Аблация на сърцето -12

• 34 420
  • 742
  •   1
Отговори
# 585

Добро утро! Как се справяте с ниския пулс( 38)? Поради приема на кордарон, пулсът ми пада драстично и не ми е ок. Опитах се да го намаля на половина приема, но след няколко дена излезнах от ритъм и отново го взимам по 1 на ден.
Цвети немога да ти пиша! Пълна ти е пощата и си изчерпала лимита! Надявам се да си добре! Поизтрий от тая поща! Препълнена ти е!

Изтрих всичко, още щом ми писа. Странно. Ще вида още да трия, но не би трябвало да не можеш.
Незнам Цвети! Изписва ми получателя е изчерпал лимита си и пощата е препълнена!

# 586
Здравейте!
Аз отново с моите драми.... От няколко дни съм влязла в един омагьосан кръг. Не знам защо сама си внушавам, че отново сърцето ми ще излезе от ритъм, понеже ми се случва някои дни да усетя прескачания. Как се справяте с тези прескачания? Или те са си нормални? А как се справяте с тези натрапчиви мисли, ако имате такива. Договора ми за работа приключи и се очертава да съм цяло лято удома и честно казано като бях на работа нямах време за подобни притеснения. Дайте съвет, защото ми е супер неприятно от цялата ситуация.

# 587
Не го мислете, аз така се бях вглъбила в тези прескачания, че направо нещо като паника получавах- тръгвам да меря пулса и той полудява направо…. Отпуснете се, дишайте дълбоко и мислете за нещо хубаво…. Постепенно ще спрете да го мислите…. Аз имам усещането, че сама си предизвиквам ускоренията и прескачанията и всичко тръгна от един детокс чай, който ми предизвика сърцебиене/ около 100 /

# 588
Прескачанията (екстрасистолите) са нещо обичайно и сравнително безобидно. През този месец и при мен зачестиха и от хипохондрия дори отидох в спешното отделение на Трета градска. Там не ме изгониха, направиха ми електрокардиограма и се оказа, че съм в ритъм. За всеки случай ми вляха и една система (огромна спринцовка) магнезий чрез машинка за постепенно много бавно натискане на буталото на спринцовката - перфузор, за повече от един час. През това време ме държаха включен на монитор. Всичко беше наред.
Започнах да приемам магнезий ( с търговско название магнерот) и на четвъртия ден екстрасистолите изчезнаха.
Пийте магнезий. И не се притеснявайте.

# 589
Явно им е сезона на екстрасистолите. И аз поднових Амаритон, но мисля да го спирам скоро. Постепенно разреждам, защото значително намаляха. Магнезий пия, той ми е ключов елемент. Но преходните сезони са неблагоприятни за сърцето.
Не се фокусирайте върху пулса. Simple Smile

# 590
Здравейте! Някой с предсърдно мъждене и трептене, имал ли е случаи, при излизане от ритъм, в рамките на час да влиза и излиза над 20 пъти от ритъм? Полегнах на лявата си страна и всичко приключи.  Ходих преди това на невролог. Направиха скенер и откриха множество шипове по гръбнака. Точно по средата на гръбнака от години имам болка, която прогресира. Там се оказаха най- много. Пиех дълго време болкоуспокояващи. Сега излизам от ритъм в съчетание винаги с тази болка в гръбнака. Обикновено, когато съм в движение излизам от ритъм. За два месеца и половина, съм излизала от ритъм общо 6 пъти. Като последните два пъти, в период от час над 20 излизания.

# 591
Здравейте на всички! Аз трябва да взема решение към коя болница да се ориентирам, към НКБ или Токуда за аблация. Имам вече две аблации в НКБ. През 2013 - полууспушна и през 2015 успешна. За съжаление наскоро пак се появиха кратки епизоди на излизане от ритъм. Консултирах се с проф. Шалганов и той каза добре е да се направи аблация. Сега се записах и при доц. Трайков за второ мнение. Подозирам, че и той ще каже същото. Бих предпочела НКБ, но ми казаха, че в Токуда апаратурата е по-съвременна. Дали е така? В НКБ много ли е остаряла? А проф. Шалганов каза, че преди аблация трябва да направи и МДКТ (скнер) на сърцето. Знаете ли как протича това сканиране? Сега само въпроси ми изникват в главата. Много са неприятни тези усещания и само ме държат в стрес. Ще се радвам ако някой помогне в отговорите!

# 592
Eliva62,  каква е диагнозата Ви?

# 593
Eliva62,  каква е диагнозата Ви?

Диагнозата Надкамерна тахикардия

# 594
За надкамерна тахикардия защо е нужен такъв скенер? На мен не са ми правили.
В Токуда е много модерна техниката, не знам за НКБ.

# 595
За надкамерна тахикардия защо е нужен такъв скенер? На мен не са ми правили.
В Токуда е много модерна техниката, не знам за НКБ.
Проф.Шалганов каза, че сега имат друг подход и правят такъв скенер преди аблация. Разбрах, че на всички го правят, който е за аблация.

# 596
Не се притеснявайте от скенера, такава е процедурата- вкарват ви контрастно вещество през абоката, вкарват ви и ви казват дишайте, не дишайте, усещате леко затопляне - трае кратко и не е неприятно. Така се вижда абсолютно всичко- дали има нещо по артериите, дали има увреждане по сърцето….тоест прави се карта на сърцето 🙂 Първият прием е за пълни изследвания и скенер и вторият за самата аблация.
А тези кратки епизоди на излизане от ритъм как ги регистрирате, какво усещате?

# 597
Ясно. По мое време го правеха само при ПМ.
На мен само ехография.

# 598
Скенерът не е страшен, но след това е препоръчително да не се подлагате повече на рентгеново облъчване поне за няколко месеца или още по-добре - за една година. Просто сте си взели дозата.

# 599
Облъчването по време на ЕФИ/аблация също е много сериозно, все пак е дълга процедура, при някои над 4 ч.
Но, щом се налага, се прави. Аз имам 4 скенера, ЯМР и сцинтиграфия за изясняване на друга диагноза. Ами, жива съм, 6 години минаха вече. Blush

Общи условия

Активация на акаунт