Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 551
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
Ами...все съм си мислела, че е сложно, ако пък това, ако онова и така...25 години Laughing
Но никога не е късно явно Simple Smile

# 661
buni, на моето дете банския го подариха от Германия. Мисля, че е от амазон. Не знам повече, иначе на него пише, че е китайско плоизводство.
И аз тампони съм ползвала, но детето не. Нейният бански има плънка, която попива, не се забелязва като крилцата.

# 662
  • София
Ваксинирах дъщеря си.
Моята не иска и да чуе за тампони, но аз и не настоявам, разбира се. Само споменах, че го има като опция. Аз ползвах дълги години, но в един момент започнах някак да се подувам от тях и ги спрях. Не съм сменяла марка или нещо друго. Сега се случва на морето да сложа, но не повече от 1-2 пъти. Отказва и бански за цикъл, но мисля да й купя менструално бельо, че понякога й протича.

# 663
  • София
Мен започна да ме боли корем от тампоните след като родих. Може би заради лекото смъкване на матката. Преди раждането редовно бях с тампони. Сега само на морето слагам докато сме на плажа . Щом усетя болката, го вадя,  но обикновено имам 1-2 часа време преди да се случи , което ми е достатъчно.
Щерката видя, че съм си купила тампони. Знае на теория как се използват. Поинтересува се има ли като за нея , след като се оказа, че менструалният бански , който поръчах не работи. Ползва го за менструални бельо, тогава няма проблем, но щом се намокри, тече кървава вода. Аз самата не съм ОК с идеята да сложи тампон на 10 г и й обясних съображенията си. Тя също не се въодушеви, но го има в главата си като резервен вариант за обмисляне, защото и на двете ни се измести цикълът и се очертава да сме в цикъл на морето.

# 664
Аз тампони ползвам само, ако пътувам със самолет ( което е всеки 2 месеца) и докато съм на самото пътуване. Ако не, ползвам менструална чашка.

Тампоните с апликатор вече помагат много за слагане, но при малки момичета, ако химена е перфориран ( което е 50% от случаите) може да се оплете, да не се мушне от по-широката страна, да не говорим за разни инфекции.
( моля да ме извините че толкова графично обясних, но това е реално риска).

# 665
Аз ще ваксинирам и двете си деца с HPV ваксината (момиче и момче).
За тези тампони, не знам, не е моето, въпреки, че съм слагала по-рано, с чашка съм от многогодини. А на дъщеря си не бих дала съвет да ползва също и не бих разрешила докато е малка.

# 666
Извинявам се за въпроса,но с тези чашки,когато се наложи да се сменятнизвън дома-ресторант,мол,самолет ..как се процедира?
Просто,не виждам плюсовете в тях.
Дъщеря ми също е ваксинирана

# 667
Трябва ти тоалетна с мивка вътре. Това е.

Плюсове: сменяш на 6-8часа и не замърсяваш планетата, не харчиш пари.

Минуси: не винаги имаш тоалетна с мивка вътре на близо.

Аз съм с много обилен цикъл. Няма презръзка или тампон, който да ме спаси. Преди ходех с тампон и превръзка. През нощта слагах будилника в 2-3ч за смяна.

Не я ползвам по пътувания със самолет и държави в които не зная как стои въпроса с тоалетните.

# 668
Съгласна с Ели. Но като няма викам неволята, дори на фестивали преди си бях с чашка. Ръцете мия преди да вляза, мокри кърпички, респективно намокрена с вода от шише хартия, изливам в тоалетната и слагам пак директно. Not ideal, обаче става като за ситуацията.

# 669
Малко too much взеха да стават тези детайлни описания ..
Който се интересува, мисля, че може да си намери информация.
Доста взе да се измества основната тема.

# 670
Аз не мисля,че са в повече.Който е прекалено чувствителен и има табута,може да не чете.Това е тема за обмяна на опит.

# 671
Аз не мисля,че са в повече.Който е прекалено чувствителен и има табута,може да не чете.Това е тема за обмяна на опит.
Да, за обмяна на опит по отношение на момичетата в пубертета, а не по отношение на майките/ жените извън тази възраст.
На когото му са интересни неща извън споменатата възраст, може да пусне отделна тема.

# 672
Според мен пък, темата така е много полезна. Чета всичко, но отсявам кое ми допада и кое не. Много пъти се е случвало да не съм се сетила да направя нещо, което е било споделено тук, а в последствие се оказва доста сполучливо. Не говоря конкретно за чашките (никога не съм ползвала и засега нямам интерес, но пак ми е полезно да науча нови неща Simple Smile )

# 673
Да, за обмяна на опит по отношение на момичетата в пубертета, а не по отношение на майките/ жените извън тази възраст.
На когото му са интересни неща извън споменатата възраст, може да пусне отделна тема.

А защо решихте,че чашките не са за девойки.

# 674
  • София
Много си е полезно даже, а и според мен си е баш по темата. В сериала The last of us на Бела Рамзи героинята в един момент получи менструална чашка, а тя си е едно дете. Както си говорим за косми, така е най-нормалното нещо на света да си говорим за цикъл и всичко около него. Може би не бих била така детайлна в момчешката тема, но точно тук му е мястото. Ако случайно не знаете, има си момиченца в сложни ситуации, които пускат търсачки и интернетът ги довежда тук, не си четем само тия "записали" се няколко човека. Така че е полезно, и още как, и благодаря на всеки, който отделя от времето си да сподели натрупан опит.

Общи условия

Активация на акаунт