Пролет, птички, сбъднати мечти, греят вече две черти ! ~бебеправене 603~

• 40 239
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 180
Наси, много зависи как се храниш и колко количество протеин приемаш на хранене. Ако  е достатъчно - няма смисъл, само натоварваш организма да го преработва. Ако не е - тогава протеин на прах е вариант, стига да е чист като състав.

# 181
  • На изток от Ада
Ми ям месо мляко и сирене. Не знам колко не броя калории. Не тренирам .

# 182
Ох, ами така е много трудно да се каже, защото то зависи от количество, колко често се храниш и т.н. Протеин има също в яйца, боб, леща и др. бобови. По принцип по нашите ширини ядем доста месо, така че не би трябвало да имаш недостиг. Ако обаче ядеш 1-2 пъти на ден, тогава едва ли поемаш достатъчно протеин.
Може би да пробваш някакво време да следиш прием? Така ще придобиеш представа за количествата и като цяло за това как са ти разпределени макросите. То само в началото е трудно, после реално дори на око ще можеш да прецениш кое колко е.
Аз много отдавна не водя дневник, но пък като готвя горе-долу имам идея колко протеин/въглехидрати/мазнини има в яденето.
Аз например пия протеин в дни, когато съм тренирала, но пък не ми се яде месо/риба. Или следобед, ако нямам нищо друго за хапване. Аз обаче ям често, но не по много, така че бързо огладнявам.
Много дълго стана, съжалявам! Просто спорт/храна са били прекалено дълго време в живота ми и се вълнувам 😄

# 183
  • На изток от Ада
theDoodLe, не се извинявай!
По два пъти ям макс. И яйца ям. Но леща боб и т н не особено.
Ще разгледам из нета.

# 184
Хей здравейте Simple Smile

Имам едно питане… със съпруга ми правим опити за бебче иии тук от 3 дни насам ме болят ужасно много зърната на гърдите. Дотолкова,че вкъщи ходя със сутиен, а аз никога не го слагам вкъщи. Възможно ли е това да си е ранен симптом на бременност?
Този месец доста се постарахме- имахме опити в дните на овулация и около нея.
Попринцип цикъла трябва да ми дойде на 21ви април.
Та де чудя кога мога да си направя един тест, за да хвана евентуална бременност, че до другата неделя ще откача 🤦🏼♀🤷🏼♀🫣

# 185
Здравейте, днес ми е 4ти ден от цикъл, но имам болка ниско в дясно, сякаш е яйчник. Притесних се да не е апандесит, но януари отново имах такава болка, ходих на лекар и той ми каза, че са започнали да се образуват фоликули и затова усещам болката(от както родих имам  болезнена овулация, особенно ако е в десен яйчник)... реших да си направя тест за овулация, ще прикача снимка. Притеснявам се не е ли твърде рано и в действителност ли е започнала може би ранна овулация , вчерашния тест беше малко по-блед. Благодаря ви!

# 186
  • На изток от Ада
Moonmama91, възможно е, да. редовен ли ти е МЦ?

# 187
LeStrange Честитооо! Лека бременност и този път с прекрасен  пухкав финал! Така се надявах този път като вляза да изчета да има някой положителен тест и хоп - ето го! ☺🤗🤗

# 188
Moonmama91, възможно е, да. редовен ли ти е МЦ?

Да, точен е .

# 189
Le Strange, честито на големи патерички! Чакаме те пак с добри новини! Nature Sparkles

Гери, предполагам и лекарят ти ще ти го каже, но след месец е добре да направиш контрола на пролактина, за да видиш дали единично е бил завишен или си е систематично и да се търси причина, ако и втората стойност е също над границата. Иначе и аз не съм съгласна, че е задължително да излиза течност при стискане, аз толкова месеци го влачих високия пролактин и такъв симптом не съм имала.

Moonmama, 6 дена преди цикъл е ранно за такива симптоми и тест няма да го хване, че дори имплантацията още не трябва да е минала.

Dayane, този тест не е положителен, тестовата черта трябва да стане еднакво наситена или дори по-ярка от контролната, за да наближава овулацията.

# 190
Le Strange, честито на големи патерички! Чакаме те пак с добри новини! Nature Sparkles

Гери, предполагам и лекарят ти ще ти го каже, но след месец е добре да направиш контрола на пролактина, за да видиш дали единично е бил завишен или си е систематично и да се търси причина, ако и втората стойност е също над границата. Иначе и аз не съм съгласна, че е задължително да излиза течност при стискане, аз толкова месеци го влачих високия пролактин и такъв симптом не съм имала.

Moonmama, 6 дена преди цикъл е ранно за такива симптоми и тест няма да го хване, че дори имплантацията още не трябва да е минала.

Dayane, този тест не е положителен, тестовата черта трябва да стане еднакво наситена или дори по-ярка от контролната, за да наближава овулацията.

Да, знам, че не е положителен, може би не зададох въпроса си правилно. Показва ли тестът, че са започнали да назряват фоликулитe и се покачва нивото на LH и от там е възможно дa усещам болката.

# 191
Fayona задължително ще направя контрола следващият месец. Даже се чудих дали и на чист ден да не отида. Според вас има ли смисъл? Ще ориентира ли повече лекаря?

# 192
Гери, на мен досега никога не са ми казвали дали в началото на цикъл или в чист ден, стига другите условия да са спазени - никакви интимности и пипане на гърдите последните 24 часа, хубав сън предишната вечер и 20 минути покой в лабораторията преди да ти вземат кръв. Аз обикновено го комбинирам с други изследвания, че да не ме дупчат излишно, а не спазвам конкретен ден.

Dayane, процесът по разтежа на фоликулите си почва още от началото на цикъла, но не съм чувала това да причинява болка, обикновено може да се усети самото отделяне на яйцеклетката по време на овулация, заради течността, която се излива. Не мога да ти отговоря на въпроса от какво може да е болката, дано по-запознатите момичета успеят.

# 193
При мен винаги няколко дни преди О започваше лека болка, понякога гадене и/или главоболие. А също и нервност.

# 194
Записах си час за доктор Николов утре в Репробиомед. Някой има ли отзиви за него?

Общи условия

Активация на акаунт