Мнения за Оземпик?

• 85 340
  • 823
  •   1
Отговори
# 810
Що не пиеш кола зеро? Тя си е ок при ИР, да , не е най полезното нещо, ама аз си пия по едно кенче , гилти плежър ми е 😂
Не е съвсем така, че и подсладителите вдигат инсулина. Вече при кого колко сигурно варира, но съм виждала точно след кола зиро да прилошее на човек от паднала КЗ - инсулин се отделя, а то нужда няма от него и КЗ пада прекалено...

# 811
  • София
Аз докато бях с ГД съм си тествала КЗ след кола зиро и никакво влияние не е имало, все едно нищо не съм пила, при всички случаи е по-добре от обикновенна кола.

# 812
  • София
Що не пиеш кола зеро? Тя си е ок при ИР, да , не е най полезното нещо, ама аз си пия по едно кенче , гилти плежър ми е 😂
Не я харесвам, остава ми гаден послевкус от подсладителя. Като ще се тровя, да е качественo Mr. Green

# 813
Не я харесвам, остава ми гаден послевкус от подсладителя. Като ще се тровя, да е качественo Mr. Green

Оземпик е за лечение на диабет. Деветте килограма са си точно толкова, колкото се очаква да свалиш с него. Ако искаш повече поискай да ти го сменят с Мунджаро.

Интересно ми е защо няма информация за HbA1c, или аз съм пропуснала. Това е стандартния тест с който се проследява диабет. От обременяване ежегодно няма смисъл.

Иначе резултатите ти са чудесни.

# 814
  • София
Спряха ми Оземпика, ще пиша как ми се е отразило на апетита и изследванията.

# 815
  • София

Ама как, от раз ли го спряха? Спира се плавно. На каква доза бяхте?

# 816
  • София

Ама как, от раз ли го спряха? Спира се плавно. На каква доза бяхте?

Не, плавно. През ноември ще правя пълни изследвани и ако и тогава всичко е наред, спирам и глюкофаж-а.
Ако някой търси Оземпик от 1мг да ми пише на цената в аптеката е.

# 817
Здравейте, изписаха ми Оземпик но от 0,5мг с обяснението от лекаря ти ще си видиш как да си отброиш 0,25  да де ама аз нямам идея, в нета пише по 18клика но за от 1мг.
Сигурно въпроса ми е глупав, но не успявам и да се свържа с лекаря, а искам да го започна максимално бързо, тъй като ми предстои пътуване и се притеснявам от странични ефекти.

# 818
Здравейте, изписаха ми Оземпик но от 0,5мг с обяснението от лекаря ти ще си видиш как да си отброиш 0,25  да де ама аз нямам идея, в нета пише по 18клика но за от 1мг.
Сигурно въпроса ми е глупав, но не успявам и да се свържа с лекаря, а искам да го започна максимално бързо, тъй като ми предстои пътуване и се притеснявам от странични ефекти.

бих Ви посъветвала да не определяте дозата чрез броене на кликове по информация от интернет. При Ozempic има различни писалки и броят кликове не е официален и надежден начин за дозиране между различните варианти.
Ако Ви е назначена начална доза 0,25 mg, а разполагате с писалка, означена за 0,5 mg, най-разумно е преди първата инжекция да уточните конкретно с предписалия лекар или с фармацевт дали тази писалка позволява коректно задаване на 0,25 mg и как се прави според нейния модел.
Не бих бързала да започвате непосредствено преди пътуване само за да спечелите няколко дни. В началото могат да се появят гадене, повръщане, диария, запек и коремен дискомфорт. По-добре първата доза да бъде правилната и поставена в момент, в който имате възможност да наблюдавате как я понасяте.

# 819

бих Ви посъветвала да не определяте дозата чрез броене на кликове по информация от интернет. При Ozempic има различни писалки и броят кликове не е официален и надежден начин за дозиране между различните варианти.
Ако Ви е назначена начална доза 0,25 mg, а разполагате с писалка, означена за 0,5 mg, най-разумно е преди първата инжекция да уточните конкретно с предписалия лекар или с фармацевт дали тази писалка позволява коректно задаване на 0,25 mg и как се прави според нейния модел.
Не бих бързала да започвате непосредствено преди пътуване само за да спечелите няколко дни. В началото могат да се появят гадене, повръщане, диария, запек и коремен дискомфорт. По-добре първата доза да бъде правилната и поставена в момент, в който имате възможност да наблюдавате как я понасяте.

Да, въпроса е че вече го купих в аптеката нищо не ми казаха, а лекаря не си вдига телефона
Иначе този отговор и аз го имам от но от чат джи пи ти 😃

# 820

Да, въпроса е че вече го купих в аптеката нищо не ми казаха, а лекаря не си вдига телефона
Иначе този отговор и аз го имам от но от чат джи пи ти 😃

Ами тогава четете какво пише в интернет и си изберете отговора, който най-много Ви харесва. Какво да Ви кажа?

Все пак говорим за лекарство и дозировка, не за това колко минути се варят яйцата. Аз не бих поела отговорността да Ви кажа „18 клика, действайте“, само защото точно този отговор очаквате да получите.

# 821
  • София
Някъде из темата мисля, че имаше таблица, гледахте ли назад? Вижте и в нета, пълно е с таблички, само напишете 0.5.
Тук има статия, много надолу в нея има таблица с кликове за всеки вид писалка:
https://drmarinov.com/otslabvane-s-ozempic/

# 822
Някъде из темата мисля, че имаше таблица, гледахте ли назад? Вижте и в нета, пълно е с таблички, само напишете 0.5.
Тук има статия, много надолу в нея има таблица с кликове за всеки вид писалка:
https://drmarinov.com/otslabvane-s-ozempic/

Въпроса е че вида на химикалката е различен и не де получава, за пример кликовете излизат 76 а не 36 както е на таблицата за 0,5
Виждам, че повечето хора купуват 1мг и си дозират с 18 клика въпроса беше дали и с 0,5 пак са толкова.
Отделно, че явно новите писалки са по-различни точно с цел да не дозираш сам (а ние го правим, защото излиза финансово по-изгодно) за това и лекаря ми каза да си видя в нета таблици, но аз не съм сигурна изобщо валидни ли са още и ми се искаше някой в подобна ситуация да каже

# 823
  • Berlin
Здравейте! Аз по-скоро се записвам предварително, защото в момента чакам Wegovy да пристигне при мен, нямам диагностицирано заболяване (но пък имам достатъчно фамилна обремененост), та ще го използвам за сваляне на килограми. Начетох се за странични ефекти и само от мисълта за тях започва да ми се гади, а още дори не съм получила медикамента.

Общи условия

Активация на акаунт