Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 771
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Ако става въпрос за мен, те си бяха бели и не са от шкаф, а просто вратите на стаите.  😂 Свалената боя е много малко и се чудех как да оправя вратата, без да трябва да я откачвам.

# 451
  • София
Имах предвид жената от клипчето. Шкафът беше великолепен. Фурнирът - много красив.

# 452
  • Под сянката на разлистените кактуси
Не всички харесват очукани старомодни мебели, ако ще да са от дърво. Не е толкова качествен, за да мине за антика,  а и стила не става. Боядисан е в пъти по-хубав.

# 453
Винаги ми е било "интересно" как в подобни клипчета готвят/чистят/ремонтират с дълги орлови нокти без поражения по тях. По принцип.

# 454
Винаги ми е било "интересно" как в подобни клипчета готвят/чистят/ремонтират с дълги орлови нокти без поражения по тях. По принцип.
Ако са изкуствени, най-много да се отлепят. Аз изкуствени не съм имала, но когато носех дълъг маникюр, имах много здрави нокти и правех всичко без поражения, сякаш човек се научава.

# 455
Свиква се с дългите нокти... Маневрираш около тях някакси ама то от един момент нататък прави повече впечатление на околните отколкото на теб Grinning
Сега съм отвикнала но и моите са доста здрави и са видели доста ремонти и бърникане на разни джаджи. Хеч не ме спират такива неща, това да е кусурът.

# 456
  • В градината...
Тъй като няма с какво да се похваля, да си покажа плочките на кухнята /на морето/, които сама налепих. Имах задача с повишена трудност, тъй като мъжът ми не искаше да се режат и да се редят на рибя кост, както исках. Та, доста трудно ми беше - само 2-3 има нарязани. Стана като пано. Под прозореца нямаше друг вариант. А там, където се повтаря цветът, ще има печка и няма да се виждат вътрешните.
Скрит текст:

# 457
Еееее, респект!

# 458
  • Варна
Скрит текст:
Здравейте. Идвам с проблем. Преди няколко месеца преправях плота на трапезната ни маса. Шкурих, боядисах с тебеширена боя Chalky Paint 3 ръце и накрая 2 ръце лак на същата марка. Вчера забравих торбичка с ягоди върху масата за много часове и като се върнах, видях, че ягодите са се разкашкали, торбата явно е била пробита и е протекло върху масата. Търках като луда с морки кърпички, пръсках с препарат за дърво и за прозорци. Петното единствено избеля, но още си седи.  Как да го изчистя?

Самоцитирам се, тъй като има развитие по моя проблем. Пролетта пробвах да го изчистя с какво ли не, но безуспешно. Вчера чистих основно и осъзнах, че петното вече го няма. След няколко месеца напълно е изчезнало от самоебе си. Не знам защо и как, но вече няма и следа от него.

# 459
Ако масата е била изложена на слънце,примерно?

# 460
red soul, как върви новия апартамент? Нанесе ли се вече?

# 461
red soul, как върви новия апартамент? Нанесе ли се вече?

Олее,чул те Господ😊,ама няма да е скоро.Строежа започна 2022 По договор е три годин,май.Трябва пак да го видя.Изолация правят,на турбозол и под беше лятото,когато го видях Ама оградите,паркинга,тревата.  още си почакам.

# 462
Така. Описвам ситуацията. ММ постави ламинат, но го нарани на едно място и на мен ми боде очите. Купих пълнител за ламинат (боички в различен цвят от Тему) и смятам да действам, докато ММ е командировка. Но, скоро ми попадна клипче в тик ток как след попълване на ламината с такива боички върху тях пръскат с пулверизатор някакъв фиксатор, лепило... и аз не знам какво. Имате ли идея?

# 463
  • София
Има едни восъчни пълнители, става с тях, и да падне с времето може да запълниш наново... За пръскане идея нямам, ако разбереш, сподели. Може би някакво лаково покритие е да предпазва.

# 464
  • София
Както писа Ангелчето има подобни китове:  https://oferta.bg/offer/komplekt-za-remont-na-parket-parksider
Този е Лидълски (има подобни, които не се нагряват, а се размачкват* с пръсти и от топлината на ръцете омекват)
Цветовете могат да се смесват.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 18:42 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт