Мнения за Оземпик?

• 51 785
  • 619
  •   1
Отговори
# 615
  • София
То е ясно защо са отделни търговски лекарства, въпросът беше защо цената на едното в двойна на другото, при еднакво съдържание. Ама си го обясних донякъде де. Така или иначе, у нас никой нищо не ми плаща, така че Вегови да си стои там на рафта.

# 616
Уф… имало семаглутид за диабет и семаглутид за отслабване като вторият  бил "разработен" по-късно Tired Face
Вари го, печи го - то си знае неговото. Има хора изпитващи удоволствие да обръркват за да си придават значимост.
Производителят е решил да пусне един и същи медикамент с две различни търговски наименования, за да си развърже ръцете с промотирането и дистрибуцията в различните здравни системи. И естествено, че ще трябва да минат процедури по одобрение - това не ги прави различни. Никого не го интересуват търговските подбуди на производителя. Нас ни интересува дали има разлики между тях - краткият и категоричен отговор е: не, няма. Разликите са единствено в дозите и цената, но в крайна сметка - 1 mg semaglutide = 1 mg Ozempic = 1 mg Wegovy.

# 617
То е ясно защо са отделни търговски лекарства, въпросът беше защо цената на едното в двойна на другото, при еднакво съдържание. Ама си го обясних донякъде де. Така или иначе, у нас никой нищо не ми плаща, така че Вегови да си стои там на рафта.
Ами там вече зависи от държавната политика. Всяка държава сама си уговаря цените с фирмите. Това може да го знаеш и по-добре от мен, всъщност. Не зная защо е така. Има известна стигма що се касае до наднорменото  телесно тегло. Доскоро не се смяташе за заболяване. Вече и WHO препоръчва GLP-1 агонисти за затлъстяване.

# 618
Аз съм с диабет и пак си плащам. Причината е, че за да се изпише са необходими наистина лоши изследвания. Лекар ми предложи да ги фалшифицираме дори. Гликираният ми хемоглобин през юни беше 5.8, нямаше шанс. За сметка на това хома индексът ми е 26 (да, без точка). Само се сещате от тези два показателя колко внимавам и как гладът е постоянен и отчайващ. И килограмите нямат мърдане без помощ. Явно идеята е да си наистина сериозно болен, с диабет, който те убива, и който не се повлиява от други алтернативи.
Аз се включвам и с друг въпрос. Минах един месец с 0.25, без никакви странични ефекти и с малък положителен. С дозата от 0.5 (пак 1 месец) ефектът е доста по-осезаем, но има един страничен ефект, който малко обезмисля приема. Първите 3 дни след прием ми се завива свят внезапно, не е хипогликемия, защото меря. Единствено ме оправят бързи въглехидрати, поне така установих от опит. Някой с подобен страничен ефект успял ли е да се справи?

# 619
  • София
Колко вода пиеш на ден? Освен дехидратация, другата причина е електролитен дебаланс. В тази тема е писано как да ги балансираш.

Общи условия

Активация на акаунт