Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 1

• 51 021
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
Ven4e444, благодаря за отзива. Ясно ми е , че има всякакви мнения, но се бях притеснила зарази избягалите деца. Като си помисля, тръпки ме побиват.
Смущаващо е, но веднага са взели мерки. Има райбер високо на вратата, трябваше да ми го покажат, за да мога да вляза. Понеже живеем почти до градината, след този инцидент ги гледах как три жени извеждат две деца. Аз не се тревожа за евентуално бягство, да се надяваме, че ще внимават повече особено след случая.

# 601
Има малък шанс за прием на детето - зависи дали и колко места от хроничните ще прехвърлят. Точно тези две седмици обаче - обявяването, класирането и времето за записване, аз ще отсъствам от страната. Бележката от работодател не е проблем за набавяне, но за личната карта как да процедирам? Да оставя копие и пълномощно на мъжа ми ли? С нотариална заверка ли?

# 602
  • София
Здравейте, как става смяната на набор? Прочетох в сайта условията, но какво трябва да променя аз при кандидатстването и има ли смисъл изобщо да пробвам? Не искам да влезе в която и да е градина или филиал, а в точно определена. Благодаря.

# 603
Вие сама набор не можете да смените. Пишете им.
Има смисъл да пробвате, ако харесаната от вас градина има свободни места, но няма кандидати от съответния набор. Само тогава вашето дете има шанс.

# 604
Избирате профила на детето и посочвате от падащото меню в коя група желаете да участва (падащото меню се намира непосредствено  под пола, в дясната част). Иначе кажете набор и градина, може да се види дали има шанс. По принцип масово се твърди, че шанс няма, но моето голямо го бяха приели със сменен набор в хубава градина, просто бяха открили цяла нова група, за която още никой не знаеше, съответно нямаше и много чакащи от набора. На следващата седмица вече се бяха наредили десетки с макс. точки.

# 605
Има малък шанс за прием на детето - зависи дали и колко места от хроничните ще прехвърлят. Точно тези две седмици обаче - обявяването, класирането и времето за записване, аз ще отсъствам от страната. Бележката от работодател не е проблем за набавяне, но за личната карта как да процедирам? Да оставя копие и пълномощно на мъжа ми ли? С нотариална заверка ли?

Защо не се обадите в градината и да попитате?

# 606
Здравейте, искам да попитам ако не ни класират в държавна ясла/градина и пуснем детето на частно до 4 годишна възраст, след това на 4 сигурен ли е приема в държавна? Понеже прочетох, че тогава вече е задължително.

# 607
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам ако не ни класират в държавна ясла/градина и пуснем детето на частно до 4 годишна възраст, след това на 4 сигурен ли е приема в държавна? Понеже прочетох, че тогава вече е задължително.
За 4-годишните през системата има най-малко места. Защото в ДГ групите се оформят още на основния прием от 1-ва група и след това децата си продължават във втора. Няма новооткрити групи от 2-ра гр.
Също така в училищата няма групи за 4-годишните, там се влиза най-рано на 5г според училището.
Тоест на класиранията шансът за прием на 4-годишните е малък.

Следователно най-вероятно ще трябва да подадете Декларация до Дирекция образование, за да Ви намерят място.

# 608
Сега пак отворих да гледам критериите и имам въпрос. При К1 за уседналост имаме 5т. При К2 - имаме 3т. При К3 - 2т., но виждам, че пише, че се дават по 2т за работещ родител. Ние и двамата сме работещи, защо системата ми изчислява само 2т?
Нещо съм пропуснала да попълня ли?

От К4 до К8 нямаме нито една точка, защото няма братя, сестри и близнаци. Социални критерии също нямаме.

Това означава ли, че финално е с 10 точки, което направо си означава, че няма никакъв шанс.

# 609
Имате и 3 т за първо желание.
Ако и двамата сте работещи трябва да видите защо ви дава само 2т

# 610
Имате и 3 т за първо желание.
Ако и двамата сте работещи трябва да видите защо ви дава само 2т
Писах на съпорта на сайта, надявам се да върнат някакъв отговор.

# 611
Здравейте !

Имате ли представа дали при смяна на статуса на един от родителите на безработен се губят 2т или 1т?

# 612
  • София
Здравейте !

Имате ли представа дали при смяна на статуса на един от родителите на безработен се губят 2т или 1т?
2 точки се губят.

# 613
Здравейте,къде мога да намеря информация за хроничните заболявания с които се влиза в детска градина?На познати "уж" детето е с такова изведнъж 😡😡😡

# 614
  • София
Здравейте,къде мога да намеря информация за хроничните заболявания с които се влиза в детска градина?На познати "уж" детето е с такова изведнъж 😡😡😡
Вие каква се явявате? Съдник, лекар? Заболяванията са сериозни. Преди години отпаднаха заболявания като ринит и дерматит. Вече не се злоупотребява толкова много, но пак има случаи. Това, че някой го прави и изкарва детето си с бъбречна недостатъчност (например), си лежи лично на неговата съвест.

Общи условия

Активация на акаунт