Калпротектин

• 1 244
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,някой да е правил изследване калпротектин?Разбрах ,че по време на антибиотик не е хубаво да се пуска.Какво точно определя.Повода по който ще го правя е слуз в изпражненията.На ехограф всичко е добре,кръвни изследвания  и микробиология също.

# 1
Изследва възпалителни заболявания на червата и евентуално туморен процес.

# 2
Изследва възпалителни заболявания на червата и евентуално туморен процес.
Имам два приема на антибиотик ,поради червено гърло утре дали мога да ги пусна.Понеже не съм наясно дали отчита и други възпалителни процеси или само на червата.

# 3
Разумно е да се изчака 10на дни след приема на АБ.

# 4
Здравейте,преди изследване на калпротектин  трябва ли да се спазва някаква диета.Пробата може ли да се вземе на пример в чашка за еднократна употреба и да се прехвърли в контейнер.По време на изследването ако човек е  с болки в гърлото дали дава отражение на резултата.

# 5
На 27 години съм и преди два дена си направих от безплатната кампания тест за окултно кървене. Беше положителен. Много се притесних. Отидох в друга лаборатория където си платих нов тест плюс калпротектин. Бяха отрицателни. Какво да правя? Казаха ми, че от безплатните тестове има много положителни.Калпротектина показва ли кървене и туморни образувания?

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 23:28 от ПДД

# 6
Калпротектина показва ли кървене и туморни образувания?

# 7
Калпротектина показва ли кървене и туморни образувания?
Калпротектин е възпалителен маркер. Високите му нива биха могли да изсветлят както възпалително състояние, като болест на Крон, така и карцином или голям полип. Ако стойността е завишена, допълнителни изследвания са абсолютно императивни.

# 8
Здравейте Калпротекина ми е 1000 . Има ли тук човек с такъв резултат и да се е оказало инфекция  или бактерия?

Общи условия

Активация на акаунт