Мартенски бебчета 2024 - пролетни бебчета мама радват (тема 1)

• 46 951
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 1 605
А какви обувки купихте? Ние активно се изправяме и обикаляме по мебелите.

# 1 606
Ако стъпва стабилно на цялото стъпало, тогава търси обувки. Ама за в къщи има едни като чорапи с гумена подметка и мисля че са по практични.
И моята е все права по мебелите, но е още нестабилна и често стъпва и на пръсти, и обувки не се задържат на краката.
Те и чорапите толкова, ама...

# 1 607
Моя за сега прави пилатес по килима 🤣 но го виждам как иска да се изправя и ще трябва да видя как да може, че в неговата стая няма на какво да се хване всичко плоско. За обувки не бързам още, засега има с тънък плат отдолу и си стъпва добре с тях.

Иначе на нас ни избиват горните и се леят сополи, отделно е кисел всеки ден като по часовник в 15:00 часа започва мрънкане. И вадя целия репертоар от пеене, четене на книжки, показване на животни на кубчета, броим паднали зайци от леглото (веднъж тупна от него и вече виждам, кое е вдъхновило автора да напише тази песничка). 😵‍💫

За разходки излизаме рядко, че най добре идва след 3-4 да излезем след последната дрямка, но тогава почва панаира със зъбите. Обличам го с яке и чувалчето, като ескимосче и не му е мега кеф, защото не може да пълзи 😅

# 1 608
Незнам за вашите, но ние от известно време нощем рев че е завита, неможе да се върти като пумпал докато спи. Със чувал не може, със пелена нестава и съм на нокти със нея. Два пъти беше болна и ме е страх да не настине пак. Обличам я повече и я оставям така да спи. Чудя се какъв гел да взема за зъбки въпреки че нямаме все още.

# 1 609
За вкъщи няма да сложа нищо, но искам навън да е с обувка. Стъпва си стабилно, дори понякога се пуска за няколко секунди и пази равновесие. Затова мисля, че вече е време като излизаме да е с обувка. Аз си го вадя от количката и си щъкаме, играем на площадките и така.
Ако стъпва стабилно на цялото стъпало, тогава търси обувки. Ама за в къщи има едни като чорапи с гумена подметка и мисля че са по практични.
И моята е все права по мебелите, но е още нестабилна и често стъпва и на пръсти, и обувки не се задържат на краката.
Те и чорапите толкова, ама...

# 1 610
Ами и на мене ми е интересно за обувките.
На едно място чета да са с твърда пета, а останалата част от подметката да е по мека и еластична.
На дръго място пък го били отхвърлили това,  и подметката да бъдела равна.
Отделно да не обхващат глезена.
Та по добре питай педиатъра  какво да търсиш

# 1 611
Първите обувки знам са буйките с цип през средата ,поне така е било с другите.

# 1 612
За обувките на нас ортопед ни каза задължително вкъщи без. Забрани ни да купуваме обувки за прохождане, защото нещо вредяли на ставите. Даже вкъщи каза максимално босо да е детето, за да стъпва правилно и се засилва и имунитетът. За обувки каза навън и то когато вече активно стъпват на цял крак, но трябва да са широки отпред задължително.
Ние излезаме всеки ден между 12:30 и 15:00. Обличам го с понталонки,боди с дълъг ръкав, отгоре блуза и яке. Завит е и със зимния чувал на количката. Слагам му точно от тези чорапи,които накрая са тип като пантофи долу. И той се изправя вече по мебелите и дори прави по няколко мааалки стъпчици да се премести от единия до другия край и подскача на едно място постоянно. Двата долни зъба вече са дългучи, ама все рови отгоре с пръсти и не знам дали там няма да излизат.
Продължава протеста на друга храна освен АМ и каши. Тук таме хапва пиле или морков и банан/круша/боровинки. Ама тва е положението.
Който е от София, може да пробва Little Stuart. Уникален кът за игра за децата и майките могат да пият кафе. Огромно пространство, с всакакви неща, всичси са по чорапи и се занимават. Не съм от там,но моя близка скоро води детето(на 11м)  и беше приятно изненадана.

# 1 613
Върнахте ли си вече предишните форми. Аз още имам този упорит корем и незнам кака да го махна на диета съм но няма резултат.

# 1 614
Поли, не знам каква диета трябва. Аз доста свалих и пак стърчи пустия корем. А си влизам идеално в дрехите от преди да забременея.
Може би коремни преси ще са по удачни, ама аз съм с проблем в кръста и не мога.

# 1 615
Мислите ли, да спирате АМ и ако не сега то кога трябва да го направим.

# 1 616
Поне до годинка остава поне едно хапване на АМ поне така каза педиатъра на мен вечер. После не е добре за зъбките да пият от биберон дълго време, но по опитните мами да споделят. Моите племеннички пиха мляко до близо две, че без него не искаха да заспят.

Мислите ли, да спирате АМ и ако не сега то кога трябва да го направим.

# 1 617
Относно бибероните единия ми пи мляко до 2+ и залъгалка даже цокаше ( Мими), малкия обратното без залъгалка, млякото отказа към 1,6 . Та малкия е през ден на зъболекар заради плака някаква да му я чисти ,брат му има най-хубавите зъби , изкривявания и обратни захапки нямат. До нас детето пи мляко до 5 иначе не заспиваше , проблеми няма , а и преди 11 години никой не ми е казвал че след 1 годинка е проблем.  Честно да си кажа затова хич не съм компетентна та и аз ще чакам някоя от вас да каже .

# 1 618
Като гледам по кутиите на АМ, до 3г може да се дава.
По разни статии пишат че е по подходящо за растежа на децата, тъй като е обогатено с нужните витамини и микроелементи.
Та ако детето не го откаже е хубаво да се дава до 3тата година и да не се замества с краве мляко

# 1 619
Ще видим до кога ще го и иска. Така или иначе прясно мляко няма много смисъл да пие скоро. То зъбите зависят и от ген, от какво яде (всичко пакетирано солети, зрънчо, сокове, сладко) си оказва влияние. Аз моя докато го отуча да спре да си смуче двата средни пръсти за да заспи сигурно ще е по-трудно от това да откажа млякото преди сън.

Дани украсихте ли вкъщи, малчовците как влияят на елхата. Ние имаме виенско светещо колело и е като зомбиран да го гледа 😵‍💫

Общи условия

Активация на акаунт