София
А от колко време сте на 0,50?

На мен доктора ми изписа 0.50, но да го почвам постепенно, 6та седмица, още се усеща въздействието на 0.25, в момента в който усетя че не ми действа, ще го вдигна но с малко.

# 347

От ноември започнах Оземпик. Първите 3 седмици бях на 0,25 и от там нататък 0,5.

За жалост непосредствено след последния ми преглед в началото на март започна да се губи ефекта на лекарството да потиска апетита. Предполагам, че като цяло ефектът му се губи и по другите направления, след като имам толкова силен апетит за сладко всеки ден. Чувствам се както, когато предприех стъпки да отида на доктор изобщо.

# 348
  • София
Aз. Минава с Магнезий.
За мазане или за пиене и ако е за пиене какъв ,бихте ли препоръчали?
Всякакви форми на магнезиев цитрат за пиене.

# 349

От ноември започнах Оземпик. Първите 3 седмици бях на 0,25 и от там нататък 0,5.

За жалост непосредствено след последния ми преглед в началото на март започна да се губи ефекта на лекарството да потиска апетита. Предполагам, че като цяло ефектът му се губи и по другите направления, след като имам толкова силен апетит за сладко всеки ден. Чувствам се както, когато предприех стъпки да отида на доктор изобщо.

Увеличи дозата. Поддържащата доза е 1 мг, по-рядко 2 мг. 0.5 мг по принцип не се очаква да има ефект, особено що се касае до weight management. Уегови е с поддържаща доза 2.4 мг, а точно уегови е за weight management.
Кое те притеснява в по-високата доза? Не всички странични ефекти са доза-зависими.

Смени с тирзепатайд, ако можеш да го намериш, но ако не достигнеш до терапевтичната доза не може да очакваш ефект.

# 350

Увеличи дозата. Поддържащата доза е 1 мг, по-рядко 2 мг. 0.5 мг по принцип не се очаква да има ефект, особено що се касае до weight management. Уегови е с поддържаща доза 2.4 мг, а точно уегови е за weight management.
Кое те притеснява в по-високата доза? Не всички странични ефекти са доза-зависими.

Смени с тирзепатайд, ако можеш да го намериш, но ако не достигнеш до терапевтичната доза не може да очакваш ефект.

Докторът ми каза да продължавам още 6 месеца на 0,5, както до сега.
За жалост точно след контролния преглед започнаха проблемите при мен с липсата на ефект, липса на цикъл /то вече сигурно е от ЕГН-то/.
Ще търся начин да се консултирам отново с доктора.
По принцип не ми се иска да минавам на по-висока доза, защото доколкото разбирам, и към по-високата доза в един момент ще има привикване.
Да, искам да сваля няколко кг още, но най-вече искам да се укроти този апетит, който ме отведе в лекарския кабинет, да ми влязат показателите в ред и да не ме заплашва преддиабетно състояние........... Знам, че това и с правилно хранене се постига, но точно там е работата, че се получава един омагьосан кръг - заради ИР е ужасно трудно да се контролира апетита, никога не ми е било толкова трудно да проявя воля.......

За 4 месеца на 0,5 аз свалих 7кг. Тръгнала съм от 74 кг. Не съм с някакво свръхтегло, но мен ме обезспокои този засилен апетит, който не мога да преборя последните години и постепенното покачване все пак на теглото ми.

# 351
  • София
Привет, момичета.

Моля, дайте ендокринолог в София, който работи с Оземпик. Моята ендокриноложка не работи с оземпик, нямало достатъчно изследвания... само саксенда ми е предписвала, която изобщо не ми действаше...

Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 16:36 от Pimkie

# 352
Привет, момичета.

Моля, дайте ендокринолог в София, който работи с Оземпик. Моята ендокриноложка не работи с оземпик, нямало достатъчно изследвания... само саксенда ми е предписвала, която изобщо не ми действаше...

Благодаря предварително.
Д-р Мекова - София Мед 2. Аз съм изключително доволна. Имам странично рядко заболяване и тя преди да започна Оземпик, ме взе в болницата по здравна каса за да ми направи всички изследвания на панкреаса и тогава каза да продължа с Оземпик и метформин-а.

Днес бях при нея и я помолих да смени Оземпик с Мундажоро и тя се съгласи. Имам още една писалка Оземпик и ще видим как е Мунджаро.

# 353

Извинявам си за тъпия въпрос ,но какво значи поддържаща доза, това означава ли ,че на нея свалянето на кг спира? Изобщо не съм наясно а и ендокринолога не е от най-обяснителните.

# 354
Здравейте. Имам висок инсулин, кръвната ми захар е нормална. Ендокринолога ми изписа Оземпик половин доза от 0,25 мг. на седмица, т.е. една писалка за два месеца. Много се чудя дали да пробвам, дали първо ще има смисъл и дали няма да ми намали КЗ. Ще се радвам на съвет, какво да правя.

# 355
  • София
Здравейте. Имам висок инсулин, кръвната ми захар е нормална. Ендокринолога ми изписа Оземпик половин доза от 0,25 мг. на седмица, т.е. една писалка за два месеца. Много се чудя дали да пробвам, дали първо ще има смисъл и дали няма да ми намали КЗ. Ще се радвам на съвет, какво да правя.
Как половин доза? Не става ясно - по 0.25 на седмица ли ? Ако е така- ОК е за начална доза!

# 356
Как половин доза? Не става ясно - по 0.25 на седмица ли ? Ако е така- ОК е за начална доза!

Не 0,25, а половината на 0,25 или 0,13. За това съм в голяма чуденка.

# 357
  • Варна
Поне аз за такава дозировка не съм чувала, но ако наистина е така не пречи да пробвате ,ако има ефект ще си покаже.Няма да ви намали КЗ според мен, особено пък такава доза.Нали затова сте посетила лекар-за лечение, а сега се чудите ,почнете го.

# 358
Срещах накъде нещо за прилагане на микродози, но не помня какво бяха обяснявали и какво очакват да постигнат с тях. Такава малка доза май по-скоро там попада, отколкото да е по-нормална терапия.
А високият инсулин иска и промени в начина на живот, няма как само с препарат ако изобщо свърши нещо тая доза.

# 359
  • София
Той Оземпик не влияе на инсулина все пак, не знам какво е искала да постигне тази лекарка.

Общи условия

Активация на акаунт