Аблация на сърцето -12

• 33 174
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Aizen, имаш късмет, аз на 30 направих камерна тахикардия със здраво сърце от лек ковид, което е по-лошият вариант.Оттогава съм с аблация, тахикардия слава Богу не съм имала, но прескачания доста често. Прави се през бедрата и е почти безболезнено с изключение на изгарянията, които са просто  тежест на гърдите, все едно не можеш да си поемеш дъх за секунди. С две думи нищо страшно, но на 20 живота е пред теб хубаво е да не се ограничаваш отсега заради тези проблеми, а и да не пиеш лекарства.

# 706
Благодаря за отговора, ами да доста се ограничавах и изтървах ходения и почивки с приятели заради страхът да не се случи отново, от 2 месеца пия бетаблокер, но се чувствам сякаш по-изморен от тях и затова искам да направя аблацията и да мине успешно, и да не излиза повече от ритъм с по 240пулс за часове...

# 707
Имай предвид, че щом на 20 излизаш за часове, на 40+ ще е много зле положението. Аз на 20 бях само с висок пулс, на 30+ ми започнаха пристъпите, съвсем кратки, за секунди, до минута-две. Дългите пристъпи бяха на 48-49.

# 708
Това не ме успокоява Cry. Дева да попитам те каква упойка слагат по време на аблация, защото четох има хор акоито са били будни, но нямат много ясни спомени, и също тази упойка може ли да мърдаш по време на аблацията, ами ако се стресна и нещо помръдна какво?

# 709
Местна упойка, за катетрите. Аз си бях в пълно съзнание и през цялото време си говорех с екипа, много леко и бързо мина всичко. Не са ми слагали нещо за приспиване, всичко си спомням, мен не ме е страх и не съм искала успокоителни.
Тази снимка, на 1 страница, все едно е от моята аблация, д-р Марчов и д-р Трайков. Heart

# 710
Лол била си доста смела. Мен ме е страх много от аблацията, но повече ме е страх да не ми се случи отново излизане от ритъм и да съм някъде, където няма болница наблизо. На вас какво ви казаха колко % шанс има аблацията да премахне аритмията завинаги, защото четох има хора които си я правят 2,3,4 пъти, защото се връщало или е близо до AV и ако прекъснат нещо слагат pacemaker за цял живот.

# 711
Да, 95% е шансът. За рисковете - аз от един тривиален апандисит щях да умра.

# 712
Здравейте,минах и аз аблацията вчера.Не беше от най - приятните изживявания,но се търпи.Бях в Токуда,при д-р Трайков,Бойчев и Мартинов. Страхотни специалисти.Надявам се да е успешна и да не получавам повече аритмия.Поздрави  и благодаря за полезната информация,която получих тук ,във форума от всички Вас.Помогнахте ми много:heart:

# 713
Да не е Маринов? На преглед съм била след аблацията. Голям сладур!
Честито! Да си живееш спокойно занапред! Heart

# 714
Deti13, честито, дано всичко да е зад гърба ви! Чисто информативно колко трябваше да чакате докато ви приеме д-р Трайков за преглед и процедура, знам, че много се чака.

# 715
Deti13 може ли да споделите повече за самата аблация, защото и на мен ми предскои скоро... Какво изпитахте и кое е по дискомфортно аблацията или когато си извън ритъм за час/два?

# 716
Благодаря Ви.Има д-р Маринов и д-р Мартинов,двама са.
Колкото до аблацията,при мен продължи 2 часа от взимането ми от стаята до връщането ми.Няма болка,но е неприятно.Усещаш движението на катетрите,както и самата процедура по изгарянето на увредените клетки - затопляне и тежест в гърдите. Предизвикват няколко пъти аритмия,за да локализират огнището/едно или повече/което също е неприятно.Аз бях с много силно главоболие и гадене с повръщане след аблацията.Вероятно от упойката, независимо че е местна.Но всичко си заслужава да се изтърпи и определено дискомфорта при периодичните излизания  от ритъм е много по голям.Всичко минава,не се притеснявайте и смело.Заслужава си!
За д-р Трайков се чака много.Аз бях на преглед при  д-р Бойчев и той ми назначи дата за аблация.Но на нея винаги са екип от Мин двама лекари и просто имах късмет другия лекар да е Трайков, абсолютно случайно.
Когато се обадих за час за преглед,април месец и исках при Трайков,ми дадоха най-ранен час 4 декември,което беше абсурдно да чакам.По тази причина си записах час при Бойчев,който също е от екипа на Трайков.Целият екип са много добри лекари.
Успех на всички,на които им предстои аблация!Не се страхувайте!Минава и се забравя.Важното е да е успешна и да живеем спокойно,а не в страх и очакване на следващото излизане извън ритъм.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 09:19 от Deti13

# 717
Това с усещането за движението на катетрите  за мен е много странно. Аз усещах нещо само при първоначалното вкарване на катетрите, и то само в местата на срязване на бедрата - там където се инжектира местната упойка. Вътре в кръвоносните съдове доколкото съм чел, няма нервни окончания и аз нищо не усещах. След вкарването на катетрите, които достигат до сърцето, вътре в тях се вкарват жици - електроди, които влизат в сърцето и операторът ги мести и позиционира по разни точки вътре в сърцето и търси точки (зони) с нисък импеданс (т.е. висока проводимост). И след това наглася на тези места други електроди с които се извършва "изгарянето" на проблемните точки. Поне при мен аз нищо не усещах при всичките тези манипулации, с изключение на самото изгаряне - тежест и затопляне.
Но явно всичко е индивидуално.

# 718
Движението на катетрите,имам в предвид, че усещаш вкарването им през бедрата и после "пътя им", докато достигнат до сърцето,както и  изкарването им накрая на процедурата.Такова беше усещането  беше при мен.

# 719
И аз никакво движение на катетри не съм усетила

Общи условия

Активация на акаунт