Качествена дограма - 4

• 15 638
  • 331
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Просто ги мързи да поръчат различни стъклодържачи ,защото се чака и ако объркат нещо ,пак трябва да правят поръчка и така ...
По принцип , всеки цвят избледнява/пожълтява ,обаче нашето покритие е грапаво .По различно е фолиото от онези гладките дървесни отпреди .Няма да остане същия цвят, със сигурност ,но и няма видими изменения засега .

# 286
Говорих с човека и ми каза, че касата е с 1.5мм армировка, а останалите части са 2мм.
За стъклопакета за бяла имали на 50мм дебелина, като за цветна каквато искаме, може да се измисли с 50мм дебелина, ако се направят всички части отваряеми. Обясни ми причината, но забравих детайлите и не искам да пиша глупости.
За стъклата си потвърди, че 4-5-6 е най-доброто за шумоизолация, но се притеснява от това 6-цата да е на Ка стъклото, защото не били стандартни тези дебелини и се притеснява да не използват някое старо свалено стъкло, а не ново. И предложи вариант 4-6-4, за да е бялото 6-ца. Това ще върши ли работа за шумоизолация? Видях, че и nelina спомена, че при една 6-ца тя трябва да е средното стъкло.
Монтажът ми потвърди, че е с котви.

За комарници гледах, че има някакви с плавен механизъм и от фибростъкло, които го правят да не си личи толкова много. Имате ли опит с такива и от къде могат да се поръчат?

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 13:30 от Tsveti.

# 287
И предложи вариант 4-6-4, за да е бялото 6-ца. Това ще върши ли работа за шумоизолация?

Да, важното е, че всяко стъкло има различна собствена честота и гаси различни вълни. Как са подредени не е важно.

Моите комарници са от тези, повдигащите се като ролетни щори. Осма година карат без проблем. Удобни са, защото са компактни, не си личат много (с цвета на дограмата са) не се отварят навън като онези на панти...
Нещо такова:

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 13:43 от Черна станция

# 288
Моите стъкла са 6 4 6  и са Ка Б Ка на един от имотите. Какво значи да е старо стъклото? 6 мм Ка стъкло не е някаква екзотика, че чак да залежава с години. Т.е. те ще направят профилите, а друг им прави стъклопакетите? Ми нека провери.

# 289
Здравейте, имам един въпрос. Това ще са ни френските прозорци в хола. Въпроса ми е, може ли отваряемите крила малко да се увеличат, така че като се отворят плътно да прилепнат върху неотваряемите? Струват ми се много малки крилата. Пантите казаха че ще са на 180 градуса. Майсторът каза че не знае колко точно ще се застъпят прозорците и затова ги пуска по малки

# 290
Предполагам е с летящ делител едното крило. Той има по-голям обем. На мен едно такова остъкляване не може да ми се отвори и прецере пред статика,а беше точно така замислено както искате. Ако намеря ще кача какви са били при нас размерите, но не ни стигат около 2 см някъде.

# 291
Да с летящ делител е. Може ли снимки и размери ако имате

# 292
Сега разбрах, че производителят спрял да работи със Saint Gobain от известно време и ползвали стъкла на Guardian Glass. Прилагам и документът за Ка стъклото ClimaGuard® Premium2.

Моля за обратна връзка дали това трябва да ми е deal breaker, защото четох, че само Saint Gobain се споменават масово тук в темата.

# 293
  • Пловдив
И Guardian са доста добри стъкла .Те ,обаче имат толкова много продукти ,че направо се обърквам като им разглеждам асортимента .Много често и не споменават кое е нискоемисионно и кое високоенергийно .
ClimaGuard premium  2  е хубаво стъкло .Помолете ги да Ви го пуснат в калкулатора на Guardian за троен стъклопакет .

# 294
Да им кажа при 4-4-4  кбк стандартна или при тази, която реално ще ползвам: 4-6-4 кбк?

# 295
  • Пловдив
Разликата ще е едва 1% в светлопропускливостта ,така че няма значение .

# 296
Много често и не споменават кое е нискоемисионно и кое високоенергийно .
Нали нискоемисионното е Ка стъкло? Че в ролпласт не ги видят Ка, а нискоемисионни.

# 297
Пак съм аз..само да споделя “опит” и разочарование.
Намерих фирма, която изпълнява монтаж на предния ръб на  зид, използват пародифузна лента .. звучаха адекватни, но не монтирали К-Б-К, защото не издържали и се пукали.  Кое точно може да доведе до пукане на стъклопакета, изобщо не ми се струва логично.

# 298
  • Пловдив
Много често и не споменават кое е нискоемисионно и кое високоенергийно .
Нали нискоемисионното е Ка стъкло? Че в ролпласт не ги видят Ка, а нискоемисионни.
Да . К стъкло е нискоемисионно ,а 4С е високоенергийно .

Ni_Cl,според тях се създава вътрешно напрежение при силно нагряване ,обаче кой от тях е монтирал 2К и е имал фал ?Просто заучена фраза .
Всъщност, те изобщо не ги монтират и това им е отговора .
Всички Пасивни къщи в БГ са с такива стъкла ,как не съм чула на някой да се е спукало ...
И защо комбинацията я има в  калкулаторите на водещите фирми за стъкла ?
 И на мен ми казаха ,че не ми дават гаранция при 2К стъкла на стъклопакета ,а като разбрах каква е гаранцията ...Всъщност е такава само на хартия .При спукан стъклопакет винаги се твърди че причината е в нещо извън стъклопакета -рязко нагряване и изстиване или каквото си решат ,но никога не заменят стъклопакет ,който дефектира в последствие във въпросния гаранционен  срок от 1г.

# 299
Пак съм аз..само да споделя “опит” и разочарование.
Намерих фирма, която изпълнява монтаж на предния ръб на  зид, използват пародифузна лента .. звучаха адекватни, но не монтирали К-Б-К, защото не издържали и се пукали.  Кое точно може да доведе до пукане на стъклопакета, изобщо не ми се струва логично.
Пълни глупости!

zwezdi4ka14, ето я. Бяха ми казали,че ще се събере, защото уж нещо пантата изхвърляла пък не знам си какво, а не му стигат 2-3 см, за да се събере, защото летящият делител бил по-широк от колкото си мислела девойката.
Няма как да меря на място обаче.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 00:40 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт