Качествена дограма - 4

• 18 053
  • 365
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте.
Предстои ни смяна на дограма на 4 етажна жилищна сграда.
Входа и стълбищната клетка са със северно изложение.
Имайки се предвид, че това е вход и стълбища,
Имам ли значение:
Профил - дали ще е 5 камерен или 3 камерен ( за 5 камерния знам, че може да се извади сертификат за енергийна ефективност)
Стъкло - дали ще е бяло+Ка или ще са бяло+бяло
И изобщо какъв би бил оптимален вариант цена, качество за вход?

Благодаря за отговорите

# 76
Здравейте.
Предстои ни смяна на дограма на 4 етажна жилищна сграда.
Входа и стълбищната клетка са със северно изложение.
Имайки се предвид, че това е вход и стълбища,
Имам ли значение:
Профил - дали ще е 5 камерен или 3 камерен ( за 5 камерния знам, че може да се извади сертификат за енергийна ефективност)
Стъкло - дали ще е бяло+Ка или ще са бяло+бяло
И изобщо какъв би бил оптимален вариант цена, качество за вход?

Благодаря за отговорите
Trocal 5 камерен профил. По-добре комбинация бяло+ Ка.

# 77
Здравейте. Каква дограма ще ми препоръчате, колко камерна, сезони, брой стъкла? Става въпрос за голям хол 55кв. Прозорците (врати) ще са 3бр, дълги 3 метра и високи 2.14м. Френски, по цялата дължи на стената която е 11м. Търсим високо качество и продукт, който максимално ще запазва топлината зимата. Цената е без значение. Приемам и идеи за отварянето. В момента мисля да са 3 стъкла по 1 метър, плъзгащи които се прибират в единия край, за да може да е максимално отворено през лятото. Или пък с по две крила, които се отварят навън, но ще дойдат по 1.5м, което не знам дали не е много голямо и тежко, за самата конструкция. Благодаря. Това е схема на хола. Стената е северна, ако има значение.

# 78
  • Пловдив
Северът е най-лесен откъм стъкла .Много сме писали ,че за там категорично е К-б-К .За такъв размер прозорци е най-добре висок клас алуминиева дограма .Щом бюджетът е неограничен ,погледнете Алумил ,Шуко ...Относно броя на крилата  и колко време ще стоят отворени ,първо се замислите дали имате комари ,мухи ,буболечки,защото всички тези насекоми изискват комарник .С него вече ,визията е различна .Факт ,който е супер омаловажаван при избора .

# 79
За комарници мислех плъзгащи от вътрешната страна, ако ще се отварят навън крилата.

# 80
  • Пловдив
Относно отварянето ,ако е с обикновени отваряеми ,1,5м е прекалено голямо и няма да ви го изпълнят .Отварянето навън също е под въпрос ,защото преди години отказваха .
 За комарниците исках да ви замисля и   доколко ще го виждате " отворено" ,когато има комарник .Всъщност , едно голямо неотваряемо крило без комарник изглежда по-слято с природата навън ,погледнато отвътре, отколкото отворено с комарник .
Ето ,отдясно е с комарник  на отворена врата .

Може пък при вас да е много хладно и лятото да може да минете без климатик .Това лято ,дори  на почивка и в Пампорово и в Сърница бе 30° + през деня и не ставаше за отворени прозорци .

# 81
От климатик надали ще имаме нужда. Това лято бяха броени дни в които се наложи да ги пуснем на студено.

# 82
Здравейте! Можете ли да препоръчате фирма за ремонт или смяна на дървена дограма на мансарден етаж?

# 83
Здравейте! Може ли да ми препоръчате фирма за София, която работи с VEKA?
Имам сложена такава преди 10 г и съм много доволна, сега ми трябва за апартамента на майка ми, но фирмата, която я постави преди 10г в нашия апартамент, вече не съществува. А аз наистина съм доволна и просто искам също VEKA да са и при майка ми. Затова търся фирма, която поставя VEKA за София и имат качествен монтаж.

# 84
Здравейте! Може ли да ми препоръчате фирма за София, която работи с VEKA?
Имам сложена такава преди 10 г и съм много доволна, сега ми трябва за апартамента на майка ми, но фирмата, която я постави преди 10г в нашия апартамент, вече не съществува. А аз наистина съм доволна и просто искам също VEKA да са и при майка ми. Затова търся фирма, която поставя VEKA за София и имат качествен монтаж.

Точно вчера взех оферта от фирма, която ми каза, че работи предимно с VEKA.
Plast Market. Имат офиси и в София. За качество на монтаж не мога да коментирам за момента. Все още събирам оферти. В офиса бяха много отзивчиви иначе.

# 85
Привет, имам лека чуденка и всеки "майстор" предлага различен вариант, явно както той вижда нещата, а не както аз задавам своите искания Grinning
гр. Бургас, терасата е почти чист запад. 6ти етаж.
Ще се сменя дограмата на тераса и на хола зад нея.
Идеята ми е да ползвам слънцето за отопление вътре в хола, но ми е ясно, че с К стъкло вътре ще трябва да се ползва климатик лятото. Юли и Август има хора за по 3-4 часа вечер след 7. Не е голяма драма с загряването на стаята.
Вариантите, които мисля са:

1. Тераса- Двоен стъклопакет, б/к, Rehau Профил с топъл дистанционер. Така зимата при затворени прозорци ще загрявам терасата,и като отворя балконската врата, топлото ще влиза вътре.

2. Балконски вратопрозорец- 4с/б/к, Rehau Synego с топли дистанционери. Лятото при отворени прозорци на терасата, 4с ще спира слънцето, а вътре ще работи климатик евентуално.

Някои изпълнители ми предлагат на терасата да е тройния стъклопакет Synego 4s/б/к, а на вратопрозореца да е б/б 32мм разстояние.
Вече и аз се обърках от стъклопакети и мнения. Изчел съм тази и предните 2 теми.
Качвам снимка на позицията на слънцето и на исканата конфигурация за дограма.
Моля за мнение какъв вариант да избера. Никой не бил слагал К/б/К стъкло .

# 86
Здравейте,
И на нас ни предстои монтаж на дограма на новопостроена къща. След информацията и офертите, които събрахме, все още имаме колебания за някои неща.
Тъй като държим на шумоизолация, ни предложиха едното от стъклата в тройния стъклопакет да е триплекс 3-3-1 (7мм), но не успях да открия техническа информация относно доколко ще има разлика в обезшумяването при единия вариант ( 7мм триплекс Ка - 4мм бяло - 6 мм Ка) и при другия без триплекс ( 6мм Ка - 4 мм бяло - 6 мм Ка). Заслужава ли си по-високата цена що се отнася до шумоизолацята?
Профилите, между които се чудим са Rehau Synego 80mm (6 камерна) и Shuco 82mm (7 камерна). Имаме оферта и за Salamander 82 mm, но като че ли идва над възможностите ни.

Благодаря предварително!

# 87
Dea_2017, няма какво да се чудите, ами поискайте техническа спецификация на стъклопакетите! Там си има показатели, които да сверите, за да вземете решение. Препоръчвам да търсите стъкла на Сейнт Гобен за изработка на стъклопакетите. Питайте фирмата с дограмата какви ползва. И двата профила са добри, бих избрала според марката на стъклата в случая и отзивите за фирмите.

# 88
  • Пловдив
Ние сме с триплекс ,но не заради шумоизолацията ,а защото прозорците са много големи и ако дете счупи  обикновено стъкло отвътре ,последиците могат да са ужасяващи.
Присъединявам се към мнението на Драго ,да Ви изкарат информация за конкретната конфигурация .На нас, за шумоизолация ,ни предложиха 4-5-6 ,с идеята ,че звуковия резонанс се разсейва с различните дебелини .Но,нямахме нужда,живеем на тихо място .Профилите са хубави .  Hands Plus1

# 89
  • София
Minchorna, прозорецът ви е изцяло запад и през студените сезони там слънцето е в зенита си. Категорично няма да можеш да го използваш. Казвам го не на теория, а от наблюдения - големите витрини на къщата са точно на югозапад и след 13,30-14 ч слънцето вече е слабо. така че ще ти е необходимо засенчване лятото, каквито и стъкла да избереш, но зимата приход има само с изложение изток и юг.
Къщата ни е завъртяна точно на 45 градуса спрямо посоките, всички скъклопакети направихме Ка-Б-Ка, но в едната спалня с изложение запад-северозапад приход няма как да има.

Dea_2017, ние сме с така да се каже съвсем обикновена дограма, Aluplast ideal 4000, с право крило с мултифалц, троен стъклопакет с топъл дистанционен, обков MACO. Къщата е на тихо място. Случва се някой да е до прозорец или витрина с гръб, и отвън да крещя, нищо не се чува. Едва когато се чука по прозореца, някой реагира. Иначе като съвет - слушайте Нелина и Драго. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт