Качествена дограма - 4

• 15 585
  • 330
  •   1
Отговори
# 315
Моля за съвет, днес от Ролпласт дойдоха да ми монтират поръчаната дограма с транспортен профил. На два от прозорците вътрешната дъска я монтираха с наклон към дограмата, а не равна. Две от отваряемите крила не стоят отворени, да, като ги отворя на 90 градуса, както предложи монтажника стоят, но ако ги отворя на 45 градуса, както бих искала да стоят през цялото време, плавно се затварят докрай. Дръжките ми са объркани с по-евтин вариант, обадих се до офисът им, обясних си недоволствата и от офиса ми казаха въобще да не се запенват прозорците и уж щели да пратят човек да инспектира нещата.

Та, моля ви, кажете ми - как може да се оправи това със затварянето на крилата. Възможно ли е без демонтаж, не искам да досъсипят дограмата, а и тя вече е захваната с огромни видии към фасадата.

# 316
Моля за съвет, днес от Ролпласт дойдоха да ми монтират поръчаната дограма с транспортен профил. На два от прозорците вътрешната дъска я монтираха с наклон към дограмата, а не равна. Две от отваряемите крила не стоят отворени, да, като ги отворя на 90 градуса, както предложи монтажника стоят, но ако ги отворя на 45 градуса, както бих искала да стоят през цялото време, плавно се затварят докрай. Дръжките ми са объркани с по-евтин вариант, обадих се до офисът им, обясних си недоволствата и от офиса ми казаха въобще да не се запенват прозорците и уж щели да пратят човек да инспектира нещата.

Та, моля ви, кажете ми - как може да се оправи това със затварянето на крилата. Възможно ли е без демонтаж, не искам да досъсипят дограмата, а и тя вече е захваната с огромни видии към фасадата.

Не се ядосвайте от сега. Дъските явно не са поставени на нивелация и са поправими без каквото и да било да се съсипва. Същото важи и за крилата. Дръжките е ясно, че ще ги сменят щом сте си платили за по-скъпи.
Да, дограмата не трябва да се дозапенва, точно защото е по-лесно да се отстранят забележките така, а не после да се реже пяната и да трябва да се чисти.
Винтовете и да трябва да се развият, за да се намести някоя рамка НЕ е драма. После през същите дупки ще ги навият.
При нас също дооправяха едния прозорец. Случва се пяната да раздуе повече или по-малко или ако бързат да не доизпипат нещо.
Притеснително ще бъде ако не оправят нещата.

П.П. Пишете как са се развили нещата, ще е полезно.

# 317
Притесних се много, защото монтажникът каза, че щом вече е захванат прозореца няма как вътрешната дъска да се оправи. Отделно го питах докато слагаше комарниците дали ще дорегулира крилата, защото се затварят сами, каза ми, че повече от това няма какво да се направи. Било нормално да има някакво движение напред или назад. Не съм съгласна, работя в институция, която постави най-обикновената дограма и както отвориш прозореца, така си стои.

Те поставиха транспортния профил към долната част на прозореца (аз бях останала с убеждение, че дограмата ще дойде с транспортен профил, но не, те поставиха тази пластмаса към долната част на дограмата) и после захванаха на 4 места вътрешната дъска  с видии към профила, въобще не съм убедена, че ще може да се оправи без демонтаж Sad. Много съм разочарована.

# 318

Винтовете и да трябва да се развият, за да се намести някоя рамка НЕ е драма. После през същите дупки ще ги навият.

Това малко не мога да си го представя. За да се получи такъв дефект трябва отклонението от вертикала да е минимално. Което пък значи, че корекцията на позицията на винта ще трябва да е няколко милиметра. Тогава обаче новата дупка ще захапе от старата и няма да е здраво. Това ако се използва същата дупка в дограмата. Може би ще трябва да дупчат дограмата отново малко нагоре или надолу.

# 319
Не знам, вкъщи ми казват да не се ядосвам, щели сме да крием щръкналата към стъклата вътрешна дъска с пердетата. Да съм се фокусирала за отварянето и затварянето на крилата да ги оправели.

# 320
Не знам точно как е фиксирана тази дъска, ама според мен тя би трябвало да може да се оправи.

# 321
Не знам, вкъщи ми казват да не се ядосвам, щели сме да крием щръкналата към стъклата вътрешна дъска с пердетата. Да съм се фокусирала за отварянето и затварянето на крилата да ги оправели.
Това само с разхлабване на винта и презапенване може да се намести ако не стане с реглаж. Същата процедура я правиха при нас, че ММ имаше забележка. Винтът се навива под различен ъгъл в стената.

# 322

Здравейте. За кой район са Ви направили монтажа?

# 323
Велико  Търново

# 324
  • София
Скоро ще трябва да сменяме дограма в ново жилище и проучвам. В настоящето жилище сменяхме преди почти 20 години, но нещата са станали по-сложни като избор. Старите са от Ролпласт, ПВЦ, казваше се Трокал или нещо подобно. Доволна съм, може ли да им се доверя пак след 20 години, добре ли работят?

Аз конкретно искам да питам дали може да се добави обков на балконска врата, така, че да има кипване? Само обковът да се смени, или цялото крило?

Иначе апартаментът е на югозапад (450 според мапса, сегашният също е на югозапад, но повече на запад, така че знам колко е горещо). Двете стаи са с налична дограма и са с лоджии, само кухнята е на фасада (там ще се сменя). Иска ми се да не сменям наличната дограма, която е на 10 години и вероятно не е нещо особено, но изглежда добре. Обичам да ми е светло и топло, а за горещото ще мисля засенчване и климатици. Опитвам се да минимизирам усилията, защото стаите с наличната дограма са само за козметичен ремонт.

# 325
Мнение за Ролпласт в София мига да оставя. Тъкмо си мислех, че съм доволна и днес идвам в апартамента и в хола разлика 2 см от дограмата до тавана.
Ами това е положението. Вече е свирено.

# 326
  • София
Мнение за Ролпласт в София мига да оставя. Тъкмо си мислех, че съм доволна и днес идвам в апартамента и в хола разлика 2 см от дограмата до тавана.
E как е свирено, не можеш ли да направиш рекламация, да дойдат да си оправят грешките.
Направо се изприщвам от предстоящия ремонт. Пазарът е зает от непрофесионалисти с огромни претенции, мислех си че дограмата е най-лесното нещо, защото се прави от професионалисти.

# 327

Toест криво сложена или какво? Дай някоя снимка.

# 328

Toест криво сложена или какво? Дай някоя снимка.
И аз нищо не разбрах. А таванът дали е прав, не гладък или равен, като мерите от пода? Пуснете да видим как мерите и как е монтирано.

# 329
Здравейте!

Смазвам механизмите на пвц прозорци и врати с машинно масло, веднъж годишно. Прочетох, обаче, че и гумените уплътнения трябва да се смазват също с грес.

Въпросите ми са следните:

Достатъчна ли е поддръжката на механизмите само с машинно масло или трябва още нещо да използвам?
Гумените уплътнения с какво точно е нужно да се смазват, за да се запази еластичността?
Моля, ако е възможно, изпратете снимка на това, което ще ми препоръчате, защото има най-различни спрейове. Иска ми се да знам точно кой да използвам.

Може би трябва да уточня и това, че прозорците, за които споменавам, са на две тераси, едната е с южно, другата със северно изложение. Доста е прашно около нас!

Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт