Аблация на сърцето -12

• 34 404
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Имам един познат, който беше на аблация в Аджибадем Сити Клиник Околовръстен път през 2020 година. Май сега се нарича Сърдечно-съдов център. Аблацията я извършил лично професор Иво Петров. Беше много доволен, но три години по-късно пак беше излязъл от ритъм и му направиха и повторна аблация. Оттогава няма никакви проблеми.

# 631
Здравейте
Незнам дали съм за тази тема

Дори незнам какво точно означава термина Аблация. Ще чета след работа .
Така
Имах стрес тест с Добутамин echo
При който се констатира Ejection  Fraction more 75% LV at peak stress
И в нормално състояние същата е 55% тс съвдем в нормата.
Теста ми го спряха защото ми стана много лошо. Даже мисля че припаднах(добре че бях легнала).  Кръвното ми в пик-а вместо да скочи както е очаквано спадна.
По принцип от месец Януари съм диагностициран с Хипертония . Кръвното ми въпреки че пия Ramipril 5 mg не спада под 140/80,85,90
При този тест ми беше 162/82 и спадна изведнъж на 125
Аз живея в Англия и тук много информация не ти дават.
Така и не разбрах това проблем ли е не е ли?
В момента няма как да си дойда в България затова се питах някой с подобен проблем дали има да ме насочи.
За този тест ме реферирахя защото на периоди имах стигаща болка както в сърцето така и в гърба придружена от схващания на ръцете
Болки в корема
Притесняваха се за Инфаркт на миокарда. Разбрах че не съм преживяла такъв но тези резултати нещо ги притесняват и аз се чудя кое е притеснителното и дали е.

# 632
Привет! Направих аблация, преди 3 дена, при д- р Протич, в Сърце и мозък Бургас. Казват успешна.
С предсърдно мъждене съм. Аз съм с наднормено тегло и при първата ми консултация, с друг електрофизиолог, той каза, че първо трябва да сваля килограми и след това аблация. За да имам по- голям шанс да не се завърне всичко. Даже , ако сваля кг, можело и да не се налага аблация. Аз трябва да си реша. Това малко ме разконцентрира. Отидох на второ мнение, защото излизам през две седмици от ритъм и не е ок. Кордаронът не помага, пулсът падаше под 40.  Така се срещнах с д- р Протич. Той ми каза, че да, добре е да се свалят килограмите, но това изисква време, а с тези чести излизания от ритъм, ще увредя сърцето. По- добре да се направи аблацията, а след това задължително да се свалят и килограмите.  Взех решение, въпреки риска от рецидив или неуспех, да я направя. В сърце и мозък всичко е с упойка. Лекарствата, които ми изписаха са Амаритон, Ротеас и Олсарт( за кръвно). След аблацията имах ужасни болки в гърдите и гърба, което се води нормално. Сега изчезнаха вече. Но се появи главоболие, което с нищо не минава.  Днес също и пулса се покачва на 90, но може би и това е нормално. Имах първия ден екстрасистоли, но сега вече нямам. Може би Амаритона ги премахна.
Системата за електроанатомично картографиране там е CARTO 3тм( по- добра видимост). Изолирали са 110 броя апликации , в продължение на 442 секунди. Не знам, много ли е, малко ли е?
Пиша тук, защото имаше жена, с наднормено тегло, на която са казали, че не може да се направи аблация, заради това. Трябва да се прецени риска. Ако излизате често от ритъм, по- удачно е да се направи аблация. Посетете поне двама електрофизиолози за мнение.

# 633
Здравейте на всички. Съвсем от скоро се регистрирах. Прочетох доста по темата, но не успях всичко. Предстои ми коронарография и аблация при д-р Бойчев в Токуда. С надкамерна тахикардия съм. От 10 години съм на конкор, но пристъпите продължават и вече се реших. Много съм притеснявам обаче. Моля Ви някой да сподели мнение за този доктор, а и по принцип, каквото и да е, ще ми е полезно. Притеснявам се и от коронарографията, в Интернет пише доста обезпокоителни неща. Благодаря Ви!

# 634
Tsveta06, честито! Всичко да е наред и да се успокоиш напълно! Flowers Four Leaf Clover

Deti13, за д-р Бойчев не знам нищо, но като цяло бих била спокойна с екипа на д-р Трайков. Защо е коронарографията?

Dara20, не ми звучиш като за темата. Не е ритъмно нарушение.

# 635
Ами така ми казаха, коронарография и на следващия ден аблация. В два последователни дни се правят Целта е да се провери проходими ли са вените, съдовете.
Има ли някой друг при който е било по този начин.
Моля да споделите болезнена ли е коронарографията, колко време е, как протича. Благодаря сърдечно 😊

# 636
Благодаря! Нядявам се всичко да бъде наред. Времето ще покаже. 🍀

Цитат на: DeVa® [b
[/b]link=topic=1645471.msg49774127#msg49774127 date=1748274002]
Tsveta06, честито! Всичко да е наред и да се успокоиш напълно! Flowers Four Leaf Clover

Deti13, за д-р Бойчев не знам нищо, но като цяло бих била спокойна с екипа на д-р Трайков. Защо е коронарографията?

Dara20, не ми звучиш като за темата. Не е ритъмно нарушение.

# 637
Здравейте. Ползва ли се  болничен  след аблацията и колко.

# 638
Дават ви болничен колкото искате. Аз работя на бюро и си взех седмица, но ако работите тежка работа, по- добре си починете повече….

# 639
Имам 3 коронографии. Не се притеснявай, не боли. Слагат упойка на ръката, усещането е, че нещо се движи в теб, но не и болка. Малко е неприятно при изкарването на катетъра от ръката. След това трябва много да пазиш ръката, да не носиш тежки неща - те ще ти обяснят. Протича около 40-50 минути с подготовката. Самата коронография е не повече от 15 минути. После можеш да се движиш веднага, да се храниш. Трябва да пиеш повече вода, за да изхвърлиш контрастното вещество, което ти вкарват във вените. Това е в общи линии. Няма страшно. Успех!

Ами така ми казаха, коронарография и на следващия ден аблация. В два последователни дни се правят Целта е да се провери проходими ли са вените, съдовете.
Има ли някой друг при който е било по този начин.
Моля да споделите болезнена ли е коронарографията, колко време е, как протича. Благодаря сърдечно 😊
Simple Smile

# 640
Аз ползвах само 3 дни болничен. От Токуда дават 10.

# 641
И аз ползвах само 3 дни болничен - колкото бях в болницата. Просто ме предупредиха известно време да не вдигам тежко и да не се натоварвам физически. Малката дъщеря тогава беше на 4 години и имаше навик да се глези, за да я носят. Та, това беше основният ми проблем.

# 642
Благодаря Ви! Доколкото разбирам всички се чувствате добре след аблацията, което много ме радва. Дано и при мен всичко мине добре. Позитивно настроена съм и искам по-бързо да минава. Въпреки това се и притеснявам. Хубав ден и поздрави 🍀

# 643
Всичко ще е наред и при теб! В сигурни ръце си! Flowers Four Leaf Clover

# 644
Не се притеснявай! Стискаме палци - всичко ще е наред!

Общи условия

Активация на акаунт