Аблация на сърцето -12

• 34 389
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Днес на 11 ден от аблацията ми се случи излизане от ритъм за секунди. Преди това множество екстрасистоли. Съкрушена съм Sad
Мислех, че всичко ще е наред. Бяха казали успешна е аблацията. Пия от 2 дена антидепресант- Стимулотон. По схема е минимално количество, заедно с клонарекс. Изписани са.ми от мн добър психиатър. След излизането ми от ритъм се появиха дразнимост и тревожност. Не мога да се справя с тях, затова прибегнах до психиатър. Той ми каза, че, ако не лекувам тези състояния, ще излизам отново от ритъм, ще се въртя в омагьосан кръг. Предписа много слаб антидепресант. Но аз се чудя, дали все пак антидепресанта може да е причина за излизането от ритъм и екстрасистолите. Мислех си, че се оправям и се бях поуспокоила. Утре ще се обадя на Протич. Но сега се чувствам ужасно, в очакване отново да се случи.

# 646
Е, недей така! На сърцето му трябва време, да се успокои. Много е рано още. Нормално е до 6 месеца да стане това. Не обръщай внимание на всяко притупване, за секунди. Нищо не е станало, успокой се! Hug

# 647
Не знам, дали не правя нещо грешно. Да спра антидепресанта може би. Днес шофирах от Пловдив до Велинград и обратно и като се прибрах се случи това с излизането от ритъм. Почувствах екстрасистолите още в колата. Сега продължават, изгарям от вътре и се потя. Благодаря ти Дева за куража! ❤️
Просто тайно се надявах, повече да не излезна от ритъм. А и не даваше никакви индикации до днес.

Е, недей така! На сърцето му трябва време, да се успокои. Много е рано още. Нормално е до 6 месеца да стане това. Не обръщай внимание на всяко притупване, за секунди. Нищо не е станало, успокой се! Hug
[/quote]

# 648
Ами ето, преуморена си. Легни и се наспи, вземи валидол, отпуска нервната система. Щях да ти кажа и магнезий, но не знам пък да не те ободри. Късно е. Утре пий магнезий.
Ще се оправят нещата! Heart

# 649
Ами ето, преуморена си. Легни и се наспи, вземи валидол, отпуска нервната система. Щях да ти кажа и магнезий, но не знам пък да не те ободри. Късно е. Утре пий магнезий.
Ще се оправят нещата! Heart

Пия магмезии по принцип. Тази вечер също, също и Амаритон. Но сега мн екстрасистоли, не спират и е много гадно. Други дни бяха по- малко и не ги усещах така. Сега въздух не ми оставят да си поема. Чакам да отминат, за да се опитам да поспя. ❤️

# 650
Днес на 11 ден от аблацията ми се случи излизане от ритъм за секунди. Преди това множество екстрасистоли. Съкрушена съм Sad
Мислех, че всичко ще е наред. Бяха казали успешна е аблацията. Пия от 2 дена антидепресант- Стимулотон. По схема е минимално количество, заедно с клонарекс. Изписани са.ми от мн добър психиатър. След излизането ми от ритъм се появиха дразнимост и тревожност. Не мога да се справя с тях, затова прибегнах до психиатър. Той ми каза, че, ако не лекувам тези състояния, ще излизам отново от ритъм, ще се въртя в омагьосан кръг. Предписа много слаб антидепресант. Но аз се чудя, дали все пак антидепресанта може да е причина за излизането от ритъм и екстрасистолите. Мислех си, че се оправям и се бях поуспокоила. Утре ще се обадя на Протич. Но сега се чувствам ужасно, в очакване отново да се случи.

Здравейте, всички източници, които съм чел, съобщават, че до 3 мес. са нормални излизанията. (след аблация)
Това е заради възпалението, причинено от аблацията (дразни атриума).
Проблем би бил ако са дълги.

# 651
И аз съм имала такива епизоди, за секунди. Отшумяха си постепенно.

# 652
В Токуда, Сф или Сърце и мозък, Бургас е по-нова / модерна техниката? Една дискусийка за картографирането би била полезна. 🙂

# 653
В Токуда, Сф или Сърце и мозък, Бургас е по-нова / модерна техниката? Една дискусийка за картографирането би била полезна. 🙂

Системата за електроанатомично картографиране в сърце и мозък Бургас е CARTO 3тм( с по- добра видимост се води). Но, къде е по- нова и модерна не знам.

# 654
Цвета, не отдавай значение на тези състояния и ще отминат от самосебе си.
Нали знаел, че всички идва от главата.
Аз с мача - чая бях полудяла, и колкото повече ги мислех, пулса ми полудяваше и прескачанията не знам по колко пъти на ден бяха……
Наложих си, че няма да го мисля и воала….. Вероятно и от чая се изчистих де……
След аблацията имах чувството че сърцето ми биеше с двойна сила и се усещах странно, даже преди изписването имах едно прескачане……
Не знам дали преди не съм обръщала внимание, но в странни състояния и  усещания не бях изпадала…..Казаха, че интервенцията е на 100 процента успешна след втория месец, все пак са доктори и по- разбират от нас. Към днешна дата не пия никакви хапчета, гледам да мисля позитивно и да се радвам на живота. Всички хора имат прескачания, въпросът е да не са прекалено много. След първият месец ми казаха да живея все едно нищо не ми е правено и това и правя……

# 655
Цвета, не отдавай значение на тези състояния и ще отминат от самосебе си.
Нали знаел, че всички идва от главата.
Аз с мача - чая бях полудяла, и колкото повече ги мислех, пулса ми полудяваше и прескачанията не знам по колко пъти на ден бяха……
Наложих си, че няма да го мисля и воала….. Вероятно и от чая се изчистих де……
След аблацията имах чувството че сърцето ми биеше с двойна сила и се усещах странно, даже преди изписването имах едно прескачане……
Не знам дали преди не съм обръщала внимание, но в странни състояния и  усещания не бях изпадала…..Казаха, че интервенцията е на 100 процента успешна след втория месец, все пак са доктори и по- разбират от нас. Към днешна дата не пия никакви хапчета, гледам да мисля позитивно и да се радвам на живота. Всички хора имат прескачания, въпросът е да не са прекалено много. След първият месец ми казаха да живея все едно нищо не ми е правено и това и правя……

Здравей! Аз тъкмо бях спряла да го мисля, опитвах се да живея нормално. Изведнъж снощи ,с поредица екстрасистоли първоначално си излезнах от ритъм. За кратко, но беше излизане. Знам, че има такава вероятност първите месеци, но някакси ме върна назад, пак да очаквам да се случи. Знаем всички, че това действа на психиката. ❤️

# 656
Какво представлява ЕФИ? Много ли е неприятно

# 657
Здравейте! Докато бях бременна вдигах понякига изведнъж пулс 160 и от ряз спираше. Дълго време продължава сърцебиенето. Над година и нещо нямах оплаквания след това но изведнъж една вечер пак ми се случи. Екг и всичко е в норма. Предложиха ЕФИ и евентуално аблация ако се окаже някоя връзка, но ме е адски страх. Толкова ли е неприятна не спирам да го мисля

# 658
Прецени от кое те е страх повече. От пристъпите, или от процедурата. Второто не е страшно, леко дискомфортно е. Не боли.

# 659
От процедурата и още повече че ще е в будно състояние и ще усещам всичко. Пристъпите са били рядкост, но траят по около 1:30ч случвало се е и по-дълго. На 25г съм ако е от значение. Отключиха се по време на бременност. Колко време трае процедурата и какво се чувства по време на нея и възстановяването как е

Общи условия

Активация на акаунт