Аблация на сърцето -12

• 34 423
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
А за гръбнака нещо може ли да се направи? Ако да - действай в тази посока, щом забелязваш връзка.

Трябва в неврология да влезна. Но всички лекари все отричат и аз не отивам. Но сега съм решила след празниците да отида.

# 571
Аз бях с ПМ и ПТ. 90% от случаите излизах от ритъм в легнало положение. Последните месеци преди аблацията спях седнала, на практика в легнало положение бях извън ритъм. Не можаха да намерят връзка. Нямам данни за ошипяване или други неврологични проблеми.

# 572
Аз бях с ПМ и ПТ. 90% от случаите излизах от ритъм в легнало положение. Последните месеци преди аблацията спях седнала, на практика в легнало положение бях извън ритъм. Не можаха да намерят връзка. Нямам данни за ошипяване или други неврологични проблеми.

При мен странното беше, че в рамките на 1 час влезнах и излезнах над 20 пъти и все в зависимост от позиционирането ми. Направи опит доктора. Накара ме няколко пъти да легна и да седна, да се извъртя гърба, да разчупя гръбнака. И винаги се случваше едно и също. Лягам и излизам от ритъм, сядам и веднага в ритъм, лягам странично и веднага в ритъм, като си разчупя гръбнака пак в ритъм. Кардиологът каза, че до сега не е срещал такъв случай. Затова питам и тук, дали някой се е сблъсквал или е чувал за това. В същото време мнозинството кардиолози казват, че излизането от ритъм няма общо с неврологични проблеми. Само една възрастна кардиоложка ми каза, че моят проблем е неврологичен.

# 573
За ПМ не знам, но моя вид аритмия се влияе от вагусовия нерв, така, че има отношение и нервната система.

# 574
Аз съм с болки в гърба, гърдите и кръста, т.е.целия гръбнак от 30 г. Имам шипове,дискови хернии. Получавам кризи през нощта със силни болки в гърба и сърдечната област, придружени със силно сърцебиене. Мисля, че получавам инфаркт. Ужасно е.. След около час,два, минават. По време на криза пия аспирин и смуча валидол. Последната година посетих 3- на кардиолози. Не виждат нищо обезпокоително Никой от тях не ми каза,че имам ПМ или ПТ. Последният кардиолог, който уж е най добрият диагностик в нашата област, каза,че проблем със сърцето нямам и, че болките ми са от болният гръбнак, така, че да- имат връзка с гръбнака моите проблеми. Имам и задух и трудно поемане на въздух- пак от шиповете в гърба.Иначе имам си високо кръвно и си пия лекарствата за него. На 59 г. съм.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 19:57 от maca-niki2008

# 575
Аз съм с болки в гърба, гърдите и кръста, т.е.целия гръбнак от 30 г. Имам шипове,дискови хернии. Получавам кризи през нощта със силни болки в гърба и сърдечната област, придружени със силно сърцебиене. Мисля, че получавам инфаркт. Ужасно е.. След около час,два, минават. По време на криза пия аспирин и смуча валидол. Последната година посетих 3- на кардиолози. Не виждат нищо обезпокоително Никой от тях не ми каза,че имам ПМ или ПТ. Последният кардиолог, който уж е най добрият диагностик в нашата област, каза,че проблем със сърцето нямам и, че болките ми са от болният гръбнак, така, че да- имат връзка с гръбнака моите проблеми. Имам и задух и трудно поемане на въздух- пак от шиповете в гърба.Иначе имам си високо кръвно и си пия лекарствата за него. На 59 г. съм.

Това прилича на паник атаки. И аз ги имам. Особено като излезнах от ритъм и станаха страшни ПА и тревожност. И аз съм като вас, с големи болки в гърба и отпред между гърдите и върви към лявата половина болката. Вие с установено ПМ ПТ ли сте? Кошмар е. Не мога да се движа нормално, даже да се изкъпя нормално. Веднага почва болката в гръбнака и след това излизам от ритъм. Надявам се другата седмица в неврологията, да имат яснота. И да е лечимо, ако е там проблема. Защото, ако не е, въпреки аблациите, то ще провокира излизане от ритъм.

# 576
Е, няма как да стане. Излизането от ритъм е по вина на електрическата система на сърцето. А дали се инервират тези абнормни зони от гръбначния стълб, това невролог/неврохирург може да каже. Ако се направи аблация на проблемните зони, ще се реши проблема.

# 577

Това прилича на паник атаки. И аз ги имам. Особено като излезнах от ритъм и станаха страшни ПА и тревожност. И аз съм като вас, с големи болки в гърба и отпред между гърдите и върви към лявата половина болката. Вие с установено ПМ ПТ ли сте? Кошмар е. Не мога да се движа нормално, даже да се изкъпя нормално. Веднага почва болката в гръбнака и след това излизам от ритъм. Надявам се другата седмица в неврологията, да имат яснота. И да е лечимо, ако е там проблема. Защото, ако не е, въпреки аблациите, то ще провокира излизане от ритъм.
Не знам какво е чувството от страна на сърцето при ПМ и ПТ. Иначе сърцебиене и аритмия имам, но колкото пъти са ми правили кардиограми и прегледи, никой кардиолог не е казал,че имам ПМ или ПТ. Приемам, че нямам.Имаче и аз съм получавала Паник атаки, но през деня, защо като спя ще ги получавам- чудно ми е? Иначе тревожност и депресия имах- да, преди години и още вземам по 1 деанксит на ден, а понякога и четвърт клонарекс. За съжаление не е лечима болката в гърба,причинена от шипове и дискови хернии. Мин.година лежах в неврология и ми казаха, след скенер на гърба,че имам тежко ошипяване и,че лечение няма и че ще става по- зле. Физиотерапия ми препоръчаха 2 пъти в годината и бани, друго няма какво да се направи. Аз редовно вземам и противовъзпалителни, но те са много вредни и вече съм само на мазила и аналгин и парацетамол, за да мога да работя.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 21:28 от maca-niki2008

# 578
Ако имате ПМ и ПТ няма как да го объркате с просто сърцебиене. ПМ и ПТ са провокирани от електрическата система на сърцето. Много вероятно е аблация да реши това, отколкото да се търси неврологична причина, и да се намери не виждам как ще въздейства на повредена ел. система на сърцето. Не лежте на тая кълка гръбнак, шипове. Ориентирайте се към кардинално решаване на проблема. ПМ и ПТ са животозастрашаващи аритмии.

# 579
Е, няма как да стане. Излизането от ритъм е по вина на електрическата система на сърцето. А дали се инервират тези абнормни зони от гръбначния стълб, това невролог/неврохирург може да каже. Ако се направи аблация на проблемните зони, ще се реши проблема.

Да, точно това ще направя. И двете неща. Само за аблацията, ще трябва да сваля малко кг. По изискване на електрофизиолога, за да имам по- голям шанс за успешна аблация.

# 580

При мен странното беше, че в рамките на 1 час влезнах и излезнах над 20 пъти и все в зависимост от позиционирането ми. Направи опит доктора. Накара ме няколко пъти да легна и да седна, да се извъртя гърба, да разчупя гръбнака. И винаги се случваше едно и също. Лягам и излизам от ритъм, сядам и веднага в ритъм, лягам странично и веднага в ритъм, като си разчупя гръбнака пак в ритъм. Кардиологът каза, че до сега не е срещал такъв случай. Затова питам и тук, дали някой се е сблъсквал или е чувал за това. В същото време мнозинството кардиолози казват, че излизането от ритъм няма общо с неврологични проблеми. Само една възрастна кардиоложка ми каза, че моят проблем е неврологичен.
Цвети пощата ти е пълна! Разчисти я! Немога да ти пиша!

# 581
Здравейте на всички! Как сте? Ще навляза в една малко по-различна тема. Надявам се да намеря отговори. Не съм споделяла до сега, но аз имам две породени дечица, които започнаха да порастват доста бързо 😂 и с моят мъж все по-често си мислим за трето дете. Говорила съм с моята гинеколожка относно идеята за трето, бременност и нормално раждане след проблемите с пулса и аблацията. Тя е абсолютно ЗА. Според нея няма да имам никакви проблеми(отбелязвам, че съм във Франция, всичко ми е правено тук, ражданията ми са нормални, ако има значение) . Не съм обсъждала идеята с кардиолога ми, но мисля че знам отговора. Та, има ли сред вас някоя жена, родила след аблацията? Ако има такава, бих помолила за контакт, ако не желае да обсъждаме тук. Главното ми притеснение идва от там, че по време на двете бременности излизането от ритъм започна. Тогава всички доктори твърдяха, че е заради притискането от плода и т.н. Но също знам, че при евентуално излизане от ритъм , лекарствата са наистина забранени за бременни жени , и не знам как се действа в подобен случай. 🤷♀ Бих се радвала на вашите коментари. Благодаря, че изчетохте. ❤

Не съм раждала след аблацията, а по време на втората бременност няколко пъти лежах по болници заради висок пулс, но съм обсъждала евентуална трета бременност след аблацията с моята гинеколожка. Та, тя каза, че нито възрастта ми (тази година навършвам 40), нито аблацията са проблем ако искам трето дете. Както тя се изрази - преди аблацията имаше проблем, вече нямаш и няма от какво да се притесняваш.

# 582
Добро утро! Как се справяте с ниския пулс( 38)? Поради приема на кордарон, пулсът ми пада драстично и не ми е ок. Опитах се да го намаля на половина приема, но след няколко дена излезнах от ритъм и отново го взимам по 1 на ден.

# 583
Добро утро! Как се справяте с ниския пулс( 38)? Поради приема на кордарон, пулсът ми пада драстично и не ми е ок. Опитах се да го намаля на половина приема, но след няколко дена излезнах от ритъм и отново го взимам по 1 на ден.
Цвети немога да ти пиша! Пълна ти е пощата и си изчерпала лимита! Надявам се да си добре! Поизтрий от тая поща! Препълнена ти е!

# 584

Цвети немога да ти пиша! Пълна ти е пощата и си изчерпала лимита! Надявам се да си добре! Поизтрий от тая поща! Препълнена ти е!

Изтрих всичко, още щом ми писа. Странно. Ще вида още да трия, но не би трябвало да не можеш.

Общи условия

Активация на акаунт