Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 786
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Благодаря ви много момичета!
Утре отивам на село /там е шкафа/ и ще пробвам със свещ ,може и със сапун/ а що не и двете Simple Smile /

Ще дам отзиви дали се е получило!

# 421
  • София
Най-добре все пак малко да зашкуриш, щом падат тресчици чак

# 422
Без връзка (поне не пряка), но понеже сме на вълна проработване на нещо боксуващо - за брави и катинари аналог на свещта/сапуна е настърган графит (най добре верзатил). Стружките от графита, попадайки в кухините,  стават като мини лагерчета и бравата започва да отключва без заяждане.

# 423
  • София
Най-добре все пак малко да зашкуриш, щом падат тресчици чак
Тресчици не падат, само много фин прах- и двете плоскости са гладки, но ще ги зашкуря лекичко ...

# 424
Без връзка (поне не пряка), но понеже сме на вълна проработване на нещо боксуващо - за брави и катинари аналог на свещта/сапуна е настърган графит (най добре верзатил). Стружките от графита, попадайки в кухините,  стават като мини лагерчета и бравата започва да отключва без заяждане.
Дори нямаш представа колко навреме пусна този съвет, а пък аз колко навреме те прочетох...Yellow Heart
Комшийката каза, че не може да отвори пътната врата на селската ми къща (има ключ), вероятно бравата е заяла - ключът се превърта в ключалката, но бравата (дръжката, де) не помръдва и не може да се влезе. Слагала е машинно масло, но не е имало ефект. Когато си отидем, ще пробвам твоя метод и ще дам обратна връзка. Дано стане, че иначе ще прескачам оградата. Имало е времена (наистина ли?!), когато прескачах къде по-високи огради,  но вече не съм за такива изпълнения. 
Огромно благодаря!

# 425
Оф, с машинното масло вътре  няма ли да стане като паста? Купи за всеки случай спрей против ръжда за брави подобен на този напр. https://race-shop.bg/pronikvashhi-masla/139447-sprej-za-bravi-i- … i-wd40-250ml.html
На вилата съм оправяла ръждясал катинар с такъв (купих го от бензиностанция).

# 426
  • Под сянката на разлистените кактуси
О, това оправя всичко! Американците имат лаф - ако не мърда, а трябва - W-40, ако мърда и не трябва - duct tape (текстилното яко тиксо). Това на майтап, но ако трябва бързо да оправиш нещо. работи

# 427
О, това оправя всичко! Американците имат лаф - ако не мърда, а трябва - W-40, ако мърда и не трябва - duct tape (текстилното яко тиксо). Това на майтап, но ако трябва бързо да оправиш нещо. работи
Не е майтап, малко са изключенията за които това не можеш да го приложиш Grinning

# 428
Моля за насоки как и с какво да оправя психическия се и комфорт?

# 429
  • София
С лепило за дърво и стяга не става ли?

# 430
  • София
С епоксидна смола, двукомпонентна
С нея запълнихме разбитите гнезда на винтовете на кухненските шкафове - почистване, смесване, запълване и като стегне монтираме пантите.

Разглобяваш, запълваш, стягаш да се изравни (най добре ако имаш някакви стеги) и като изсъхне смолата, монтираш

# 431
Оф, с машинното масло вътре  няма ли да стане като паста? Купи за всеки случай спрей против ръжда за брави подобен на този напр. https://race-shop.bg/pronikvashhi-masla/139447-sprej-za-bravi-i- … i-wd40-250ml.html
На вилата съм оправяла ръждясал катинар с такъв (купих го от бензиностанция).
Имам такова нещо, но дали не е вътре в къщата, в която не мога да вляза Simple Smile
Ще купя ново и ще си нося, отново благодаря!

# 432
  • София
Благодаря ви много момичета!
Утре отивам на село /там е шкафа/ и ще пробвам със свещ ,може и със сапун/ а що не и двете Simple Smile /

Ще дам отзиви дали се е получило!

Да дам отчет
Намазах чекмеджетата и дъсчиците ,по които вървят първо със свещ, после със сапун
Накрая намерих едно шише с парафин ...намазах и с него

Сега вървят доста лекичко ....ще следя за стърготини,но за два дни използване нямаше

Благодаря още веднъж!

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 12:25 от vnd

# 433
  • София
Най-накрая стигнах до плота за мивката на село. Има още два пъти да го минавам с гъсто финишно масло, после с вакса и да видим доколко ще оцелее в банята.
Плота е от остатъци от две дъски от дъските за стълбището, а основата е от шевна машина, която трябва да измия, че съм я боядисвала преди над година и е прашасала.

Скрит текст:

# 434
  • Разпиляна във въображението
Не съм сигурна дали тук да питам, но имам дъска от бамбук от ИКЕА. Искам да я изшкуря и намасля отново. Въпросът ми е с какво? Четох за сгорещено олио няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт