Аблация на сърцето -12

• 34 386
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
А какво е предсърдно мъждене? При мен казаха че всичко като екг, ехограф и т н. Всичко е в норма и няма никакви отклонения и затова се препоръчва ЕФИ за да се види дали има нужда от аблация. Рядко се получват кризи, но получа ли са продължителни

# 676
Вид аритмия, животозастрашаваща.

# 677
Случвало ли ви се е да получите екстрасистоли от преумора и обезводняване?! Неделя и понеделник много се преуморих и обезводних и от вчера имам .

# 678
Да. Нормално е. Крампи също имам при обезводняване.

# 679
Здравейте отново.Моята аблация още не е минала.На 1 ви юли влизам в болница.На Джулай морнинг, дано ми е на късмет Стискайте палци.Имам един по-странен въпрос,но все пак да питам.Знам,че за операции и др.процедури в операционна,трябва да си без лак.Понеже от години съм с гел лак, та въпросът ми е за аблацията и коронарографията, трябва ли да си без лак.  Сърдечно Ви благодаря! Хубав и усмихнат ден на всички:blush:

# 680
Аз за кардиоверзиото махнах гела и на ръцете, и на краката ....
За аблацията бях с прозрачен гел и на ръце, и на крака ....
Според мен махнете го да не се заяде някой .....

# 681
Да, без лак трябва.

# 682
А в кои случаи се прави кардиоверзио и какво представлява,болезнено ли е.

# 683
Кардиоверзиото няма пряка връзка с аблацията и не е част от нея, освен в много редки случаи. Кардиоверзиото е електрошок. Както по филмите. Използва се в спешните кардиологични отделения. Примерно ако пациентът е "извън ритъм" и не се повлява от медикаментите в спешното, обикновено се прилага кардиоверзио. Прави се с пълна упойка, която е краткотрайна. Навремето минах 3 - 4 пъти през това, през годините преди да се реша на аблация.

# 684
А в кои случаи се прави кардиоверзио и какво представлява,болезнено ли е.
Кардиоверзиото е вкарване на сърцето в ритъм с електрошок. Процедурата е безобидна- не се усеща нищо, за секунди заспиваш и се събуждаш, но вече в ритъм.

# 685
Сега разбрах.Благодаря за информацията.

# 686
А "успокоителните" които прилагат по време на изследването и процедурата, успокояват ли достатъчно, че да не усещаш какво става? Доста ме е страх въпреки че има много време до часа ми

# 687
Да, наистина много успокояват. Спираш да се тревожиш, притесняваш и да истеризираш по време на операцията. Дори може да ти се доспи, но операционната сестра не ти позволява да заспиш. Аз съм алергичен и преди операцията си направих тестове за всичките "успокоителни", което използват. Това е истински коктейл, между които фигурира дори и фентанил. Без майтап.

# 688
На мен такива неща не са ми слагали, само разреждащо. Но и не ми е било нужно. Може би е според пациентите.

# 689
На мен ми направиха тестове за всички видове упойки и успокоителни, които евентуално може да се включат в системата по време на аблацията, ако е наложително. Колко от тях наистина са използвали, нямам никаква представа.
Извинявам се, ако предишният ми пост е разбран погрешно - т.е. че са ми влели петнайсетина вида упойки и успокоителни. примерно
А по принцип пациентът няма никаква представа точно какво му пускат в системата. Аз просто имам протокол от изследванията заради алергията. Иначе нямаше въобще да подозирам какво точно се използва.
Между другото при тези изследвания провериха и поносимостта ми към контрастните вещества за 3D скенера, който ми направиха седмица или две преди аблацията.

Общи условия

Активация на акаунт