Качествена дограма - 4

• 15 571
  • 330
  •   1
Отговори
# 300
В крайна сметка при нас ги пусна по 71.5см неотваряемите и 76.5см отваряемите крила. Исках да са равни, но каза че не можело

# 301
Гледам, че споменавате Шуко - ето нашето Lining As 4г след монтажа -

Изключитено много ме дразни посредствеността на доста фирми в България, но бях силно изненадана, че вносителят на шуко имат мениджъмънт, като на гаражен квартален сбирщайн.

# 302
  • Out of the Mix
Какво е това черното?

Принципно от слънце някои пожълтяват леко, но с Циф с избелващ ефект се лъска до ново много лесно.

Високият клас ПВЦ, който не е рециклиран би трябвало да има слънцезащитно покритие, или нещо такова, и да не пожълтява.

Иначе може дървесна (кафява) дограма да се сложи, така и по-лесно ще се чисти, и няма да личи мърсотията, като на бяло.

# 303
Това ми изпратиха за коефициентите. Единственото е, че е сметнато при 44мм, а не при 50, както е фактически.
Моля за обратна връзка Simple Smile Светлопропускливост от 56% не е ниско за ка-б-ка? Явно с тази фирма и опции повече от това няма да докарам.

# 304
  • Пловдив
И светлопропускливостта и соларният фактор са ниски. Излиза ,че стъклото отговаря на 4С .

# 305
И аз така го оценявам. Дори си мисля, че са метнали някаква калкулация колкото да отбият номера. С параметрите на Ка стъклото, което ми бяха подали за Guardian-а логично ли е да е толкова ниска светлопропускливостта при Ка-бяло-Ка?

Може ли да ми препоръчате фирма за София, която да може да ми направи качествена дограма с хубави стъкла и изпълнение, защото малко почва да ми става досадно да се занимавам с хора, които не могат или не искат да направят нещо адекватно. То явно масата е ок с посредствено изпълнение и фирмите са си повярвали, че трябва да им се дадат маса пари ей така за спорта.

# 306
  • Пловдив
За фирма ,може drago да се включи .
И аз имам подобен опит с Guardian .Отново ми бяха предложили уж К стъкло и пак спецификите бяха като на 4С .В самия им продуктов каталог обясненията са много уклончиви .Често пишат само колко супер-дупер специфики има - термо,светлопропускливост ,а липсва какъв вид е точно специалното покритие ..

# 307
И аз така го оценявам. Дори си мисля, че са метнали някаква калкулация колкото да отбият номера. С параметрите на Ка стъклото, което ми бяха подали за Guardian-а логично ли е да е толкова ниска светлопропускливостта при Ка-бяло-Ка?

Може ли да ми препоръчате фирма за София, която да може да ми направи качествена дограма с хубави стъкла и изпълнение, защото малко почва да ми става досадно да се занимавам с хора, които не могат или не искат да направят нещо адекватно. То явно масата е ок с посредствено изпълнение и фирмите са си повярвали, че трябва да им се дадат маса пари ей така за спорта.

Ропласт Трокал 88 профил. Стъклата са на Сейнт Гобен. Фабриката е модерна. Дограмата се прави машинно, не е гаражно производство. Ето моите параметри. Няма да има нужда въобще да се обяснявате за нискоемисионните стъкла (Ка). Аз по принцип си я поръчвам през Грийнхоум и преди съм писала, че с тях по-лесно работим. Ще ви направят и калкулация на стъклопакетите, но 56 % както е писала Nelina   а за 4С и е ужас, тъмно е това (затъмнява стаята).

# 308
Имам малко въпроси, защото малко се върнах 2-3 крачки назад точно преди да пристъпя към потвърждение на поръчка, ако не беше изненадата със стъклата...

Понеже нямам много инфо за Трокал, как стоят като качество и изпълнение спрямо Synego да кажем? Друга препоръчана опция извън Трокал с хубави стъкла има ли, за да мога да направя някакво сравнение. Не е проблем и за малко по-висока цена, защото все пак не е латекс да се сменя ежедневно.

Грийнхоум как са с монтажа? Ral правят ли? С Трокал ли работят само?

Winkhaus обковът гледах малко противоречиви мнения, как ви се струват спрямо Мако, например?

Някой знае ли за Синего изпълнен със Сейнт Гобен стъкла или друго аналогично като параметри. Guardian явно не е ок.

# 309
Аз имам Трокал вече осма година. Нямам оплаквания от провисване, промяна на цвета (ама все пак е "златен дъб") или лошо затваряне. Мисля, че обковът е Уинкхаус и не се движи толкова мазно и леко като други, ама иначе си върши работата, нищо не отзява. Все пак съм и със антивзломен обков с много точки на затваряне и може това също да оказва влияние на лекотата на работа.

# 310
Ние нашите стъкла ги "поръчахме" от СтъклопакеТА. Аз говорих с тях, разбрахме се какви стъкла точно са подходящи, за това което искам да постигна - а то беше топлина през зимата, дори да ми е горещо 1 седмица лятото. Казах на фирмите, които ни правеха дограмата, че съм се разбрала със  СтъклопакеТА и двете фирми ги поръчха от тях.

Revoker , oтносно черното - нямам никаква идея от какво е. Дойде представител на Шуко, търка половин час с Циф, нищо не стана и каза, че е защото не съм си измила прозорците - т.е. вината е в нашия телевизор, а не при тях. Техния профил бил перфектен и нямало как да е от профила. А то всяка изминала година става все по-зле.
В апартамента дограмата е на почти 20г, изглежда в пъти по-добре от тази новата, дори и на местата където няма черно!

# 311
Още нещо се чудя... Възможно ли е изобщо да е 56% пропускливост на светлина на тройния Ка-б-Ка при положение, че дори на сайта на Guardian и калкулаторът им при ClimaGuard Premium 2 при троен стъклопакет вади 74% светлина при Ка-б-Ка (долу е линкът) . Същото по калкулатори е и за Saint Goben Planitherm XN. Не виждам реалистично такова отклонение до 56% от калкулацията, която ми пратиха. Прилагам и пак спецификацията на самото стъкло.

Сайтът на Guardian с калкулаторът им е https://guardianglass.com/eu/en/our-glass/climaguard. Дори при Solar, което е 4с вариантът им, излиза 61% светлина при троен 4с/бяло/ка.

# 312
И на  мен 56% ми изглежда нереално. То матово стъкло май ще пропуска повече...

# 313
Прилагам и калкулациите от калкулатора в сайта на Guardian с двете опции за троен стъклопакет. Лявото е Ка-бяло-Ка, дясното е 4с-бяло-Ка. Заложено е 4-6-4 троен с аргон и 18мм между стъклата. Не дава опция за дистанционер да се избере.
Кажете си мнението по показателите за двата варианта, моля Simple Smile

# 314
Хубавите стъкла не са свързани с профила, а с фирмата за дограма и с кого работи тя. Фирмите не си правят сами стъклопакетите, а ги поръчват. Изключения правят Ролпласт, Еспехо и Кристиян Нейко (други за София не се сещам) При КН стават повече грешки при поръчките, докато при РП - не. На Еспехо производството най не ми харесва. Те работят с Алупласт.

Колко е здрав профилът не мога да кажа във времето (срещу дефекти), защото дограмите ми са нови от 1 до 4 години.
Мако имам на Кьомерлинг и не съм във възторг. Излезе ни скъсана панта на врата, която беше отваряна 2-3 пъти.

Да, извършват РАЛ монтаж. Едните ми прозорци са с котви монтирани и ние слагахме самораздувни ленти. Изчакаха да ги залепим и тогава вдигнаха дограмата.

54% точно ми беше светлопраминаването на 3-ен стъклопакет на дограма с AGC стъкла произведена от Еспехо.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 17:19 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт