Мнения за Оземпик?

• 50 602
  • 580
  •   3
Отговори
# 405
Не се дракайте за глупости Simple Smile
Използвайте си Оземпика до 8 седмици. Нищо му няма.
Но, Оземпик без спорт няма да ви помогне.
С ДТ2 съм и сега съм се хвърлила в потрес, че съм качила, а трябва да си взимам новия протокол по ЗК и едно от условията е "да свалям" или "да не качвам" кг.

# 406
Интересно, не знаех че поставят такова условие за протоколите, особено за диабетици.
Имах наблюдения над няколко пациента преди няколко години като се появи у нас. За контрол над КЗ бяха доволни, но поне видимо си стояха все така добре закръглени, да съм ги виждала поне година примерно, не помня вече с точност. Помня че по няколко поредни протокола имаха, а те не са за кратък период, но контактът ми с тях беше бегъл и не съм ги разпитвала. Всичките бяха на пълната доза от 1мг след първите месеци, никой не е стоял на ниска както правят някои от пишещите тук, така че не е от това. Едната знам че работеше и такава работа че не подгъваше крак по цял ден, помня как говореше че поне от това човек би очаквал да свали, но не сваляла. Може би не е и качвала, де, пък може и тогава да не е имало такова условие.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 23:59 от natka

# 407
  • София
Може ли да споделите резултата от тези 8 пъти? 1 писалка с 4 игли, през колко време се поставят?
Писала съм,  че игли купувам допълнително. Свалих много първия месец, 6кг. за 6 седмици, след това по килограм на месец, устройва ме идеално. От април съм на оземпик, нямам да свалям много килограми до момента съм с 8 надолу. Още два месеца съм на 0.5, след това на 1мг.
На мен ми го изписаха за диабет тип 2.

# 408
Здравейте, ЛЛ ми изписа оземпик но в аптеката имаше само 0.5мг. Трябва да почна на 0.25 - 18 клика ли трябва да направя? И всъщност в такъв случай няма да се появи нищо в брояча на дозата така ли, защото отброява само 0.5мг?

# 409
  • София
Здравейте, ЛЛ ми изписа оземпик но в аптеката имаше само 0.5мг. Трябва да почна на 0.25 - 18 клика ли трябва да направя? И всъщност в такъв случай няма да се появи нищо в брояча на дозата така ли, защото отброява само 0.5мг?

Въртите 18 щраквания, нищо не се появява, ще ви трябват допълнителни игли, ако ще го използвате повече от 4 пъти.

# 410
Да, благодаря. Поставих го и 15мин след това получих сърцебиене, виене на свят. Наплисках си лицето, хапнах банан и малко се успокоих сега леко ми се вие свят само, може би КЗ ми е паднала много. Сега я премерих 6.3

# 411
Да, благодаря. Поставих го и 15мин след това получих сърцебиене, виене на свят. Наплисках си лицето, хапнах банан и малко се успокоих сега леко ми се вие свят само, може би КЗ ми е паднала много. Сега я премерих 6.3

Не пада кръвната захар.
По-скоро сте се притеснили нещо.

# 412
Момичета тези от Вас, които вече сте на Мунджаро … от 1мг Оземпик как преминахте на другия медикамент , какъв е срока  му на съхранение след отваряне ,начина на приложение ,коя писалка е изгодна…и т.н предстой ми в Петък ходене при докито за контрола … ако ми предложи смяна на оземпика по една или друга причина би се иска да съм по-за идната и да мога да реагирам. По- доволни ли сте… по-добри резултати ли дава… странични ефекти как са при приложението му… честно казано всичко свързано с това че интересува и би ми било полезно. Благодаря предварително. Който прецени може и на лично да ми пише,за мен не е проблем ,ще се радвам 🍀
Здравейте, аз преминах на Мунджаро от Оземпик 1мг. Нямам странични ефекти кой знае какви, малко пресъхва устата и пия повече вода, но си правя електролитни напитки и се чувствам добре. По-добър е ефекта за сега, дори не съм си купила следващата писалка, защото ще поискам ендокриноклога да вдигне на дозата. Моята в момента е 5мг. Започнах Оземпик по протокол от декември мин.година и досега съм около 17 кг надолу. С мундажро по-добре контролирам апетита си. Определено порцията, която изяждам е 1/3, макс 1/2 от сервираното. Ходя на йога и пилатес или разходки по 10К крачки. Не успявам да поема протеин много, което е голям минус и свалям мазнини и мускулна маса.

# 413
Момичета тези от Вас, които вече сте на Мунджаро … от 1мг Оземпик как преминахте на другия медикамент , какъв е срока  му на съхранение след отваряне ,начина на приложение ,коя писалка е изгодна…и т.н предстой ми в Петък ходене при докито за контрола … ако ми предложи смяна на оземпика по една или друга причина би се иска да съм по-за идната и да мога да реагирам. По- доволни ли сте… по-добри резултати ли дава… странични ефекти как са при приложението му… честно казано всичко свързано с това че интересува и би ми било полезно. Благодаря предварително. Който прецени може и на лично да ми пише,за мен не е проблем ,ще се радвам 🍀
Здравейте, аз преминах на Мунджаро от Оземпик 1мг. Нямам странични ефекти кой знае какви, малко пресъхва устата и пия повече вода, но си правя електролитни напитки и се чувствам добре. По-добър е ефекта за сега, дори не съм си купила следващата писалка, защото ще поискам ендокриноклога да вдигне на дозата. Моята в момента е 5мг. Започнах Оземпик по протокол от декември мин.година и досега съм около 17 кг надолу. С мундажро по-добре контролирам апетита си. Определено порцията, която изяждам е 1/3, макс 1/2 от сервираното. Ходя на йога и пилатес или разходки по 10К крачки. Не успявам да поема протеин много, което е голям минус и свалям мазнини и мускулна маса.
Здравейте,благодаря за включването и отговора.
Може ли да Ви пиша на лично? За да не спаме темата тук за Мунджаро .

# 414
Момичета тези от Вас, които вече сте на Мунджаро … от 1мг Оземпик как преминахте на другия медикамент , какъв е срока  му на съхранение след отваряне ,начина на приложение ,коя писалка е изгодна…и т.н предстой ми в Петък ходене при докито за контрола … ако ми предложи смяна на оземпика по една или друга причина би се иска да съм по-за идната и да мога да реагирам. По- доволни ли сте… по-добри резултати ли дава… странични ефекти как са при приложението му… честно казано всичко свързано с това че интересува и би ми било полезно. Благодаря предварително. Който прецени може и на лично да ми пише,за мен не е проблем ,ще се радвам 🍀
Здравейте,благодаря за включването и отговора.
Може ли да Ви пиша на лично? За да не спаме темата тук за Мунджаро .
Разбира се!

# 415
  • Пловдив
Имам почти пълна писалка Оземпик от 1 мг, слагала съм три пъти по 0.25 мг (18 клика). Отворена е на 21.05, последно ползвана 05.06. Аз ползвам една писалка 8 седмици, не е имало проблем, ако някой може бързо да я използва, мога да я дам за 50 лв. за Пловдив. По куриер не ми се иска да рискуваме, прекалено е топло и даже с охладител има риск според мен.
На мен ми спряха Оземпик заради проблем с жлъчката и ендокриноложката сериозно се притесни да не направя жлъчна криза.

# 416
  • София
Дорис, как се установи проблемът с жлъчката, на ехограф ли? И след колко време прием?

# 417
  • Пловдив
Дорис, как се установи проблемът с жлъчката, на ехограф ли? И след колко време прием?
Аз имам проблем от 2018 год., на ехограф видяха да. След това съм била още два пъти на преглед, даже искаха да я махат. Не е свързано с лекарството. През 2021 започнах Саксенда почти за година. А Оземпик започнах през юни 2024, слагах го редовно няколко месеца. През септември изкарах Ковид и се наложи антибиотик. Не знам дали заради него или заради вируса, после почти непрекъснато ми се гадеше като слагах Оземпик. И аз много често пропущах, а преди седмица като бях на преглед и лекарката чу как се чувствам, доста се притесни и каза веднага да спра лекарството.

# 418
  • София
Благодаря за споделеното! Heart

# 419
  • София
Проблеми с жлъчката имат всички отслабващи: https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/ … allstones/dieting

Изписват урсофалк/урсогрикс за превенция на образуване на жлъчни камъни и за изчистване на жлъчката от задържаната "шлака".

Общи условия

Активация на акаунт