Качествена дограма - 4

• 18 404
  • 379
  •   1
Отговори
# 180
За точно какви стъкла е писано много и има по-големи разбирачи, но да споделя своя опит:
- Задължително троен стъклопакет.
- Грижи се за зимата, защото пенкилери няма.
- За лятното напичане най-доброто е слънчевите лъчи изобщо да не докосват стъклото. Затова препоръчвам външни ламелни щори.
Това ще разреши генерално проблема с напичането, а мисли само за зимата.

https://alexabg.com/bg/%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D1% … D0%BE%D1%80%D0%B8

# 181
Благодаря ти, с някаква цена можеш ли да ме ориентираш? И за едното, и за другото?

# 182
Никаква, не съм правила скоро и не съм в час. А и вариантите са твърде много. Отидете и искайте оферти. Или четете назад.

# 183
Цената зависи от много неща, както е казала Черна станция, но ако мислиш, че може да те ориентира, ето какви цени имам за подобни размери. Врата 70х240 см - 1025 лв, прозорец 240х130 см, едно отваряемо крило - 1473 лв.
Най-добре пусни запитване на две-три места и ще те ориентират съвсем конкретно Simple Smile

# 184
Съвсем прясна информация: врата /70х233/, неотваряема витрина /136х168/, прозорец /77х168/. Последният е с допълнително малко прозорче. Вратата и прозорецът се отварят в двете посоки. С всички възможни отстъпки-2663 лв

# 185
Благодаря ви, добих представа какво да очаквам.

# 186
Здравейте,

и на мен ми предстои изцяло подменянето на дограма, тъй като върви основен ремонт. Апартаментът е в 11 етажна сграда (отделно тавански стаи), намира се на 10-тия етаж в Пловдив (майна), с южен хол и южна спалня, и източнa спалня и източна кухня. Ако има значение - ще има гипскартон на тавана с вата за изолация (5 см), пода е с паркет и ламинат с подложка.

Разположението е такова, че очевидно няма естествена сянка от никъде. Моите предпочитания са за максимално обезшумен (заради етажа и трафика) и максимално осветен апартамент по ред причини. Част от тях - минималното използване на климатик за отопление (заради алергии и др.), но е ясно, че лятото няма как да се мине без него. Предпочитам вариант със щори/сенници/тенти за използване лятото пред намалена топлина и светлина целогодишно.

Изчетох много, включително и темата. Благодарности на Драго, Нелина, разбира се и на всички останали за опита и препоръките. Насочил съм се към троен стъклопакет (Саламандър или Века), с различна дебелина на стъклата. Най-големият въпрос е какви да са те - Ка/Б/Ка или 4С/Б/Ка. В моя случай отново ли е най-добрия вариант Ка/Б/Ка?

Специалист от Пласт Маркет горещо препоръчва 4С/Б/Ка като казва, че намалението на светлината е около 21%, което се разминава драстично с изчисленията чрез калкулатора, въпреки че офертата е за PVC "SALAMANDER" bluEvolution 82/PVC "VEKA" 7K Softline 82 със Saint Gobain стъкла. Според консултанта на ПМ Века е по-добрия вариант тъй като те използвали профили, които не са рециклирани, за разлика от Саламандър, чийто профили били вече рециклирани. Моля за вашето мнение кой вариант е по-удачен за моя случай, предвид разположението и (може би над средното) количество осветеност. Благодаря!

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 20:44 от m.vassilev

# 187
Намалението спрямо какво е 21% - спрямо въздуха или спрямо бяло стъкло? Имай предвид, че и бялото стъкло също намалява светлината.

# 188
Намалението спрямо какво е 21% - спрямо въздуха или спрямо бяло стъкло? Имай предвид, че и бялото стъкло също намалява светлината.

Доколкото разбрах - в сравнение с обикновени прозорци...

# 189
Здравейте, имам въпрос относно качеството на стъклата. Оглеждахте ли ги за дефекти, когато Ви монтираха дограмата и съответно открихте ли такива?
Ние сме в потрес от нашите стъкла. Буквално няма стъкло, което да няма забележка, а фирмата уж била добра. За какво иде реч - драскотини (малки и големи) по външните и вътрешните стъкла, шупли, мехурчета, вътрешни стъкла, по които са се стичали някакви мръсотии, отчупени парчета от зоната, която остава зад стъклодържача, прашинки ( като на някои стъкла и участъци са доста), черни точки ( от материала, с който затварят стъклопакетите), малки парченца (стружки) стъкло между стъклата, и като ги напече слънцето блестят като кристали, власинки (някои, от които сини).....сигурно пропускам нещо. Естествено, ще правим рекламация, но ако я караме така, ще трябва да върнем ако не всички то поне 90% от стъклата. За това се чудех как е при Вас? Ние ли се вживяваме повече и имаме нереалистични очаквания, или сме изтеглили късата клечка? Кое е допустимо и кое не е?

Благодаря!

# 190
Здравейте, имам въпрос относно качеството на стъклата. Оглеждахте ли ги за дефекти, когато Ви монтираха дограмата и съответно открихте ли такива?
Ние сме в потрес от нашите стъкла. Буквално няма стъкло, което да няма забележка, а фирмата уж била добра. За какво иде реч - драскотини (малки и големи) по външните и вътрешните стъкла, шупли, мехурчета, вътрешни стъкла, по които са се стичали някакви мръсотии, отчупени парчета от зоната, която остава зад стъклодържача, прашинки ( като на някои стъкла и участъци са доста), черни точки ( от материала, с който затварят стъклопакетите), малки парченца (стружки) стъкло между стъклата, и като ги напече слънцето блестят като кристали, власинки (някои, от които сини).....сигурно пропускам нещо. Естествено, ще правим рекламация, но ако я караме така, ще трябва да върнем ако не всички то поне 90% от стъклата. За това се чудех как е при Вас? Ние ли се вживяваме повече и имаме нереалистични очаквания, или сме изтеглили късата клечка? Кое е допустимо и кое не е?

Благодаря!
На монтажа не описахте ли забележките в ПП протокол? Подмяна на всичко бих искала независимо от количеството.
Имала съм капка или нещо много дребно, но не и шупли, надрано и т.н. каквито описвате. Не е нормално.

# 191
Все още не сме попълвали протокол. Лошото е, че някои забележки се виждат само като напече слънцето и под  определен ъгъл. За това сме се хванали да огледаме до колкото можем, че да не изпуснем нещо. Дори предложихме на стъкларската фирма да дойдат на място и да си видят творението, но те не искат, искат дограмаджиите да им закарат дефектните стъклопакети. Нещо повече - не им се вярва, че има повече от два проблемни стъклопакета.

# 192
Ей, не ми е идвало на ум да оглеждам стъклата. Преди години с другите 2 стаи, без да оглеждам, не сме имали забележки. Сега още не сме приключили с боядисването и съответно, още не съм мила прозорците. Но ще обърна специално внимание.

# 193
Здравейте, предстои ни монтиране на дограма и вече получихме няколко оферти от различни фирми, но имат доста различия. Профилите, които ни предлагат с цвят антрацит са ПВЦ: трокал 76, века 82, кьомерлинг 88 и рехау синего 80. Разликата в цената между тях не е голяма. Стъклопакети: 4С, Б/К42-44мм. Най-трудното решение обаче са два прозореца на запад към двора, които са с размер - 1- 2.50х2.30 фикс и 2- 3.25х2.30, който искаме да е с Фолксваген или плъзгащ механизъм с повдигане на две части. Една от фирмите обаче ни каза, че е безумие такъв размер с ПВЦ без делители , докато останалите не споменаха за такъв проблем. Моля за съвет!

# 194
  • Пловдив
За Трокал нямам поглед ,останалите 3 профила са добри .
Относно размерите ...сложна работа .
Ние имаме фикс 250×280 и понякога съжалявам .Имахме проблем с изкривяване заради монтажа ,при повтопен монтаж го счупиха .Отделно ,че такъв стъклопакет се поставя само с кран ,на ръка е рисково -нашият тежи  300кг  .
Ако слагаме дограма пак ,бих го разделила.
 Колкото и да е усилено ПВЦто (арматурата вътре може да е макс 2,5 (по спомен) ,не е толкова структурно здраво като читава алуминиева дограма .
 За плъзгащи немога да дам мнение от първо лице .По препоръка на архитекта ни ,направихме обикновени врати на панти към двора .

Общи условия

Активация на акаунт